Liike Nyt muuttaa päätöksentekoa – viedään päätöksenteko pois suljetuista huoneista ja kabineteista

Liike Nyt on avoin kaikille aidosti päätöksenteon muuttamisesta kiinnostuneille. Liikkeen perustamisen taustalla on mukanaolijoiden pitkäaikainen tyytymättömyys tapaan, jolla päivittäistä politiikkaa ja päätöksiä tehdään. Vain 6% suomalaisista kuuluu puolueisiin. 

”Ihmiset ovat pettyneitä politiikkaan, eikä se ole mikään ihme. Päätökset tehdään pienessä sisäpiirissä, eivätkä ihmiset voi vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. Liike Nyt ei ole puolue. Liike Nyt on alusta vaikuttamiselle ja paremmalle päätöksenteolle. Asioista pitää aidosti kysyä niiltä, keitä päätökset koskettavat”, Hjallis Harkimo linjaa.

”Vanhat poliittiset aatteet ja eturyhmäajattelu ovat rampauttaneet poliittisen päätöksenteon. Haluamme tuoda päätöksentekoon ratkaisukeskeisen toimintatavan, jossa tuloksia saadaan nopeasti ja vaikutukset näkyvät ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Päätösten pitää perustua enemmän asiantuntemukseen ja ongelmien ratkaisemiseen, vähemmän kahlitseviin rakenteisiin”, Harkimo jatkaa.

Lisää avoimuutta ja läpinäkyvyyttä

Liike Nytin toiminnassa on olennaista, että ihmiset ovat mukana päätöksenteossa muutenkin kuin kerran neljässä vuodessa. Politiikan tapa toimia kaipaa uudistusta. Tämän päivän teknologia mahdollistaa vuorovaikutuksen ihmisten kanssa aivan eri mittakaavassa kuin 100 vuotta sitten.

”Haluamme päätöksenteon pois suljetuista huoneista ja kabineteista. Teknologia yhdistää ihmiset ja antaa jokaiselle mahdollisuuden vaikuttaa omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin. Uskomme avoimeen vuorovaikutukseen ja suorapuheisuuteen – hyvä idea on hyvä idea sen esittäjästä riippumatta”, Mikael Jungner kommentoi.

Liike Nytillä on tällä hetkellä 111 ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin ja he kaikki jakavat kuusi perusperiaatetta, jotka ovat:

 • Jokaisesta on pidettävä huolta
 • Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut
 • Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla
 • Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa
 • Yksilön arvostaminen
 • Eurooppa-myönteisyys

Liike Nytin ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä, joiden kautta he pyrkivät eduskuntaan. Valitsijayhdistyksen perustaakseen he keräävät 100 kannattajakorttia. Valitsijayhdistykset tekevät keskenään vaaliliittoja, jolloin äänet lasketaan samalla tavalla d’Hondtin menetelmää hyödyntäen kuin puolueissa.

Liity Liike Nyt vaikuttajaksi

Kaadetaan järjetön Sote-uudistus

 • Onko Liike nyt samanhenkinen kuin 5 Stellenboschin Italuassa

  • Hei

   Liike Nytillä ei ole mitään tekemistä Italian Viiden tähden liikkeen ajaman politiikan tai mielipiteiden kanssa.

   Ystävällisesti,
   Sarian

 • Suomi on kaikilla lähes mittareilla mitattuna maailman paras maa joka on selkeä osoitus siitä nykyinen poliittinen järjestelmä on hyvä ja toimiva. Pientä säätöä toki aina kaivataan, mutta perustavanlaatisten muutsten tarpeelle ei ole mitään näyttöä.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat