Suomi on korruptoitunut maa

Suomi olisi vielä nykyistä hienompi maa, jos eduskunnassa istuisi 200 itsenäistä kansanedustajaa, jotka faktojen ja eri alojen asiantuntijoiden tutkimustiedon pohjalta ajaisivat yhteistä etua. Totuus on rumempi. Kansanedustajat ovat marionetteja, joiden naruista vetelevät monet etujärjestöt, joiden kaikkien tehtävänä on ajatella omien jäsentensä etua.

Kansanedustajiksi päätyvät ne, joiden takana on suurin ja rahakkain koneisto. Nykypuolueet ovat riippuvaisia ay-liikkeen rahoituksesta. Rahaa saadakseen puolueiden ja ehdokkaiden täytyy kuunnella yhdistysten hallitusta ja ajaa liittojen asiaa.

Ammattiliitot saavat jäsenmaksujen ja osinkojen muodossa verovapaasti rahaa, joita ne sijoittavat vuokra-asuntoyhtiöihinsä. Ammatti- ja työnantajaliittojen tuottojen verovapautta perustellaan sillä, että ne luetaan yleishyödyllisiksi yhdistyksiksi. Väite yleishyödyllisyydestä on kuitenkin harhaanjohtava, sillä liittojen tarkoitus on ajaa jäsentensä etua.

Työmarkkinajärjestöjen henkilö- tai yritysjäsenet voivat vähentää jäsenmaksunsa verotuksessaan. Eikä siinä kaikki. Veronmaksajien rahoja pumpataan näille rikkaille järjestöille asumistukena. Asumistuki on siis tulonsiirto kansalta rikkaille liitoille.

Ay-järjestöt tukevat puolueita rahallisesti. Osa ammattiliitoista tukee puolueita ja osa tukee ehdokkaita. Yhtä kaikki perinteisten puolueiden edustajat joutuvat vastineeksi saamastaan tuesta kuuntelemaan liittojen johtoa aina päätöksiä tehdessään. Jos kansanedustaja ei kuuntele liittoja, seuraavissa vaaleissa tukea ei heru. Jos haluaa tulla valituksi, oma vaalikassa on tärkeämpi kuin valtion kassa, eli tavallisten suomalaisten rahat.

Ay-liike kuuluu länsimaiseen yhteiskuntaan ja se puolustaa duunarin etua. Mutta sen sinunkin rahoillasi maksetut erityisvapaudet täytyy purkaa.

 • Kyllä, näin se juuri on. Pitää muistaa myös ne lukuisat järjestöt, joiden hallituksiin kansanedustajia on kutsuttu. Palkkiota vastaan he tietysti pitävät huolen siitä, että “hyväntekeväisyys”-järjestö saa RAY:n eli STEVA:n miljoona avustukset järjestöaktiivien palkkoihin. Sehän on aivan suoraa korruptiota.

  Eikä myöskään sovi unohtaa korruptiota palveluiden muodossa. Jos pidät minun puolta, niin minä pidän sinun puolta. Siksi syyttäjiä ja tuomareita on mahdotonta saada vastaamaan rikoksista, koska toinen ei syytä toista, eikä toinen tuomitse toista.

  Jos kansanedustajan kovasti lobbaama laki ihmetyttää, mieti kuka hyötyy siitä taloudellisesti. Sitten ymmärrät kiihkon asian suhteen. Seuraa rahaa ja hyötyä, löydät korruption.

  • Näin se kapitalismi menee yksinkertaisimmillaan. Suomessa tosin korruptiopeliä ei voi pelata näin koska vain palveluksia voi vaihtaa ei rahaa. Rahaa tulee vain, jos vaihtokauppa on onnistunut.

   Se että AY-liikkeelle maksetaan nykyisin “suojelurahaa” on jotain muuta kuin korruptiota, se on suojelulrahaa josta muutama vuosi sitten ei ollut mahdollisuus välttyä. Nyt sen maksu ei ole pakollista, ei ellei edelleen pelota!

   Edelleen korruption suurin ongelma on suomessa tämä muodikas verkostoituminen, jossa oma ideologia uhrataan lehmänkaupoissa hyvän asian nimissä. Suorademokratia jakaisi nämä korruption hedelmät koko kansalle eliitin sijasta!

 • Tämän artikkelin myötä meni luotto Liike Nytiin!

 • Mielestäni olisi liikkeen kannalta paras, että pysytään tosiasioissa. Suurimmat vuokranantajat ja samalla asumistukea saavat ja vuokria nostavat ovat:
  – Kojamo, jonka suurimmat omistajat ovat eläkevakuutusyhtiöitä, Ammattiyhdistykset omistavat yhteensä n. 35% Kojamosta.
  – SATO, jonka suurin omistaja on ruotsalaiskonserni Fastighets AB Balder 53%. loput omistaa pääasiassa eläkevakuutusyhtiöt. Vain 3% jää muille.
  ja
  – Y-säätiö, jonka omistaa kunnat.

  Asumistuki ei siis tipu nykyisin “ammattiyhdistysten laariin” vaan valtion tuet päätyvät eläkeyhtiöiden varallisuuteen, kunnille ja ulkomaisille sijoittajille.

  Jos halutaan yleistää.

 • Juu, tässä neljä vuotta kattelin tuota teatteria ja nyt lähdin innolla eduskuntavaaliehdokkaaksi 🙂

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat