fbpx

Hyvää yrittäjän päivää

Isoisäni oli yrittäjä ja häneltä sain jo ensimmäiset neuvot yrittäjyydestä. Äitini perusti myös aikoinaan oman yrityksen ja teki kovasti töitä. Autoin häntä opiskeluaikoina ajamalla pakettiautoa ja jakamalla tuotteita kaupoille. Noihin samoihin aikoihin perustin myös ensimmäisen oman yritykseni. Nautin siitä suunnattomasti. Olin jo kotoa oppinut, että töitä pitää tehdä ja paljon, joten yrittäjyyteen kuuluvat pitkät päivät eivät tulleet yllätyksenä.

Meillä oli perheessä yrittäjähenki, joka siis tarttui minuunkin jo opiskeluaikoina. Olen aina pitänyt yrittämisestä ja siitä mitä siihen kuluu. Parasta yrittämisessä on vapaus tehdä omien suunnitelmien mukaan. Kova työ ja vapaus, ne ovat ydinasioita.

Yrittäjyydessä on paljon hyviä puolia mutta myös huonoja. Yritys pitää saada tuottamaan, jotta se selviää hengissä mutta myös jos sitä halutaan kehittää. Monella on semmoinen käsitys, että yrittäjä tekee kaiken rahan takia. Tästä ei kohdallani ole ollut kysymys, vaikka tottakai jokainen haluaa tienata, jotta voi elää hyvin. Minun kohdallani on enemmän ollut kysymys omien visioiden toteuttamisesta ja intohimosta saada aikaan uusia asioita.

Oli miten oli vaikeita aikojakin on eletty, oltu lähellä konkurssia ja burnoutia. Koko vastoinkäymisten kirjo on käyty läpi eikä se aina ole mitään herkkua. Yrittäjän pitää varautua kaikkeen. Olen kuitenkin onnellinen, että valitsin yrittäjän tien, sillä se on tuonut valtavasti sisältöä elämääni alkaen yksinpurjehduksesta maailman ympäri ja päättyen Jokereiden myyntiin. Tavallaan Liike Nytinkin perustaminen on yrittäjyyttä, sillä se on voimakasta halua tehdä jotain uutta ja saada aikaan muutos poliittisessa järjestelmässä. En tule tässäkään antamaan periksi niin kuin en ole antanut muissakaan projekteissani.

Suomessa on hyvä olla yrittäjä, joskin mielestäni verotus on liian kovaa ja se monta kertaa estää yrityksen kehityksen ja investoinnit. Siksi minulla onkin hallitukselle ehdotus näin yrittäjän päivänä, jotta saisimme työllisyyden kohenemaan investointien myötä. Esitys kuluu: Yritys voi käyttää puolet lisähenkilöstön palkkaamiseen ja investointeihin jos se näin tekee, sen ei tarvitse maksaa voitosta veroa. Tämä antaisi yrittäjille ja yrityksille paremmat eväät kasvaa ja kehittyä.

Lopuksi on sanottava, että poikani Jolle on myös ruvennut yrittäjäksi. Yrittäjyys näyttää kulkevan suvussa. Voin suositella yrittäjyyttä enkä vaihtaisi päivääkään pois. Valehtelun, johon olen törmännyt, kyllä vaihtaisin.

 • Äänestetäänkö näistä ehdotuksista nettiparlamentissa?

 • Yrittäjän päivä.
  Kiitos Hjallis kirjoitksesta. Me yrittäjät olemme aliarvostettu kummajainen. Työllistämme ja teemme muille ihmisille asioita mahdolliseksi, silti meitä parjataan.
  Kuinka moni uskaltaa uskoa omaan ja yhtiökumppaneiden visioihin ja mennä tiukkana aikana pankkiin vetämään nimiä papereihin, jotta yrityksen ja sen työntekijöiden tulevaisuus on turvattu? Ei kovin moni. Silti muistetaan välillä aina kulisseissa puhua jos olet mennyt vaihtamaan vaikka auton parempaan. Se on sitä Suomalaista perisyntiä, kateutta, jonko liian moni Suomalainen osaa.

  Ei silti luovuteta ja pidetään omalta osaltamme Suomi pystyssä, turvataan työpaikat huomennakin ja nautitaan siitä, mitä saamme tehdä joka aamu, nousta uuteen päivään ylpeinä ja Suomalaisina yrittäjinä.

 • Hyvää YksityisYrittäjän Päivä Kaikille! minulla tuli 45 v siitä ku perusti F:ma Kalle Nyholm T:mi! Erikoista on että kaikki ku alkoi tehdä hommia minulle 70 luvulla ovat kaikki yksityisyrittäjä tanään ku ovat hengissä!ja niiten nuoret! Oma idea minulla oli! Se oli perinty jo lapsuudesta kun paistoi kanamunia priimuksella Itäsatamassa ammulla purjehtijoille!!tarina loppuu täält erä! Jutellaan ku nähdään!! Joskus!!

 • hei,
  Olen yrittäjäperheen lapsi ja itsekin yrittäjä. Välillä se oh haasteineen todella antoisaa ja välillä tuntuu, ettei enää jaksa. Kumminkin sitä jatkaa vaikka palkkaa ei aina saa yhtä paljon kuin työntekijät saavat.
  Monesti yrittäjät – varsinkin pienyrittäjät rinnastetaan rikkaisiin, mutta tosiasiahan on, että osa meistä tienaa vuodessa vähemmän kuin työntekijät ammattiliittoineen. Ei tilanteesta voi valittaa vaan silloin on tietenkin peiliin katsomise paikka,
  Siksi tuntuu niin hyvältä, kun joku arvostaa yrittäjiä. Se ryhmähän jää hallitukselta huomaamatta ja vain verottaja kiittää, kun on maksanut veronsa.
  Olisi hyvä tehdä vertailu pienrittäjien versus saman alan työntekijän vuosiansioista. Siinä voisi tulla yllätyksen, kuinkapaljon yrittäjät tekevät åienemmällä palkalla työtä.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.