Tätä vallankumousta ei voi estää

Liike Nyt ei ole puolue eikä siitä sellaista tule. Liike Nyt on alusta, jossa ihmiset pääsevät vaikuttamaan ja päättämään. Suurin ongelma poliittisessa systeemissämme on se, että kansalainen pääsee vaikuttamaan kerran neljässä vuodessa. Suomalaisista kuusi prosenttia kuuluu puolueisiin ja puolueet taas tekevät päätöksensä liian pienessä piirissä. 

Lakien syntyminen ei voi olla enää pelkän poliittisen kaupanteon tulos. Tämä ei ole ainoastaan poliittista peliä – tämä on demokratian vastaista. Ihmisten osallistuminen heitä itseään koskevaan päätöksentekoon määritellään jo perustuslaissamme.

Siksi perustettiin Liike Nyt. Me ollaan aloitettu Liike Nyt ilman mitään establishmentin tukea. Kun ulkoa käsin on lähdetty distruptoimaan eli murtamaan politiikan toimintamalleja niin olemme törmänneet usein kummastuksiin ja pelkoon. Voiko demokratiassa pelätä poliittista aktiivisuutta? Liike Nyt on tällainen norsu keskellä toria. 

Pyrimme uudistamaan politiikkaa siten, että siitä tulisi kaikkien suomalaisten juttu. Haluamme päivittää politiikan prosessia. Maailma on yhä moniulotteisempi paikka. Muuttuneen toimintaympäristön haasteeseen tulee vastata uusilla keinoilla. Politiikan toimintatapoja ei ole uudistettu lähes sataan vuoteen. Samoilla tavoilla ei synnytetä uutta.

Liike Nyt ajaa sitä, että Suomesta tulisi vahvempi ja yhtenäisempi kansakunta, joka tuntisi omistajuutta omaan maahansa, vastuuta toisista ihmisistä ja tasavertaisuutta. 

Liike Nyt tuo politiikan markkinoille uuden ratkaisun, jolla parannetaan yhteiskunnan ketteryyttä, sallivuutta ja sisäistä vahvuutta. Me pystymme parempaan – me haluamme löytää tämän kansakunnan todellisen potentiaalin.

Loppujen lopuksi kyse on kulttuurin muutoksesta. Moni täällä hiihtää puolilla valoilla tai elää käsijarru päällä elämää. Ihmiset ovat lukkiutuneet tiettyyn ajatteluun ja toimintaan. Muutoksen aika on käynnissä, oli Liike Nyt sen suurin käynnistäjä tai ei, se tapahtuu joka tapauksessa.  

  • Oikeaa puhetta! Jos me todella haluamme muutosta tähän ummehtuneeseen puoluetoimistodiktatuuriin, niin ajattelun ja toimintatapojen on muututtava radikaalisti. Helppoahan se ei ole: puoluepolitrukit pitävät kyllä kiinni vallastaan viimeiseen asti. Mutta asia on nähtävä korostetun mustavalkoisena: jotta pärjäisimme tulevaisuuden maailmassa, niin menneisyyden lehmänkauppa- ym kähmintään perustuvat toimintatavat on kertakaikkiaan hylättävä ja aloitettava puhtaalta pöydältä. Tässä Liike Nytillä voi olla paljon annettavaa.

  • Kannattaa etsiä kumppaneita, joita kiinnostaa samansuuntaisten asioiden edistämistä. Etsiä avointa yhteistoimntaa asioiden perusteella ja välttää samojen vanhojen ideologioiden uudelleen toistoa. Menneisyydestä kannattaa muistaa ne asiat ja opit miten se ei onnistu ja keksiä uusia ajatuksia

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat