Nettiparlamentti keskustelee puolueesta

Liike Nyt järjesti touko-kesäkuun aikana puheenjohtajansa Harry ”Hjallis” Harkimon johdolla kiertueen, jonka aikana käytiin monipuolista keskustelua puolueen perustamisesta. Kuullun ja saadun palautteen perusteella Liikkeen perustajajäsenet päättivät kesäkuussa tavoitella Liike Nytille puoluestatusta. Puolueena toimiminen sujuvoittaa merkittävällä tavalla poliittista toimintaa ja helpottaa erilaisista luottamustehtävistä kiinnostuneiden henkilöiden osallistumismahdollisuuksia. Perustettavan puolueen lisäksi toimintaansa jatkaa erillinen nettiparlamenttia ylläpitävä yhdistys. Nettiparlamentille rakennetaan uusi, erillinen alusta, joka mahdollistaa osallistumisen asioiden valmisteluun ja päätöksentekoon.

Nettiparlamentille on nyt lähetetty luonnokset sekä säännöistä että yleisohjelmasta, joita voi kommentoida 15.7. saakka. Sen jälkeen ne viimeistellään saadun palautteen perustella.

Puolueen perustaminen edellyttää myös 5000 kannattajakortin keräämistä. Keräys järjestetään elokuun alkupuolella. Tavoitteemme on, että uusi moderni puolue on toiminnassa syyskuussa.

Eduskunta on istuntotauolla 4.9. saakka. Kesällä moni politiikkaa seuraava kääntää katseensa Poriin ja Suomi-Areenaan, jossa yhteiskunnallinen keskustelu elää keskellä perinteistä lomakauttakin. Liike Nytin puoluepäivää vietetään perjantaina 19.7. Lisäksi Liike Nyt puheenjohtaja, kansanedustaja Harkimo pitää arvopuheen torstaina 18.7.

Mukavaa heinäkuuta!

 • Suomeen tarvittaisiin oikeasti maltillisesti liberaali keskiluokan puolustaja, joka uskaltaa viedä Suomen kehitystä eteenpäin. Ei mitään perussuomalaista menneisyyteen tuijotusta ?

 • Mukana ollaan…nimen allekirjoitan listaan ja voin auttaa nimien keräämisessä. Hienoa, että saadaan uusia ideoita demokratiaan ja itseään voi syyttää, mikäli ei osallistu nyt.

 • Asia minkä Liike nyt voisi nostaa esille:MIKSI maanomistajat joutuvat maksamaan korkeita sähkönsiirtomaksuja, vaikka 3 osa järvenrantatontista on voimalinjojen alla, ja puut kaadetaan säälimättä pitkään kantoon ettei varmasti pääse korjaamaan tuhoja esim Mönkijällä. Naapuritontti on aukeaa peltoaluetta, miksi jinjan pitää kulkea juuri istutetussa tontissani. 10 m siirto peltoaluueen yläpuolelle ei haittaisi ketään.. SÄHKÖYHTIÖIDEN MIELIVALTAA johon kukaanei ole puuttunut. JOSPA HARKIMO NOSTAISI JUTUN !!!!!

 • Harkimolla on hyviä perusteluja mm valtion omaisuuden myynnistä, lypsävä lehmä tapetaan

  • Omaisuuden myynnistä.
   Keväällä, joku taloustieteilijä, ikäväkseni en muista kuka, oli Suomalainen kuitenkin olisiko ollut peräti joku valtionvarainministeriöstä, kirjoitti lehdessä, että ei se omaisuuden myyminen mikään huono asia ole, se riippuu siitä, että mitä myydään. Hänen mielestään se on se ja sama tämän matalan, lähes nolla korkojen aikaan. Asiaan on tietenkin olemassa myös vastakkaisia mielipiteitä asiantuntijoiden esittämänä. Tässä, kuten monessa muussakin tapauksessa on suurin ongelma se, että ketä asiantuntijaa uskoo ja kenen sanaan luottaa.
   Onko meillä taloustieteilijöitä, -asiantuntijoita, -tohtoreita, – proffesoreita jotka eivät olisi puolue-, AY, tai EK sidonnaisia?
   
Ongelma on lienee samaa luokkaa kuin Hamletilla aikoinaan (ja on edelleenkin): Ollako vai eikö olla?

   Puolueen perustamista ja sen ohjelma luonnosta kannatan, joista lähetän erillisen sähköpostin Karoliinalle.

 • Organisaatioluonnosta lukiessani pääsin sujuvasti ja jopa ymmärtäen tuohon liittojärjstöstä kertovaan kohtaan.
  Kansakoulujärjellä en ymmärrä miksi pitää olla joku liittojärjestö sen perusorganisaation lisäksi.

  “Piirijärjestön toiminta-alueena on eduskuntavaalien vaalipiiri.
  Piirijärjestön jäseniä ovat sen toiminta-alueen paikallisyhdistykset.
  Piirijärjestön tehtävä on edustaa puoluetta toiminta-alueellaan.”

  Tuo organisaatio valitsee tarvittavat valtuustot ja hallitukset paikallisjärjestöihin, piirijärjestöihin ja puolueeseen. Mihin sitä liittoa tarvitaan.

  Siinä liittojärjestössä on sitten se puolue-elitti joka tuntuu valitsevan jäsenensä itse.

 • Keski-Suomen alue ei ole mitään vielä ilmoittanut tai tehnyt päätöstä liittyykö se Liike Nyt puolueksi vai ei. Toivoisin että Keski-Suomen alue kin liittyisi Liike nyt puolueeseen. Olisi hyvä kuulla mitä Keski-Suomen alueen Liike Nyt aikoo jatkossa tehdä ja miten aikoo toimia jatkossa. Kun ei ole kuulunut mitään jatkosuunnitelmista pitkään aikaan ollaanko vaikko ei olla Liike Nyt poulueessa jäseniä.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat