Suomalaiset haluavat uudistaa Suomen – Liike Nytin ehdokkaaksi valtava tunku!

Liike Nyt julkaisi uusia ehdokkaita maanantaina 21.1.2019 pidetyssä tiedotustilaisuudessa. Liike Nytin ehdokkaat edustavat eri ikäisiä asiantuntijoita useilta eri aloilta. Maanantaina julkaistavassa joukossa on mukana muun muassa yritysjohtajia, nuorisotyöntekijä, sosiaalialan ammattilaisia, erityisopettaja, insinöörejä sekä abiturientti. Liike Nyt julkaisi ensimmäiset 48 ehdokasta tammikuun alussa. Halukkaita ehdokkaita on ilmoittautunut jo lähes 300.

“Kiinnostus Liikettä kohtaan on valtavaa. Sivuillamme oli yli 63 tuhatta kävijää maanantaina, kun julkaisimme ensimmäiset ehdokkaamme. Suomalainen päätöksenteko muuttuu ja meidän kansanedustajaehdokkaamme ovat uudenlaisen päätöksenteon pioneereja”, kansanedustaja Hjallis Harkimosanoo.


Ehdokkaat sitoutuvat istumaan eduskunnassa korkeintaan kaksi eduskuntavaalikautta, jotta heidän ymmärryksensä tavallisesta elämästä säilyy. Välttääkseen nykypolitiikassa tavallisia kaksoisrooleja, Liikkeen edustajat istuvat vain yhdellä vaaleilla valitulla pallilla kerrallaan. Julkisessa omistuksessa olevien yhtiöiden hallituksissa edustajat istuvat ainoastaan erityisistä pätevyyden ja kokemuksen syistä. Näin ehkäistään poliittisia virkanimityksiä ja toteutetaan Liikkeen ajatusta tutkittuun tietoon perustuvasta päätöksenteosta. Edustajilla ei saa olla rikosrekisteriä, mutta nettiparlamentin äänestystuloksen mukaan henkilö voi toimia kansanedustajana, jos tehty rikos on vähäinen ja tuomiosta on huomattavan pitkä aika.

Liike Nyt on liike, joka muuttaa päätöksentekoa ottamalla ihmiset mukaan päättämään. Liike Nyt on yhdeksässä kuukaudessa kerännyt 12 000 henkilön nettiparlamentin, yli 70 eduskuntavaaliehdokasta, 26 kaupunginvaltuutettua ja kaksi kansanedustajaa. Liike Nyt on myös esittänyt modernin mallin politiikan joukkoistamisesta sekä tehnyt oman sotemallin. Tällä hetkellä Liike rakentaa tiekarttaa yhdessä vaikuttajiensa kanssa.

NimiIkäAmmattiVaalipiiri
Mikko Keinonen46MediayrittäjäKaakkois-Suomi
Kati Häkkinen38YrittäjäKaakkois-Suomi
Peter Petro41NuorisotyöntekijäHäme
Jan Nyquist56Työnhakuvalmentaja, näyttelijäKaakkois-Suomi
Jaana Kaurala45SuunnittelijaVarsinais-Suomi
Jari Rajala49RavintolakokkiKeski-Suomi
Annele Wiman50VarhaiskasvatusasiantuntijaUusimaa
Tuomas Myllymäki31LVI-töiden johtajaOulu
Pertti Latvala60Eläkeläinen, logistiikkainsinööriOulu
Jarno Alastalo43Verkkoyhteisöjen rakentajaHelsinki
Minna Gren49YrittäjäKaakkois-Suomi
Heikki Panula54PalveluesimiesUusimaa
Ville Nissi30BioenergistiOulu
Nina Nummela47YrittäjäUusimaa
Kaj Forsell63YrittäjäHelsinki
Susanna Riekkinen50Liiketalouden ja hallinnon tradenomiPirkanmaa
Päivi Ahokas57Diakonissa-sairaanhoitajaOulu
Annika Ingraeus49TerveydenhoitajaUusimaa
Maria Suoste38YrittäjäPirkanmaa
Mikko Mäkelä49ToiminnanjohtajaKaakkois-Suomi
Ari Toropainen55Terveysalan yrittäjäKaakkois-Suomi
Timo Markkula49YrittäjäUusimaa
Kimmo Kuusiranta47MyyntipäällikköHelsinki
  • Hienoa, mutta Hesan alueelle pitäisi saada lisää, pannaan sanaa kiertämään, please!

  • Hyvällä asialla. Hjallis. Kosi mukaan vielä Esa Saarinen älykäs filosofi mukaan puhumaan kansan oikeutuksista.

  • Kuinka voi ilmoittautua mukaan ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin? Olisin todella kiinnostunut ja kiinnostava henkilö…

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat