Liike Nyt mukaan eduskuntavaaleihin!

[videopress QPIkkDyr]

 

Me muutamme Suomen päätöksenteon. Haluamme tehdä päätöksiä niiden ihmisten kanssa, joita asiat koskevat.

Päätösten täytyy perustua tutkittuun tietoon. Uskomme, että ihmisillä on suunnattomasti tietoa omasta arjestaan ja ammateistaan. Sellaista, josta poliitikot tietävät vain teoriassa. Siksi haluamme tehdä päätökset teidän kanssanne. Tulevaisuuden päätöksiä ei tehdä enää suljetuissa kabineteissa, vaan niiden ihmisten kanssa, joiden asioista päätetään.

Liike Nyt lähtee tukemaan ehdokkaita eduskuntavaaleissa. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että Liikkeen nimissä vaaleihin lähtee ehdokkaita, joista jokainen on oman valitsijayhdistyksensä ehdokas. Valitsijayhdistys vaatii vaalipiiristä 100 nimettyä ja äänioikeutettua kannattajaa ja jokainen voi kerrallaan kannattaa vain yhtä valitsijayhdistystä. Liike tukee ehdokkaidensa nimien keruuta kannattajakortteihin.

“Olen keskustellut satojen ihmisten kanssa ympäri Suomen ja on selvää, että muutosta tarvitaan. Siksi lähdemme vaaleihin”

-Kansanedustaja Hjallis Harkimo

Tavoitteena on asettaa ehdokkaita jokaisessa Manner-Suomen vaalipiirissä. Tällä hetkellä ehdokkaita on 50. Tavoitteena on saada niitä 150. Tämän jälkeen alkaa nimien keruu Liikkeen ehdokkaiden valitsijayhdistysten perustamiseksi.

Verkkokyselyssä Liikkeen kannattajat nostivat vaaliteemoiksi Itämeren puhdistamisen, yrittäjien sosiaaliturvan kehittämisen sekä yleishyödyllisten yhteisöjen ja ay-liikkeen veroetujen kaventamisen.

Liikkeen muut vaaliteemat päätämme nettikeskustelun perusteella. Ensi viikolla äänestetään netissä Liikkeen jo aiemmin esittelemästä omasta sote-mallista. Seuraavalla viikolla keskusteluun ja äänestykseen menee laajempi Tiekartta, josta löytyy 30 selkeää vaalitavoitetta. Liikkeessä mukana olevat laittavat nämä tavoitteet tärkeysjärjestykseen.

Tule mukaan. Tehdään näistä yhdessä historialliset vaalit!

 • Hienoa. Toivotaan kunnon jytkyä vaaleissa. Nyt vaan armottoman vaalityöhön kaikki me.

 • Tätä en tule äänestämään ja toivottavasti tyhmiä ei löydy tarpeeksi äänestämään Liike Nyt:ä. (Minä äänestän sellaista, joka ajaa kansalaisten asioita.) Kuinka moni noista “ehdokkaista” on saanut nimet kerättyä?

 • Mikä on tämä “verojen kaventaminen” yleishyödyllisiltä yhteisöiltä. Siis kaikkea talkoona vapaaehtoistyötä pitää verottaa vai että urheiluseuran pitää maksaa veroa varainhankinnastaan? Eikö ennemminkin pitäisi lopettaa yhdistysten verokyykyttäminen.

 • Siis mikä te olette? Ette rekisteröity puolue,-yhdistys? Kansan äänen kuuleminen on hyvä asia,teidän tavoitteet on vaan hakusessa? Mitä asioita te ajatte? Jos pelkkien”julkkisten” äänimäärällä meinaatte pelata,niin 0 points,ei jatkoon!

  • Hei Mikko!

   Olemme liike, jonka tarkoitus on muuttaa päätöksenteon tapaa ja saada ihmiset osallistumaan itseään koskevien päätösten tekoon.

   Ajettavat asiamme muodostuvat tiekartan myötä, josta äänestämme soten jälkeen.

   Ystävällisesti,
   Sarian

 • Hienoa että Liike nyt lähteen eduskuntavaaleihin. Liikeen idea, tarkoitus ja tavoite erinomainen ja politiikkaan / politikkoihin tyytymättömiä on paljon, joten menestys potentiaalia Liikeellä on.

 • Hallitus on tänään politikoinut kansalaisaloitteen perintöveron poistamisesta, niin ettei asia tulekaan eduskunnan käsiteltäväksi. Tässä alkaa maku mennä nykytapaisesta politiikasta. Eli tulen Liike nyt kannattajaksi, jossa kansan mielipidettä arvostetaan. Jotenkin tuo kansalaisaloite järjestelmän dissaaminen oli viimoinen niitti nykysysteemille!

 • Olen itseni antanu ymmärtää,Liike Nyt on kansan asioita ajava ryhmä,hienoa jos viimeinkin saadaan kunnon päättäjiä,.

 • Nyt on aika muutoksellei. Ei tarvitse paljon mietiiä, mitä uusi Nyt voi antaa. Eipä oteta jyrkkä vaan voitto

 • Olisi jo aika alkaa tukea suomen pienyrittäjiä ja estää yritysten pako Viroon ottamalla sama verotuskäytäntö kuin Virossa moni yrittäjä jäisi Suomeen nykyinen ennakkoverotus jossa verot maksetaan ennenkuin asiakas on edes tulouttanut laskun on täysin väärin ja aihetttanut monet konkurssit

 • Innostuin, mutta luettuani SOTE-mallinne, en enää!
  En hyväksy yksityisten mukanaoloa valinnanvapaudessa. Haluan verorahoillani rakennettavan Suomea.

 • Hyvä Hjallis että sentään jollakin on pokkaa sanoa asiat halki totuutta vääristelemättä vie vaan asiat eteenpäin odotan kiinnostuneena onko meitä muitakin jotka tajuu et Kokoomus ja Keskusta ulos NYT Terv. Mormor 69v

 • Kehitysaloite: Avatkaa jo varhaisessa vaiheessa näitä kyselyiden ja esittämienne mallien taustoja. Liike Nyt tarvitsee lisää avoimmuutta kyselyiden, äänestysten ja erilaisten mallinnusten (esim. sote-malli) taustoista ja tilastoista. Mielestäni verkkokyselyn pohjalta nostetut ensimmäiset vaaliteemat tärkeydestään huolimatta eivät linjaudu kovin hyvin siihen, mitä mukana olijoiden enemmistö, sekä muutosta haluavat kansalaiset tarkemmin ottaen haluaisivat.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat