Systeemi natisee liitoksistaan, kun Liike Nytin ehdokkaat asettuvat ehdolle

Koska Liike Nyt ei ole puolue, Liikkeen ehdokkaat perustavat omat valitsijayhdistyksensä, joiden eduskuntavaaliehdokkaiksi he asettuvat. Erityistä Liikkeen tavassa asettaa ehdokkaita on se, että ehdokkaat perustavat yhteislistan, jolloin äänet jakautuvat samaan tapaan kuin perinteisillä puolueilla.

Liike Nytillä on tällä hetkellä noin 105 kansanedustajaehdokasta ja halukkaita riittää. Sekä ehdokkailla että systeemillä on opettelemisen paikka, kun esimerkiksi Helsingin ehdokaslista on täynnä. Jokainen ehdokas kerää 100 kannattajakorttia oman valitsijayhdistyksensä perustamiseksi. Kortit tarkistetaan vaalipiirilautakunnassa, minkä jälkeen henkilö voi virallisesti asettua ehdolle.

Vaalipiirilautakunta tarkistaa jokaisen ehdokkaan kannattajien tiedot oikeiksi.

-Täysi lista tarkoittaa meille 2200 kannattajakortin tarkistamista, Helsingin vaalipiirilautakunnan 1. sihteeri Heikki Liljeroos kertoo.

Perinteisillä puolueilla asiamiehet vievät ehdokaslistat vaalipiirilautakuntaan. Liike Nytin ehdokkaat vievät keräämänsä kannattajakortit itse vaalipiirilautakuntaan 5.3. mennessä.

Kannattajakorttien keräämisen etu on, että jokainen kannattaja saa tutustua ehdokkaaseen henkilökohtaisesti. Myös Liike Nytin edustajat kokevat nimien keräämisen tilaisuutena kohdata ihmisiä ja käydä heidän kanssaan mielenkiintoisia keskusteluita.

Liike Nyt hakee vielä viimeisiä ehdokkaitaan. Liike Nytin ehdokkaaksi voit hakea täällä!

  • Tiedottaminen.
    Vasta muutama päivä sitten sain Lapin Kansasta lukea että Lapissakin on ehdokkaita äänestettäviksi.
    Hyvä niin. Toivottavasti jatkossa info kulkee paremmin. Vai eikö ole ollut tiedotettavaa.

    • Hei Reijo. Olin mukana jo helsingissä 7.1 mediatapahtumassa ainoana silloisena lappilaisena ehdokkaana. Tiedätkö että meidän lappilainen media ei ole ollut kiinnostunut julkaisemaan mitään tietoja ehdokkaista tähän asti. kaikesta pitäisi maksaa.. Joka tapauksessa löydät minut facebookista Heli trög eduskuntaan tai Heli Trög. ja mikäli sinulla on jotain kysyttävää tavoitat minut myös sähköpostilla [email protected] tao puhelinnumerosta 044-2568426. Yst terv Heli trög “tavallinen nainen tavallisen ihmisen asialla.”

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat