Poliitikot — puhukaa meille suomea, please!

Se on nyt jo selvää — kiertueellamme ihmisten kanssa jutellessa on tullut selväksi, että nykyiseen päätöksentekoon kaivataan kipeästi muutosta. Sotet ja suhmurointi ovat rapauttaneet uskoa politiikkaan ja poliitikkoihin. Vielä selkeämmäksi on tullut se seikka, että ihmiset haluavat olla paremmin mukana päätöksenteossa.

Teetimme tutkimuksen (Taloustutkimus, 2017), jonka mukaan yli puolet kansalaisista (51%) on tyytymättömiä hallitukseen ja kannattamansa puolueen toimintaan. Ihmiset kaipaavat asiantuntijuutta (93%) ja selkokielisyyttä (88%) yhteisten asioiden hoitamiseen. Nämä asiat me olemme jo todenneet keskustellessamme ihmisten kanssa eri kaupungeissa. Päätöksiä tehdään vanhanaikaisesti. Ihmisten vaikuttamisen mahdollisuudet ovat pysyneet samana,
vaikka Suomi on sadassa vuodessa muuttunut valtavasti.

Me haluamme muuttaa politiikan tekemisen tapaa. Liike on nyt lähtenyt käyntiin ja ihmisiä on tullut joukoittain mukaan. Kiitos teille kaikille, jotka olette jo käyneet tilaisuuksissamme tai muuten osallistuneet keskusteluihimme. Jatketaan tätä dialogia!

Olemme siis saaneet teiltä paljon aihioita ja epäkohtia, joita yhteiskunnassamme pitäisi muuttaa ja myöskin asioita, joista pitäisi pitää paremmin kiinni. Haluamme kuulla lisää kannanottojanne ja mielipiteitänne. Te kaikki uutiskirjeen tilaajat tulette saamaan lähipäivinä sähköpostitse kyselyn, johon toivomme teidän osallistuvan. Jos et ole vielä uutiskirjeen tilaaja, liity täältä!

Liike kasvaa myös alueellisesti. On upeaa, että alueellisia ja itsenäisiä ryhmiä on perustettu vierailemillamme paikkakunnilla. Tule sinäkin mukaan tekemään uutta. Liity mukaan ryhmiin tai ole meihin yhteydessä, mikäli haluat perustaa oman alueellisen ryhmän. Muutetaan tekemisen tapaa — päätetään yhdessä!

  • Otsikon huomioden, tuon please-sanan olisi voinut korvata hyvällä suomalaisella kiitos-ilmaisulla;-)

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat