Hjallis Harkimo: ”Yhä useampi ymmärtää soten järjettömyyden”

Liike Nytin adressi hallituksen sote- ja maakuntauudistuksen kaatamiseksi on kerännyt viikossa lähes 10 000 allekirjoitusta.

Uudistuksen valmistelu on maksanut jo 1-2 miljardia veroeuroa. Jos sotea ei pysäytetä, kustannukset moninkertaistuvat. Jopa asiantuntijat ovat epäileviä uudistuksen hyödyistä. Toteutuessaan hallituksen sote- ja maakuntauudistus avaa markkinat yksityisille toimijoille ja nojaa palvelun laadunvalvonnassa entistä enemmän omavalvontaan, mikä on viime aikojen vanhustenhuollossa paljastuneiden skandaalien myötä osoittautunut toimimattomaksi.

Kansanedustaja Hjallis Harkimoon käynyt keskusteluja eduskunnassa ja päällimmäiseksi on jäänyt tunne, että yhä useampi edustaja epäröi soten puolesta äänestämistä. Hallituksen esittämä maakunta- ja soteuudistus perustuu keskustan himoitseman maakuntamallin ja kokoomuksen ajaman valinnanvapauden läpirunnomiseen.

– On häpeällistä, että Suomessa kohdellaan vanhuksia kaltoin. Me kaikki olemme vastuussa siitä, ettei tällaista tapahdu enää koskaan, Harkimo sanoo.

Liike Nyt haluaa kaataa hallituksen järjettömän maakunta- ja soteuudistuksen. Allekirjoita adressi täällä. Liike Nyt on luonut oman sote-mallin, joka säästää rahaa ja helpottaa hoitoonpääsyä.

  • Miten SOTEn voi kaataa adressilla, vaikka nimiä olisi tuhansia?

  • Laittakaahan vetoomuksia myös “viattomasti” mielipide -palstoille lehtiin jne. Esim. Ilkka, Pohjalainen julkaisevat suht helposti. Ilmaisjakelulehtiä…. näkyvyyttä adressille, täällä eivät kaikki ole.

  • Ai tämä rahankeruu instituutti vastustaa sotea, miksi me tarvitaan yli 300 puuttumaan näihin esimerkistä hoiva-alan yrityksiin. Kun Sote muutoksella vain 18 toimijaa määrää ja valvoo nämä asiat, kyllä toimii paremmin.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat