Liikkeen ehdokkaat sitoutuvat istumaan korkeintaan kaksi eduskuntavaalikautta

Voiko poliitikko olla ammatti vai taataanko jatkuva uudistuminen ja kehittyminen eduskunnassa? Kysyimme montako eduskuntavaalikautta Liike Nytin kansanedustaja voi enintään istua eduskunnassa.

43 % kyselyyn vastanneista äänesti sen puolesta, että ehdokkaan tulee sitoutua istumaan kaksi eduskuntavaalikautta. Toiseksi eniten ääniä saivat rajattomasti kausia (28 %) ja kolme kautta (26 %). 

Kriteerin myötä mahdollistetaan, että uudet ajatukset ja uudet ihmiset tulevat mukaan päätöksentekoon. Kaksi kautta on tapa saada uusia kykyjä eduskuntaan. On hyödyllistä, että jokaisella kansanedustajalla olisi aktiivinen käsitys tavanomaisesta työnteosta ja sen ongelmista ja mahdollisuuksista. Kansanedustajahan edustaa kansaa.

Erityistä tämän kevään eduskuntavaaleissa on se, että monet vanhat konkaripoliitikot jäävät pois eduskunnasta. Uudelleen jaettava äänimäärä on siis aiempaa suurempi. Eduskunnalla ja Suomen päättäjäkaartilla hieno mahdollisuus uudistua. Kansanedustajan työ on luottamustoimi, ei ammatti.

Liikkeen idea on päivittää politiikka vuoteen 2019. On käsittämätöntä toimia yhtä jäykästi kuin sata vuotta sitten, sillä teknologia mahdollistaa jatkuvan vuorovaikutuksen useammin kuin neljän vuoden välein.

  • Mitenköhän saisi lissä informaatiota liikkeestä ?

  • Tämä on vähän ongelmallinen juttu. On tottakai hyvä asia, että saamme vaihtuvuutta Eduskuntaan. Tulevissa vaaleissa on mahdollista, että jopa puolet edustajista vaihtuu. Se on totta kai hyvä asia. Toisaalta valtava määrä osaamista lähtee talosta.

    Kansanedustajan työssä on paljon sisäistettäviä asioita. Tehokkaan vaikuttamisen opiskelu vaatii vuosia. Siitä näkökulmasta katsoen tämä kahden vaalikauden rajoitus ei ole järkevä. Toki vaikuttaa voi muuallakin kuin Eduskunnassa.

    Eduskuntatyötä uudistetaan jatkuvasti. Kahden vaalikauden rajoitus on tervetullut ajatus. Samalla pitäisi ehdottomasti sallia vain yksi edustustehtävä per edustaja eli kaupunginvaltuutetut erikseen ja kansanedustajat erikseen.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat