Liike Nytin ehdokkaat tapaavat kannattajansa henkilökohtaisesti alusta asti

Liike Nyt muuttaa suomalaista politiikkaa ensimmäistä kertaa sataan vuoteen ottamalla ihmiset jatkuvasti mukaan päätöksentekoon. Liike tekee historiaa myös eduskuntavaaleissa. Koska Liike Nyt ei ole puolue, Liikkeen ehdokkaat eivät asetu ehdolle puolueen riveissä. Ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä, joiden ehdokkaiksi he asettuvat. Tätä menetelmää käytti Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö vuoden 2018 presidentinvaaleissa. Valitsijayhdistyksen perustamiseksi vaaditaan sata kannattajakorttia. Kannattajakortit kerätään fyysiselle paperille, jonka jokainen kannattaja allekirjoittaa henkilökohtaisesti. Kannattajien täytyy olla ehdokkaan omasta vaalipiiristä.

Uudenlainen tapa asettua ehdolle mahdollistaa alusta asti ihmisten kuulemisen ja henkilökohtaisen tutustumisen ehdokkaaseen. Liike Nytin Kaakkois-Suomen ehdokas Ari Toropainenkeräsi 120 kannattajakorttia parissa viikossa. Toropainen kertoi ottaneensa rohkeasti yhteyttä tuttuihinsa ja käyneensä mielenkiintoisia keskusteluita ihmisten kanssa.

“Kannattajakortteja kerätessä saa henkilökohtaisen kontaktin ja kuulee ihmisten ajatuksia. Puolueilla tunnettu kasvo kerää äänet, joiden siivellä eduskuntaan pääsee muitakin. Liikkeessä ollaan omana itsenä mukana heti alusta lähtien.”

Liikkeen kansanedustajaehdokas Ari Toropainen

Kannattajakorttien keräämisessä auttaa avoin mieli ja rohkea asenne. Liikkeen ajatus perustuu ihmisten väliselle vuorovaikutukselle ja parhaan argumentin säännölle. Vaikka joku ei antaisi nimeään, sen ei pidä antaa lannistaa.

-Tähän mennessä vastaanotto on ollut todella positiivinen. Vaikka joku ei antaisi nimeään kannattajakorttiin, olen silti saanut kohdata uuden ihmisen, Toropainen sanoo.

Liike Nyt järjestää ystävänpäiväjuhlat torstaina 14.2. klo 15-18 osoitteessa Abrahaminkatu 8 L 83, Helsinki. Tilaisuudessa voit antaa nimesi vaalipiirisi Liike Nyt -ehdokkaalle hyvässä seurassa naposteltavan merkeissä. Tule yksin tai ystävän kanssa. Lapset ovat erittäin tervetulleita juhliin.

 • Kiitos kutsusta, mutta ei täältä jumalan selän takaa pienellä eläkkeellä niin vain matkustella. Eikä meiltä Pohjois-Karjalasta saatu edes ehdokasta vaaleihin, joten toivo hiipuu….

 • Hei!

  On nyt aikoihin eletty, että vanhuksia näyttää kuolevan hoitolaitoksiin hoidon puutteessa. No, enpä tätä ihmettele, koska näyttää siltä, ettei tästä hiljaisesta kansanosasta ole kukaan kiinnostunut. Eipä ole ollut keltaliivejä liikkeellä Suomessa Ranskan tapaan. Pitäisikö alkaa tässä barrikadeille? Suomalaisena olen uskonut järjen voittavan.
  Olisiko Liike nyt se tie, joka vihdoin puuttuisi ikääntyvien ongelmaan? Tuo palkkaindeksi todella syö eläkeläisten toimeentuloa. Miksi ihmeessä sekoitetaan eri toimeentulot keskenään.? Työeläkkeet ja takuueläkkeet maksetaan todellakin eri kukkarosta. Miksi ihmeessä ei selvitetä riippumattomalta taholta, mitä maksaisi, jos työeläkkeitä korotettaisiin, muulla kuin taitetulla indeksillä? Mikä ihme on se asia, joka estää nämä selvitykset?
  Minun on tällä hetkellä vaikea lähteä vaaliuurnille, kun en tiedä, kuka meitä eläkeläisiä puolustaa.
  Me eläkeläiset emme ole seniileitä, vaan haluamme vaikuttaa voimakkaasti tähän yhteiskuntaan.
  Haluamme tähän maahan enemmän työtä nuorille ja sitä kautta monia muita palveluita eri ikäryhmille.
  Nostamalla eläkeläisten toimeentuloa, samalla tuomme verotulojen muodossa myös työtä nuoremmille ikäpolville. Olen aina pitänyt Hjallis Harkimoa edistyksellisenä ihmisenä. Voinko luottaa häneen nytkin?

 • Nimien kerääminen oli todellakin hyvä kokemus, sillä samalla sait kertoa liike nytin ideologian ja suurin osa ellei kaikki kyllä myös antavat äänensä tulevissa vaaleissa. Yli 100 nimen kerääminen onnistui noin reilussa kahdessa viikossa, kylläkin suurin osa allekirjoituksista tuli viikon sisään. Helppoa kuin heinänteko ja mielenkiintoista mielipiteiden vastaanottamista. Osa allekirjoittaneista ei ole vuosikausiin tai koskaan äänestäneet eduskuntavaaleissa, mutta nyt aikoivat äänestää.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat