fbpx

Parempi Heinola ry mukaan Liike Nytiin – Useat paikallistoimijat kiinnostuneita liittymisestä 

Vuonna 2012 perustettu Parempi Heinola ry on ensimmäinen paikallistason toimija, joka tulee mukaan Liike Nytiin. Liike Nyt keskustelee parhaillaan yhteistyöstä useiden kuntatason ryhmien kanssa. 

Yhteistyön myötä Parempi Heinolan nimi vaihtuu Liike Nyt – Heinolaksi. Ryhmä syntyi vuonna 2012 jäseniensä halusta tehdä jotain kotikaupunkinsa hyväksi.

– Totesimme heti toimintamme alussa, että mikäli haluamme näkyviä muutoksia, meidän täytyy lähteä mukaan politiikkaan. Emme kuitenkaan innostuneet puoluepolitiikasta, joten lähdimme kunnallisvaaleihin 2012 sitoutumattomana ryhmänä. Olemme edelleen samalla tiellä, ja Liike Nyt jakaa ajatuksemme uudenlaisesta vaikuttamisesta, kertoo Parempi Heinola ry:n puheenjohtaja Ville-Matti Kuusela. 

Parempi Heinola ry:n kantavia ajatuksia ovat alusta lähtien olleet Liike Nytin tavoin suurempi avoimuus päätöksenteossa, vuorovaikutus kuntalaisten kanssa ja heidän mielipiteidensä kuuleminen.

– Liike Nytin esittämät ajatukset tavoitteistaan, arvoistaan ja tarpeesta saada muutos poliittiseen päätöksentekoon kuulostivat hyvin tutuilta. Idea yhteistyöstä syntyi heti Liike Nytin julkaistua omat periaatteensa, ja tapaamisten myötä innostus tehdä töitä yhteisen tavoitteen eteen vain kasvoi, Kuusela jatkaa. 

Harkimo: Liike kasvaa 

Liike Nyt haluaa toimintaansa mukaan ihmisiä ja ryhmiä kaikkialta Suomesta. Liike on avoin kaikille uudenlaisesta ja paremmasta päätöksenteosta kiinnostuneille. 

– Ihmiset ovat kyllästyneitä politiikkaan ja haluavat olla mukana päätöksenteossa. Myös nuoret, vaikka moni ei sitä uskokaan. Me haluamme tarjota vaikutusmahdollisuuksia kaikille, joita päätöksenteko koskettaa. Parempi Heinola on tehnyt vuosien ajan arvokasta työtä kaupunkilaisten vaikutusmahdollisuuksien ja avoimemman keskustelukulttuurin hyväksi. On hienoa saada heidät mukaan, Liike Nytin Hjallis Harkimo kommentoi.

Liike Nyt on saanut runsaasti yhteydenottoja paikallisilta toimijoilta. 

– Monet ovat kiinnostuneita tulemaan mukaan, ja keskusteluja käydään tällä hetkellä noin 10 kunnallisen ryhmän kanssa. Esimerkiksi Jämsässä ja Kärkölässä on toimijoita, joiden kanssa yhteistyökeskustelut ovat jo pitkällä, Harkimo iloitsee.

Liike Nyt on kaikille avoin poliittinen liike, joka haluaa luoda alustan vaikuttamiselle ja paremmalle päätöksenteolle.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.