Historiallinen viikko tulossa: kansalainen pääsee ensimmäistä kertaa vaikuttamaan suoraan kansanedustajan äänestyspäätökseen!

Suomessa kokeillaan ensi viikolla uutta tapaa vuorovaikuttaa politiikassa. Ihmiset pääsevät vaikuttamaan suoraan kansanedustajan äänestyspäätökseen. Tämä on ensimmäinen kerta Suomen historiassa.

Vastaako hallituksen tiedonanto sinun näkemystäsi? Äänestä ja vaikuta suoraan Liike Nyt-eduskuntaryhmän kansanedustaja Hjallis Harkimon äänestyspäätökseen. Äänestysaikaa on tiistaihin 16.10. klo 18 asti.

 

Lue lisää:

https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/menettelytapa-hallituksen-tyollisyyspolitiikasta-.aspx

 

 

 • Eli aukeaako tämä äänestys tiedonannon jälkeen?

  • Hei,
   Kyselyyn voi vastata tiedonannon jälkeen.

 • ÄÄnestä?? Niin missä? Ja ei nyt sentään liioitella. Ensimmäinen kerta modernissa historiassa kenties, muttei sentään Suomen historiassa. Joskus muinoin oli sentään aika, jolloin myös kansanedustajat tekivät myös oikeita töitä, eikä palkkiota ja palkanlisiä tästäkään toimesta maksettu. Tosin silloin eduskuntakin kokoontui vain muutamia kertoja vuodessa päättämään niistä OIKEASTI TÄRKEISTÄ asioista, ja valtakunnasta huolehti pääasiassa erityisesti tähän toimeen nimetty hallitus. Tosin se oli silloin pimeällä 1900-luvulla ja sitä aiemmin… 😉 =D

 • Hallituksen tiedonanto on pelleilyä. Tilanne voisi olla äänestyksen kannalta ihan toinen, jos hallitus olisi pelannut aikaisemmat korttinsa reilummin mutta tällä hallituksella on ollut ketunhäntä kainalossaan alusta pitäen pettäen lupauksen kuin toisenkin. Ihan vastenmielisyydestä Sipilän kaksinaamaista hallitusta kohtaan.

 • Ylimielinen sirkustemppu, joka vain lisää vastakkakkainasettelua ja koventaa otteita. Äänestyksessä äänestetään hallituspuolueiden puoluekurin pitämisestä, eikä mistään irtisanomislaista. Eihän esitystäkään ole olemassa.

 • Sensuroitteko epämieluisat kannanotot? Itse olen sitä mieltä, että tämä laki rikkoo kiky sopimukseen sisältynyttä lupausta työrauhasta.

   1. Mene https://liikenyt.fi sivuille. 2. Rekisteröidy. 3. Äänestä huomenna tiistaina mitä olet mieltä hallituksen tiedonannosta. 4. Kansanedustaja Harkimo äänestää sen mukaan miten Liike Nytin sivuilla päätetään.
   • Tarkoittaako rekisteröityminen siis sitä, että on tilannut uutiskirjeen? En näe mitään erillistä rekisteröitymislinkkiä missään, vaan toimintaan pääsee mukaan, kun antaa nimensä ja sähköpostiosoitteensa, kuten olen tehnyt. Sote-kysely mm. meni minulta täysin ohi, vaikka olinkin sähköpostilistalla. 🙂

 • Taidan jäädä nukkuvien puolueeseen. Liikkeen arvoista johdettuna Hjallis voi äänestää kummin päin haluaa. Yrittäjyyden merkistystä korostaessaan hän antaa hallitukselle luottamuksen, mutta jos haluaa korostaa arvoa että kaikista pidetään huolta niin äänestää vastaan. Jään odottamaan uusia äänestyksiä, joilla on jotain merkitystä kansakuntamme kannalta.

 • Poliitikot jaksaa kitistä, ettei työvoiman taidot kohtaa tarvetta ja samaan aikaan ihan simppelit AMK opinnot muuntokoulutuksena on työttömältä kielletty. Opiskelu kestäisi 2 vuotta tai vähemmän ja töitä olisi heti. Pitääkö tähän työttömyyden “hoitoon” hakea vielä miljoonia tukirahaa EU:sta ja maksaa sitten sama raha takaisin EU:lle, pienen koron kera? Tukirahalla sitten paapotaan työttömiä:”tee CV hienosti”? Samalla kielletään koulutusmahdollisuus ja työtön pyörittää peukaloita tuskissaan. Hölmölä? Onko tää näin vaikeeta oikeesti? Ei tässä ole mitään järkeä, itse aiheutettu ongelma.

  • Tää on just tätä. Samoin se, että alallain pitäisi mukamas olla huipputyöllisyys, ja kaltaisistani jopa pulaa, mutta silti saan toistuvasti kirjelmiä, ettei ole työtä taidoilleni tarjota. Että pitikin riitautua edellisessä paikassa, kun ammattiylpeys ei antanut periksi tehdä sutta ja sekundaa, niin kuin pomot olisivat halunneet… Mutta tokihan ne pomojen negatiiviset kehut painaa enemmän kuin halu(ni) tehdä töitä. Ja sitten hallituskin vielä huutaa kuorossa, että työttöminä on vain laiskoja ja saamattomia vätyksiä, joita ei edes pitäisi palkata, vaan ennemminkin helpommin erottaa nykyisetkin työntekijät… =D

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat