fbpx

Suomi nousee ja kaatuu käsi kädessä koulutuksen kanssa

Suomalaisessa puoluepolitiikassa on tapana varmistaa, ettei yksikään vaikuttamisyritys jää rankaisematta. Valtaa käyttävät puoluepoliittiset eliitit kyllä puhuvat kauniisti osallistumisesta ja vaikuttamisesta, mutta kun yli 53 tuhatta suomalaista korottaa ääntänsä puolustaakseen koulutusta, lyövät poliitikot nuorilta ilmat pihalle ensimmäisen tilaisuuden tullen. Kansalaisten osallistuminen kiinnostaa poliitikkoja vain vaaleissa, kun pelissä on oma työpaikka.

Kansalaisaloite on ainoa keino, jolla voi vaikuttaa vaalien välillä. On päättäjien vastuu huomioida itse asia, eikä takertua muotoseikkoihin. On suomalaisen demokratian halventamista, että poliitikot hylkäävät kansalaisaloitteen muotoseikkoihin vedoten. Jos edes oikeusministeriön lainoppineet eivät saa muodollisuuksia kohdalleen, miten sitä voidaan odottaa tavallisilta suomalaisilta? Tämä on väärin.

Kansalaisaloitteen kunnia on palautettava ja ihmisten ääni kuultava. Koulutus ja sivistys ovat demokratian kulmakiviä, eikä koulutus saa jäädä taustasta kiinni. Koulutusmahdollisuuksia eriarvoistamalla rajataan päätöksenteko yhä pienemmäksi tiivistyvän eliitin etuoikeudeksi. Nykyjärjestelmässä jopa yli 53 tuhannen suomalaisen vaikutusyritys voidaan ohittaa olkia kohauttaen. Siksi meidän tulee löytää uusia tapoja vaikuttaa. Politiikan tekemisen kulttuuria on muutettava, ja kansalaisille annettava mahdollisuus osallistua muutenkin kuin muodollisesti. Suoran vaikuttamisen mahdollisuuksia edistämällä ei muutos tule jäämään muodollisuuksista kiinni.

Meillä on jo nyt Suomessa yli 70 000 syrjäytynyttä nuorta, mikä on anteeksiantamatonta. Lukio- tai ammattikoulun tutkinto on tärkein asia, joka auttaa nuoria pysymään kiinni yhteiskunnassa. Suomi nousee ja kaatuu käsi kädessä koulutuksen kanssa. Siksi maksutonta koulutusta pitää edistää ja yli 53 tuhannen ihmisen vaatima selvitys on aloitettava. Sitä on demokratia.

  • Ihan hyvä kommentti. Mutta on myös asioita mitä muuta Suomen pitää hyväksyä. Itse työškentelen todella kansainvälisessä työssä. Keskustelen työkavereitteni kanssa paljon. Heillä monilla on todella kovat koulupaperit omasta maastaan . Suomalaiset työnantajat eivät hyväksy heitä töihin koska heillä ei ole Suomessa hyväksyttyjä papereita. Puhun siis ihan diolomitason insinööreistä ja finanssialan ekonomeista. Suomessa he kelpaavat vain siivoojiksi ja tiskareiksi. Heillä on todella kovat näytöt papereissa, mutta ei kelpaa kun ei ole suomalainen nimi.. Apua onko suomalaiset yrittäjät Rasisteja. Itse aioin laittaa yritykseni pyörimään nyt ja kerätä tuon kansainvälisen ahkeran joukon ja näyttää osaamiseni eli johtamisen. Meillä on osaamista sadoilta eri aloilta ja tehdään työtä Suomessa ja Verot maksetaan SUOMEEN.
    Kaijan Perineo Oy
    Markus Kaija
    narkuskaija@gmail.com
    0451032182

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.