Liike Nytillä on jo 111 ehdokasta!

Liike Nytillä on jo 111 henkilöä ehdolla kevään eduskuntavaaleihin. Tänään julkaistujen uusien ehdokkaiden joukossa on mukana muun muassa yrittäjiä, turvatarkastaja, liikenneopettaja ja tekstiilisuunnittelija. Rovaniemeltä mukaan lähti kehitysjohtaja ja Lapin Yrittäjien entinen puheenjohtaja Heidi Alariesto. 

”Miten Liike Nyt ajattelee demokratiasta on erittäin raikas ja terve. Siellä ei ole senioriteetteja ja portaita, ihmeellisiä suhdekiemuroita, vaan siellä äänestetään ja seisotaan sen takana”

Heidi Alariesto

Liike Nytin perustajajäsen Helene Auramo kokee, että puoluepolitiikka kaipaa tuuletusta. Vain 6 % suomalaisista kuuluu puolueisiin. Itsekin ehdokkaana olevan Auramon mukaan suomalaisessa politiikassa on tarvetta uudistukselle. Tämän vuoksi Liike Nyt ei ole puolue vaan pyrkii olemaan alusta uudenlaisen politiikan tekemiselle:

” Olemme saaneet huomata että Liike Nytin kaltaiselle toimijalle on selkeä tarve. Ihmiset kokevat, että muutos on tarpeen. He eivät halua tukea mitään yksittäisiä puolueita. Ehdokkaamme eivät ole ammattipoliitikkoja. Se ei kuitenkaan tarkoita ettemme olisi eri asioiden asiantuntijoita. Meille on tärkeää, että ihmiset ovat mukana jatkuvasti päätöksenteossa muutenkin kuin vaaleissa”, Auramo sanoo.

Liike Nytin ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä, joiden kautta he pyrkivät eduskuntaan. Valitsijayhdistyksen perustaakseen he keräävät 100 kannattajakorttia. Valitsijayhdistykset tekevät keskenään vaaliliittoja, jolloin äänet lasketaan samalla tavalla d’Hondtin menetelmää hyödyntäen kuin puolueissa.

Liike Nytin uudet ehdokkaat 19.2.2019:

HELSINGIN VAALIPIIRI

Keski-Korhonen Erika, 49, turvatarkastaja, Helsinki
Takala Jalo, 71, rakennusneuvos, Helsinki

LAPIN VAALIPIIRI

Alariesto Heidi, 38, kehitysjohtaja, Rovaniemi
Hietala Milla, 18, opiskelija, Keminmaa

OULUN VAALIPIIRI

Ukkola Jaakko, 34, yrittäjä, Raahe
Häikiö Katariina, 50, opettaja, Oulu

PIRKANMAAN VAALIPIIRI

Airosto Marjo, 58, ICT-erityisasiantuntija, Kangasala
Grönroos Arto, 61, liikenneopettaja, Tampere

UUDENMAAN VAALIPIIRI

Ikänen Jari, 61, energiatekniikan DI, Espoo
Lindqvist Hilkka, 61, matkatoimistoyrittäjä, Raasepori
Nöjd Ismo, 56, lakimies, Järvenpää
Rehn Ira, 45, palvelupäällikkö, Kirkkonummi

HÄMEEN VAALIPIIRI

Herranen Olli, 43, ylitarkastaja poliisihallitus, Hämeenlinna

KAAKKOIS-SUOMI

Heikkinen Minna, 48, sairaanhoitajaopiskelija, Mikkeli
Komonen Riikka, 45, muotoilija, Kouvola

  • Ja kuinkas moni onkaan kerännyt sen 100 korttia ?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat