Nuoret ansaitsevat pehmeämmän Suomen

Opetushallituksen tekemän tutkimuksen tulokset puhuvat huolestuttavaa kieltä nuorten tilanteesta yhteiskunnassamme. Harva haluaa palata ulkomailta takaisin Suomeen.

Suomen ilmapiiri on tärkein yksittäinen kilpailutekijä tällä hetkellä. Tutkimuksen mukaan viimeaikaista ilmapiiriä pidetään suvaitsemattomana kaikenlaista erilaisuutta kohtaan. Yleinen tunnelma on synkkä ja surullinen. Suomi sulkeutuu yhteiskuntana yhä enemmän ja  nuoret kaipaavat avoimempaan ja kansainvälisempään yhteiskuntaan.

Tällaiset tulokset kuvaavat sitä, miksi empatia ja uusi tapa tehdä politiikkaa avoimesti on niin tärkeää. Nuoret ansaitsevat pehmeämmän Suomen.

Lue lisää:

https://www.oph.fi/download/190562_suomalaisten_tutkinto-opiskelu_ulkomaisissa_korkeakouluissa.pdf 

https://www.talouselama.fi/uutiset/tylsa-kylma-ahdasmielinen-ulkomailla-opiskelevat-suomalaiset-eivat-aio-palata/aafad8ea-5783-324b-a3ec-035b78e44c04 

http://cimo.fi/ajankohtaista/mediatiedotteet/101/1/vain_neljannes_ulkomaisissa_korkeakouluissa_opiskelevista_suomalaista_uskoo_palaavansa_suomeen

 • Ainakin ruotsinkielentaitoiset muuttavat Ruotsiin ja Norjaan huolestuttavassa määrin. Yksi kummilapsi, kälyn molemmat lapsenlapset, lähiystäväpiiristä ainakin kaksi lasta jne.

 • En haluaisi olla nuori ihminen nyky-yhteiskunnassa. Jos ei ole lukupäätä niin tulevaisuus näyttäisi koostuvan viidenkymmenen vuoden, sielua kuolettavista, pienpalkkaisista palvelutöistä. Monta yhtä aikaa koska yhden duunin palkka ei riitä elämiseen. Asumisesta ja ruoasta jotuu kuitenkin maksamaan saman hinnan kun keski- ja yläluokka.
  Pienten asuntojen perintövero pitäisi poistaa. Matalapalkkaisen ihmisen pitäisi saada veroalennusta suoraan kassalta kun hän ostaa ruokaa ja muita perustarvikkeita. Ei luulisi olevan vaikeata kun suurimmalla osalla ihmisistä on jonkinlainen asiakaskortti. Jolla jo nyt alennus vedetään suoraan.

  Ihmisarvokin paranisi. Raha kun on ainoa mittapuu. Eikä kukaan jolla on puolikas aivo käytettävänään usko että on olemassa joku jumala joka palkitsee elämän jälkeen.

  Koulutusta pitäisi lisätä. Opettajien statusta nostaa. Tällainen pieni, Euroopan marginaalissa sijaitseva, maa ei voi kilpailla muulla kun osaamisella.
  Vaikka kaikista elämän tapahtumista ja asioista ollaan kaikenlaista mieltä niin voisi ehkä olla samaa mieltä siitä ettei maailman ongelmat johdu siitä että tiedämme liikaa.

 • Pehmeämpää Suomea tehdään positiivisen kautta kokonaisuus huomioiden. Nyt on liian paljon ristikkäisiä vaatimuksia myös nuorille. Valitse heti ammattisi ja aloita opiskelu. Kuinka moni meistä nuorena osasi valita? Sitten vaaditaan nopeaa valmistumista. Opiskelijat valitsevat varmoja ja helppoja kursseja, koska mielenkiintoiset ja haastavammat kurssit voivat viedä aikaa tai jos tentti ei menekään läpi säädetyssä ajassa, niin Kela rankaisee opintotuen kautta. Sitten kun olet juossut pintapuolisesti nopeasti opinnot läpi, sinun pitäisi olla monipuolista kansainvälistä työkokemusta omaava multiosaaja. Ei ihme että kuristaa. Surettaa myös tuo opintoajan hukkaantuminen suorittamiseen. Itselläni oli vielä mahdollisuus opiskeluaikana tutkailla muitakin aiheita kuin oman tutkinnon minimivaatimuskursseja.

 • Ulkomailla asuminen ja eläminen monta kertaa myös avaa silmät näkemään kuinka hyvä paikka Suomi on sitten loppupeleissä kuitenkin asua.
  Moni ulkomailla asunut entinen nuori on näin kertonut.
  Kuten myös ruotsinkieliset ovat aina olleet kallellaan emämaahansa päin.
  Opiskelleet ja muuttaneet Ruotsiin asumaeen, eli ei ole uusi-ilmiö.
  Kyllä Suomessakin ns. matalapalkka-alalla palkat olis kohtuullisia jos niitä ei poljettaisiin maahanmuuton tuomalla halpatyövoimalla.
  Pääomallahan ei ole tunnetusti kotimaata ja se näkyy räikeästi juuri halpatyövoiman tuomisella Suomeen.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat