Liike Nyt avaa keskustelun puolueesta

Liike Nyt avaa keskustelun puolueen perustamisesta ja haluaa kuulla ihmisten ajatuksia siitä, millainen on nykyaikainen puolue. Liike Nyt on koko kansan liike ja sen tarkoitus on muuttaa päätöksentekoa ottamalla ihmiset mukaan päättämään ja perustamalla päätökset tutkittuun tietoon.

Keskustelualoite puolueen perustamisesta on tullut Liike Nytin aktiiveilta, jotka haluavat muuttaa päätöksentekoa sisältäpäin.

Liike Nyt järjestää kevään aikana kiertueen kuullakseen ihmisten ajatuksia. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia. Kiertueaikataulu julkaistaan viikon 19 aikana.

 • Ei liene vaihtoehtoja, puolue on perustettava jotta saa näkyvyyttä.

 • itse. olen puolueen kannalla mut jokainen saapi äänestää oman mieltymyksen mukaan

 • Kiertue on tervetullut ja sen tulisi olla koko maata kattava. Olisi hyvä saada alusta alkaen kattavuus koko maahan, vaikka se teetättääkin kovasti työtä. Asia on niin tärkeä, että kansalaiset pitää saada heräämään tähän ajankohtaiseen muutokseen kaikkialla. Johtajien näyttäytyminen “syrjäkylilläkin” luo uskottavuutta ja antaa paikallisille toimijoille tarvittavan tiedon ja tuen.

 • Olisi erittäin toivottavaa että Liike Nyt olisi puolue, jotta saisi samat etuudet kuin muut puolueet ja pääsisi mukaan väittelyihin ja muihin julkisellakin rahalla ylläpidettyihin tilaisuuksiin. Liike Nyttiä tarvitaan vaihtoehtona vanhoille puolueille, jotta saadaan rakenteita uudistettua.

 • Älkää unohtako Lahtea kiertueesta !
  T Olli Helminen

 • Minulle ei ole isoa merkitystä sillä olemmeko puolue vai liike. Olennaista on, että tämä yhteinen malli osallistavasta päätöksenteosta säilyy. Puoluetta puoltaa parempi näkyvyys ja taloudelliset seikat. Mikäli nykyinen linja siis päätöksenteossa säilyy, kallistun puolueen kannalle.

  • Olen samaa mieltä. Nykyisen linjan säilyminen ja vahvistaminen ovat erittäin tärkeitä huolimatta siitä, miten olemme järjestäytyneet.

 • Varmaan puolueeksi muuttaminen on edessä, mutta miten organisoidaan puolue muista poikkeavaksi päätöksentekoa ajatellen ja niin että uskottavuus uudesta liikkeestä säilyy. Itse asiassa olen nykyiseenkin hieman skeptinen, mallina olevat liikkeet eivät innosta, eikä vaalituloskaan vakuuta.

  • Risto, olet ihan oikeassa havainnoissasi. Liikkeellä on nyt seuraava näytön paikka kun kunnallisvaalit lähtee pyörimään. Kannattaa huomata että vahvalla kunnallispoliittisella jalansijalla jossa pystyy ehdokkaat näyttämään miten uusi tapa toimii kansalaisten hyväksi – rakennetaan hyvät eväät seuraaviin vaaleihin.

 • Ikävä kyllä systeemiä ei pysty muuttamaan kuin sisältä päin.

 • Kannatan liitytään puolueeksi se olisi hyvä. Liike Nyt saisi enemmän näkyvyyttä ja sitä kautta tulisi uusia jäseniä lisää. Koko maan kiertue on hyvä ja olisi hyvä saada koko maan kattavuus myös Liike Nyt.tille.

 • En ole vielä kuullut faktoja mitä etuja saavuttaa puolueena olemalla verrattuna liikkeeseen? Avoimuuden vuoksi olisi hyvä keskustella ensin faktoista, sitten vasta päätöksistä.
  – Käsittääkseni Liike Nyt on mainittu kaikissa relevanteissa yhteyksissä ja nyt kun meillä on oma kansanedustaja toisin kuin yhdelläkään “vakiintuneella” pienpuolueella (lukuunottamatta Ahvenanmaan edustajaa) niin jopa hallitustunnustelukysymykset kait lähetettiin?

  Henkilökohtaisena mielipiteenäni olisi sääli että LiikeNyt ja sen perusidea hukutettaisiin noiden mielestäni säälittävien pienpuolueiden sekaan……

  • Hei

   Vaalien alla kysymyksiä herätti Liikkeen puuttuminen suurimmista paneeleista, vaalikoneista ja medioista. Se vaikutti Liikkeen tunnettuuteen ja herätti ihmisissä paljon kysymyksiä. Tämänhetkiset rakenteet sulkevat Liikkeen kaltaiset toimijat lähes kokonaan pois julkisesta keskustelusta. Tämän vuoksi aktiivit ovat ehdottaneet puolueen perustamista.

   Ystävällisesti,
   Sarian

   • Hei,

    Liike sai mielestäni yllättävän hyvän vaalituloksen huomioiden lähtökohdat. Lähestulkoon 70 000 ääntä on tulos, joka tulee ottaa huomioon myös muissa puolueissa.

    Puolue tai ei, niin mielestäni yksi kompastuskivi oli kategorinen kieltäytyminen ns. julkkisehdokkaista. Se, että joku on julkisuuden henkilö, ei välttämättä tarkoita sitä, että olisi epäpätevä tai joku poliittinen helppoheikki. Monet julkisuuden henkilöt ovat sellaisia, jotka ovat päässeet julkisuuteen omilla kyvyillään. Eduskuntapaikan uusiminen tai niiden lisääminen neljän vuoden kuluttua ei välttämättä ole niin helppoa, jos Harry Harkimo ei Liikkeen periaatteiden mukaan ole enää ehdolla. Sen vuoksi olisi suotavaa, että Liikkeellä olisi enemmän tunnettuja ehdokkaita. Entiset tai nykyiset poliitikot tai muuten ansioituneet, jo valmiiksi tunnetut, voivat hyvinkin tuoda Liikkeelle lisää ääniä.

    Puolueena olemisessa olisi myös etuna se, että vaaliliitot olisivat mahdollisia. Vaikka toki Harkimo on Liikkeen nokkamiehenä niitä kritisoinut, eivät vaaliliitot samanhenkisten puolueiden kanssa välttämättä olisi mitään äänestäjän pettämistä. Luontevat kumppanit olisivat mielestäni olleet Piraatit ja Liberaalit. Helsingissä Joel Harkimo ja Petrus Pennanen olisivat varmasti ponnistaneet yhteisellä listalla läpi ja eduskunnassa olisivat eri viiteryhmistä huolimatta mahdollisesti päässeet tekemään yhteistyötä yli puoluerajojen.

    Se, mikä itseä Liikkeessä mietityttää, on äänten hajautuminen. Jos Liike vastaisuudessa syö tähän tahtiin ääniä kokoomukselta, saadaan nauttia neljän vuoden sijaan näitä punamultia tai kansanrintamia kahdeksan vuotta, mikä tarkoittaa täysin erilaista politiikkaa kuin mitä Liike perusperiaatteissaan ajaa.

   • Koulutustilaisuuksissa tuli esille voimakkaasti se, että Liike Nyt ei voi osallistua suuriin vaalipaneeleihin koska emme olleet ehtineet äänestää tiekarttaa. Itselläni oli paikallispaneeleissa tiekarttaa sitä mukaa kun äänestettiin ja kerroin aina kysymykseen, mikä on oma mielipide ja mikä on jo äänestetty LiikeNytin nettiparlamentissa. Samoin itse piti “vinkata” paneelin järjestäjille, että saankos minäkin tulla, ja aina sai 🙂 Medianäkyvyyskin on pitkälti ehdokkaiden omissa käsissä. Mitä vaalikoneita emme täyttäneet? Itse vastasin ainakin yli kymmeneen.

    Ihmiset todella pitivät ajatuksesta, että emme ole puolue, siksi vähän haraan vastaan 😉

 • Kovasti puhuin ennen vaaleja että olemme yhdistys, emme puolue.
  Näin jälkikäteen ajatellen on tullut voimallisesti esiin ettei yhdistyksen idea purrut täällä Oulusa siten kuin olin kuvitellut!
  Kerroinko asiasta hatarasti jää tietoisuuden ulkopuolelle.
  Ajatukseni ovat muuttuneet kun nyt olen velkoja järjestelemässä.
  Puolueena olisimme saaneet useita satojatuhansia euroja kampanjointiin. Yhdistysidea ei ollut vielä valmis suurelle joukolle.
  Rekisteröidytään nyt puolueeksi ja ajetaan se sitten sopivaan muotoon kun useampi ollaan päästy päättämään.
  Nyt pitää muistaa painostaa/muistuttaa hallituksen muodostajia kansalaisaloite 2837 läpimenosta ja sen sitovuudesta uuden hallituksen ohjelmaan.

 • Nyholm Carl-Henrik Torsten; Adr. RosalaBölevägen 257 25950 Rosala( Kimitoön) sanoo:

  No jotakin on tehtävä! Ei Hjallis voida olla ku Pankiiri! Olin niin tutyväinen kun tällainen uusi idea tuli! Mutta se ehkä oli 10v. lian aikaisinnta! Tuli mitä tuli!Pääasia että trendi tulee olla niin kun Wiegran käyttäjä!

 • Liike Nyt:iin on liittynyt puolueisiin sitoutumattomia ryhmiä, kuten mm heinolalainen Parempi Heinola.
  Itseäni mietityttää kovasti, millä käytännön tavoilla puolueena erotuttaisiin perinteisistä puolueista. Tähän ei riitä se, että osallistetaan ihmisiä mm kyselyillä.
  Ollakseen vakuuttava ja vaikuttava niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti täytyy Liike Nytin puolueena olla isosti erilainen kuin muut.

  Ymmärrän ajatuksen paremmasta näkyvyydestä puolueena, mutta en oikein silti lämpene tälle ajatukselle. Toivottavasti kiertueella oikeasti kuullaan näkemyksiä myös maakunnista ja aikaansaadaan hyvä keskustelu aiheesta.

  • Hei Kristiina,

   Kiertueen tarkoitus on kuulla ihmisiltä ympäri Suomen, millainen olisi nykyaikainen puolue, joka toteuttaa Liike Nytin tarkoitusta ja toimintatapaa. Kuten kaikki muukin Liikkeessä, myös puolueen perustamisesta ja sen olemuksesta päätetään yhdessä. Toivomme, että ihmiset tulevat tapahtumiimme, jakavat ajatuksiaan ja keskustelevat kanssamme asiasta.

   Ystävällisesti,
   Sarian

 • Jos on ainut vaihtoehto puolueeksi tuleminen niin siten se on ihan ok.

 • Olin ensin ihan ehdottomasti puoluetta vastaan. Koin, että haluamme erottautua muista siinä, että tarjoamme ihmisille jotain täysin uutta, irti kaikenlaisesta puolue pelistä. Mutta sitten kuitenkin.. Puolueena saamme puoluetukea, mikä on tärkeää toiminnan jatkamiseksi ja pääsemme tasavertaisena toimimaan. Jotenkin se tuntuu lehmänkaupalta, mutta on tehtävä. Toiminnan pitää olla niin läpinäkyvää, ettei ihmisten luottamus politiikkaan saadaan palautettua.

 • Puolue olisi hyvä kun pääsisi puoluetukien piiriin. Rahalla voisi ostaa lehtiin mainoksia, jolla saa näkyvyyttä. Puolue toisi myös hyvää yhteenkuuluvuudentunnetta Liikkeeseen.

 • Toiminta ja tulos ovat tärkeintä eikä ” organisaatio “. Puolueena saa resursseja käyttöön.

 • Miksi puolueilla on erilaisia järjestöjä, yhdistyksiä, säätiöitä ym pilvin pimein johtuu puoluelain 8 § (16.7.2010/683) Tuki puolueelle ja puolueyhdistykselle olevasta 30 000 € rajasta, jonka taakse voi ”lähi yhteisöjen ” kautta saada tulon siirtoja,ka joiden alkuperää ja lähdettä ei tarvitse samalla tavalla rekisteröidä kuin puolueen suoraa tukea. Jos Liike nyt aikoo raknetaa vastaavan ”lypsykarja” järjestösäätiö härdellin, jonka kautta voi ruokkia pääpuoluetta, niin en kannata. Mutta mikäli on kyse vain 10 § (16.7.2010/683) Tasapuolisuusvaatimus tarpen ehdon täyttämisestä ( tosin Ylen harkinnalla siihen olis jo nyt mahdollista vaikuttaa) niin kannatan.
  Mutta jos tuolle polulle lähdetään vaatii selkärankaa olla sitten lähtemöttä lypsykarja polullekin saman ”jotta ollaan tasavertaisia” lauseen perusteella. Ps ei toimi ipadin FB selaimessa, korjatkaapa koodit ?

 • Puolueena mahdollisuudet ovat huomattavasti paremmat. Suomalainen valtiojärjestys suosii siinä määrin puoluieta, ettei pelkkänä liikkeenä pärjää.

 • Nykyinen koneisto edellyttää että Liike olisi puolue tai on olemassa puolue jolle Liike toimii etujärjestönä. Jotta pystyy muuttamaan nykyisiä valtarakenteita on aluksi toimittava nykyisten rajoitusten mukaan. Politiikkaa ei voi tehdä tyyliin 4x100m aitajuoksu vaan se on maratoni ja Liike on vasta taipaleen kalkkiviivoilla.

 • Varmasti taloudellisesti on pakko jossain vaiheessa puolueeksi ryhtyä. Harmittaa vaan että siitä puoluettomuudesta ja siinä pysymisestä puhuttiin vaalien alla niin paljon että tuntuu nyt äänestäjien pettämisestä.

  • Minusta tuntuu samalta ja siksi olisin vielä valmis “taistelemaan”. Odotan kiertuetta ja faktoja.

   • Asioihin pystyy parhaiten vaikuttamaan systeemin sisältä, eli vihreää valoa puolue ajatukselle

 • Vaikka olen alusta asti seurannut Liike Nytiä en edelleenkään tiedä mikä on tämä uusi vaikuttamisen strategia. Muutama äänestys netissä? Porinaa facessa? Mihin nämä johtavat, ei ainakaan kovin syvälliseen asioihin paneutumiseen perustuvaan päätöksen tekoon. Toivon, että uutta, osallistavaa päätöksentekomallia vielä hiotaan tai ainakin tuodaan konkreettisesti esille mitä se tarkoittaa.
  Edelliseen viitaten en kannata puolueen perustamista ennekuin on selvillä miten se aikoo erottua toimintamallina vanhoista puoluemalleista.

 • Toivottavasti nyt on myös Joensuu kiertueella mukana.

 • Moikka.Puolue jos kerran haluaa saada julkisuutta esim ylessä. Mutta hyvä muistaa mistä tuki tulee puolueille tuleeko vakuutuslaitoksilta/finassiala ry jotka sortaa meitä sairaita.sen lauluja laulaa….muista harkimo huolehtia ettei LATVALAN PERTIN aloite häviä unholan maille kun uusi hallitus aloittaa toimintansa 2019 . Todellakin 2020 vakuutuslääkäreiden toimintaan tulee tulla muutos ja suuri sellainen. T. Mika

 • Puolueena oleminen tuo varmasti enemmän uskottavuutta ja näkyvyyttä. Mielletäänkö Liike edelleen liikaa Hjalliksen “liikkeeksi” vaikka vahvoja taustavoimia on muitakin ? Lähipiirissäni oli eduskuntavaleissa paljon “en osaa sanoa ketä äänestäisin” tuttavia, jotka ovat potentiaalisia Liikkeeseen mukaan tulevia, kunhan homma hoidetaan nyt oikein. Suurin osa heistä aikaisemmin kokoomusta äänestäneitä….
  Myös usealla paikkakunnalla sitoutumattomien valtuutettujen määrä on lisääntynyt valtuustoissa ja uskoisin, että seuraavissa kunnallisvaaleissa moni heistä olisi valmis olemaan Liikkeen ehdokkaana, varsinkin, jos Liike olisi puolueena mukana.

 • Olen puoleen kannalla. Kun on puolue, niin ehdokkaiden ei tarvitse kerätä kannattajakortteja ja perustaa kannatusyhdistystä. Se oli aikamoista energian kuluttamista, ennen kuin pääsi ehdokkaaksi. Seuraavaksi ilmeisesti keskustellaan puoluetuesta. Sitä voi vastustaa, mutta se pitää nostaa, niin kauan kun muutkin niin tekevät.

 • Minulla on ikää varttia vaille sata. Tuona aikana kiinnostukseni politiikkaan on ollut vaihtelevaa. Äänestänyt toki olen kaikissa vaaleissa. Kohteen valitseminen on ollut usein vaikeaa. Monesti olen äänestänyt puolue edellä, joskus ehdokas. Suuremmaksi osaksi ne ovat kuitenkin olleet oikealta ja asia keskeiset lähes aina. Joka kerta on kuitenkin tullut mieleen tavallaan äänestämisen turhuus, eli oman vaikuttamisen vähäisyys.

  Liike Nyt: issä minua kiehtoo eduskunnassa esiin tuleviin asioihin “lähempi” vaikuttaminen netissä, “valikoitujen” vaihtoehtojen ja lisäksi oman mielipiteen ilmaisun lisääminen keskustelun aiheeksi. Edellyttäen, että asia saadaan netti käsittelyyn ajoissa.

  Netti vastauksien käsittelyn helpottamiseksi ja enemmistön mielipiteen suuntaa antavaksi apuriksi edustajalle voisi tehdä yksinkertaisen laskennallisen yhteenvedon.

  Mitä liikkeen muodolliseen muotoon tulee, niin puolue lienee kuitenkin paras ja käytännöllisin ratkaisu.

  Kenttää ei kuitenkaan tule “jättää” pelkän netin varaan, vaan lisäksi tulee ainakin kerran vuodessa tehdä maakunta rundi liikkeen / puolueen näkyvimpien edustajien toimesta.

 • Ilman puoluetta on vaikeampi vaikuttaa asioihin. Olisi hienoa jos se olisi olemassa jo ennen seuraavia kuntavaaleja.

 • Ilman muuta puolue, kunhan avoin toimintatapa kirjataan yhdistyksen sääntöihin (jos siis ei vielä ole).

  Tässä yhteydessä haluan korostaa että puoluelain 1§ kuuluu seuraavasti:

  “Puolue (16.7.2010/683)

  Puolueella tarkoitetaan tässä laissa oikeusministeriössä pidettävään puoluerekisteriin merkittyä rekisteröityä yhdistystä.”.

  Eli puolue on puolueeksi rekisteröity yhdistys, kuten Liike Nyt. Valtion avustusta eli puoluetukea ei tarvitse anoa, jos sen saaminen on jäsenten mielestä epäkorrektia. Mielestäni olennaista on se, että toimitaan mahdollisimman demokraattisesti ja hyväksytään myös yhdistyksen ulkopuolisten kannanottoja osana poliittista mielipideilmastoa.

  Puolueena saadaan suurempi ääni mediassa ja myös siten voimme vaikuttaa nykyiseen päätösten tekoprosessihin. Ei tarvitse siis odottaa seuraaviin vaaleihin muutoksen alkuun saattamiseksi.

 • Puolue on kyllä ainoa tie. Vaalikoneet ja gallupit eivät muuten toimi. Taloudellisesti se on myös ainut tapa veikkaan. Pidetään vaan periaatteet ja avoimet toimintatavat elossa!

 • Aloitus Liike Nyt-tyyppisesti oli ihan toimiva, mutta jatkossa olen puolueen kannalla. Lisää varmasti byrokratiaa mutta antaa paremmat mahdollisuudet edes jotenkin tasavertaiseen suhtautumiseen muiden sidosryhmien taholta ja johtaa siten uskottavampaan ja vaikuttavampaan toimintaan.

  Kommentoin nyt samalla erästä kohtaa toiminnan periaatteissa. Siinä kohdassa sanotaan: “… perustamalla päätökset tutkittuun tietoon.” Se ei aina ja pääsääntöisesti ole se paras ja vaikuttavin vaihtoehto, koskee esimerkiksi huumepolitiikkaan, huumeriippuvuuteen ja niiden hoitoihin liittyviä asioita, joissa läheisten kokemusperäinen tieto on erittäin usein enemmän oikeassa kuin tutkittu tieto, jos sitä edes on käytettävissä. Sellaisella tutkitulla tiedolla, joka ei mitenkään korreloi ja liity kokemusperäiseen käytännön toimintaan, ei ole käyttöä eikä näyttöä käytännön elämässä.

 • Kannatan puolueajatusta. Yksi tärkeä syy on se että se helpottaa vaaleihin osallistumista. Jokaisen ei enää tarvitsisi erikseen kerätä omia kannattajia, vaan riittäisi, että kaikki tietävät henkilön olevan Liikkeen ehdokas, eli automaattisesti hyvällä asialla.

 • Moikka! Eläkemuori täältä länsirannikolta, miettii, miten tulevan puolueen/ ryhmittymän toimintakulttuuri eroaa puolueista? Ryhmäkuri? Oma, järkevä mielipide, saatko poiketa ryhmän yhteisestä mielipiteestä, äänestyksissä?

  Olisiko tämä liike ensimmäinen, joka korjaisi mummojen, jotka ovat hoitaneet aikoinaan lapsensa kotona jopa 10 vuotta, ELÄKKEET kuntoon?
  Alle tuhannen euroa käteen jäävällä eläkkeellä ei tahdo elää ihmisarvoista arkea, juhlasta puhumattakaan! Lapsilta saaduilla äitienpäivälahjarahoilla saa mm uudet rintaliivit kerran vuodessa! ? YT köyhä mummi Pohjanmaalta

 • Perustetaan virallinen puolue.
  – eli, kerätään kannatus kortit.
  Onko se mahdollista tehdä nettiversiona?
  – perustetaan puolue organisaatio,
  mikäli sellainen tarvitaan, mutta niin
  pienellä henkilöstöllä kuin mahdollista.
  – jäsenet rekisteröityy siihen tarkoitukseen
  perustetulle nettisivulle.
  – sivuja on yhtä monta kuin on keskustelu
  aihetta.
  – kaikki jäsenet voivat avata keskustelun
  nettiparlamenttiin ja / tai osallistua sellaiseen.
  – keskustelua tai sen osaa voi äänestää
  ottamatta osaa varsinaiseen keskusteluun,
  tai päättäessään keskustelun omalta osaltaan
  keskustelun ollessa vielä kesken.
  – vain rekisteröityneet voivat äänestää
  eduskunnan käsittelyssä / äänestyksessä
  olevaa asiaa.
  – äänestäminen tapahtuu anonyymisti
  pankkitunnuksilla tai vastaavalla tunnistautumis
  muodolla.
  – äänestettävä asia käsitellään netti-parlamentissa
  kommentoimalla asiaa rajoitetuin merkki määrin.
  – edustaja äänestää salissa parlamentin äänestys
  tuloksen mukaan.
  – eduskunnan suuressa salissa äänestettävää
  asiaa äänestetään: jaa tai ei.
  – Äänestys rekisteröityy laskurille jonka lukemat
  toimisto julkaisee äänestyksen jälkeen.

  Lisäksi omana mielipiteenäni toivon yllä olevaan asiaan kuulumattomana, että Liike Nyt menee aina asia edellä riippumatta aloitteen tekijästä tai
  hänen poliittisesta suuntauksestaan (eli: jonkun toisen puolueen jäsen on keksinyt / tehnyt aloitteen ensin).

 • Kyllä parhaiten voi vaikuttaa asioihin systeemin sisältä, eli puolueeksi vaan ja samalla saa näkyvyyttä ja pääsee paremmin julkisuuteen!

 • Kampanjoimme flyereissa ettemme ole puolue, eikä meillä ole ryhmäkuria. Sillä monet äänestäjät saatiin liikkeelle. Tuntuu pahalta, että heti perään käännämme takkimme. Ymmärrän kyllä, että puolueena oleminen olisi helpompaa mutta itse olen henkilökohtaisessa elämässä oppinut menemään vaikeimman kautta 🙂
  Rahoitus tietysti pitää saada toimimaan ja media ei saa päättää, keitä he gallupeissaan mainitsee vaan niihin on otettava kaikki toimijat kulloisen ehdokasasettelun mukaisesti mukaan!

  Miten aiomme erottua muista puolueista? Pitääkö ryhmäkurittomuus paikkansa jos olemme puolue?

  Nettiparlamentin esitysten pitää olla täysin puolueettomia ja asiantuntijaryhmä+ tutkimusaineisto pitäisi mielestäni näkyä avoimesti. (lähteet) Pidän tärkeänä, että äänestysten tulokset julkaistaan kaikkien ehdotusten kohdalla, näin näkee miten kukin ehdotus on koettu ja äänestetty. Lisää avoimuutta ja rehtiyttä.

  Jos puolueeksi muutumme, hallinnon/organisaation tulee olla joustava ja kuunteleva.

 • Liikkeen ytimeen nojaava arvopohja ja vain puolueen jäsenistölle suunnattu avoimen päätöksenteon prosessi olisi kyllin hyvä lähtökohta.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat