Jan Österlund #490: Ympäristöministeriö päätti perjantaina 5.4.2019 palauttaa Malmin lentokentän suojelun takaisin valmisteluun

Keskustalainen ministeri Tiilikainen pani lentokentän suojelun opportunistisesti omiin nimiinsä. Kepua ei Malmin lentokentän kohtalo ole juuri kiinnostanut, mutta näin vaalin alla keskusta halusi vetää pisteet kotiin asiassa.

Toisin kuin kepulainen ministeri väittää, Malmin lentokentän tuhoaminen pysähtyi, kun Liike Nytin kansanedustajaehdokas Jan Österlund antoi juridiset resurssit ja asiantuntijuuden Malmin lentoaseman ystävät ry:lle.

Österlund on selvittänyt Malmin lentokentän päätöksentekoprosessia haastatellen asiantuntijoita ja perehtyen lakitoimistonsa tuottamaan aineistoon juridisesta selvitystyöstä. Selvitystä on tehty yhteistyössä mm. Lex Malmin lakialoitteen laatijan Kim Korkkulan (oik.yo) kanssa. Juuri tämä on Liike Nytin tapa toimia: emme vain puhu, vaan teemme. Ja niin aiomme tehdä tulevaisuudessakin kaikkien epäkohtien korjaamiseksi.

Malmin lentokentän tuhoaminen on edennyt ristiriidassa Suomen lain kanssa. Lisäksi Malmin lentokenttää rakastavien kymmenien tuhansien ihmisten mielipide ei kiinnosta ketään. Paitsi nyt vaalien alla, kuten kepun ja kokoomuksen puljaaminen osoittaa.

Mutta miksi Malmin lentokentän tuhoamista on tehty laittomasti?

ELY-keskus totesi, että Malmin lentokentän alue asemakaavoitetaan. Päätöksessä ei sovellettu lainkaan rakennusperinnön suojelua koskevaa lakia. Väännetään rautalangasta: Museovirastolla on lain määräämä oikeus päättää suojelukohteet Suomessa. Museovirasto on päättänyt, että Malmin lentokenttä on suojelukohde. ELY-keskus ei kuitenkaan noudata Museoviraston suositusta. Kyse on joko lain rikkomisesta, välinpitämättömyydestä tai korruptiosta. Todennäköisesti näistä kaikista. Suomen lain mukaan Malmin lentokenttä siis pitäisi suojella. ELY-keskusta tämä ei kiinnosta.

Liike Nyt haluaa nostaa suomalaisen rakenteellisen korruption esiin. Sitä näkyy Malmin lentokentän asiassa, mutta kyse on laajemmasta ilmiöstä. Malmin lentokentän kanssa sekoilu on vain yksi esimerkki suomalaisen politiikan ahneesta koplailusta.

Suomi on mittausten mukaan maailman vähiten korruptoineita maita. Tämä ei ole totuus. Suomalainen korruptio ei näy setelitukkoina, vaan hyväveliverkostoina ja lehmänkauppoina. Liike Nyt tekee kokonaisen kulttuurinmuutoksen, jotta päätöksenteko muuttuu avoimeksi ja läpinäkyväksi.

Lisätietoja: Jan Österlund, +35845 181 3810 , [email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat