Liike Nytin sote-malli sai 91 prosentin kannatuksen!


Liike Nytin vaikuttajat äänestivät viikolla 49 Liike Nytin sote-mallin kohtalosta. Kyselyyn vastasi 1490 vaikuttajaa, joista 1361 kannatti Liike Nytin matalan kynnyksen sote-mallia.

Liike Nyt kysyi kesäkuussa vaikuttajiltaan, tulisiko sote-uudistusta parantaa kehittämällä nykyistä suomalaista terveydenhuoltoa vai ottamalla eduskunnassa oleva hallituksen esitys soten pohjaksi.

Kyselyyn vastasi 4650 vaikuttajaa, joista 81 % kannatti sote-uudistuksen parantamista nykyistä terveydenhuoltoa kehittämällä. Vastaajista 12 % kannatti eduskunnassa olevan hallituksen esityksen ottamista soten pohjaksi.

Äänestystuloksen velvoittamana Liike Nyt kehitti yhdessä asiantuntijoiden kanssa oman sote-mallin, joka liittäisi terveyskeskukset nykyisiin sairaanhoitopiireihin, jättäisi sosiaalitoimi kunnille ja nostaisi lääkärikäynnin Kela-korvausta merkittävästi. Mallia on ollut kehittämässä terveyden- ja sairaanhoidon asiantuntijoita sekä johtoa, lainsäädännön- sekä yksityisen/julkisen talouden osaajia. Mallia on myös kommentoinut useampi valtiosääntöoikeuden professori.

Malli poikkeaa hallituksen mallista sillä, että ihmiset on otettu alusta asti mukaan kehittämään sitä yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Malli on toteutettavissa yksinkertaisilla muutoksilla lainsäädäntöön. Järkevä vaiheistus takaa siirtymän hallittavuuden. Mallin suunnittelu ja valmistelu eivät vaadi rahaa. Malli luo todellisen markkinan terveydenhuoltoon ja kunnat saavat pääsääntöisesti pitää nykyiset tehtävänsä.

“Jos haluamme, on löydettävissä tapoja aloittaa uudistus nykyisillä rakenteilla. Matkan varrella pitää vain kuunnella niin palveluntuottajien kuin niiden käyttäjien – eli meidän kaikkien – ääntä.”

-Karoliina Kähönen

Julkaisimme ensimmäisen version matalan kynnyksen sote-mallista marraskuussa. Malli keräsi nopeasti satoja kommentteja ja mm. Lääkärilehti kirjoitti siitä sivuillaan. Kehitimme palautteen ja käydyn keskustelun pohjalta mallia edelleen ja julkaisimme mallin päivitetyn version marraskuun lopussa. Malli asetettiin äänestykseen, jossa se sai 91 prosentin kannatuksen.

Liike Nyt lähtee äänestystuloksen mukaisesti edistämään mallia esityksen pohjalta.

  • Se on hyvä, että Hjallis äänestää vastaan.

  • Oikein! Vähemmillä veroilla enemmän palveluita.

  • Liike Nyt -malli on paras kaikista. Kaikki mukaan sotea parantamaan!

  • Talouden valvonta…kenellä se on. Valuvatko veronmaksajien rahat hukkaan….vai mihin? Terveydenhuollossa voidaan nyt jo pahoin,uupunut henkilöstö paahtaa äärirajoillaan. Virheitä tulee ja jos euto edellä mennään esim. vanhustenhuollossa hullusti käy.

  • Jes hyvä te♡hyvä me♡hyvä Hjallis♡Jatketaan tätä hyvää ehdotusta ja järkevää uudistusta♡Tsemppihalit teille ja meille kaikille♡

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat