Liike Nytin Nettiparlamentti otti kantaa — liike osallistuu kokoomuksen välikysymykseen

Kansalaisten laajempaa poliittista osallistumista ajava Liike Nyt osallistuu kokoomuksen laatimaan välikysymykseen hallitukselle.

Liike Nyt päätti kannastaan Nettiparlamenttinsa avulla, joka on 14 000 rekisteröityneestä vaikuttajasta koostuva yhteisö. Siltä kysyttiin maanantaina, pitäisikö Liike Nytin allekirjoittaa kokoomuksen laatima välikysymys. Kolme neljästä vastaajasta kannatti välikysymystä.

”Saimme paljon myös perusteluja, joissa kannatettiin välikysymykseen liittymistä, mutta sitä pidettiin silti liian aikaisena opposition toimena – moni ajattelee, että on ihan reilua antaa hallitukselle aikaa toteuttaa esimerkiksi niitä työllisyystoimia, joista koituneilla säästöillä nyt päätettyjä menoja aiotaan rahoittaa”, Liike Nytin kansanedustaja Harry Harkimo sanoo.

Harkimo korostaa, että olennaista oli Liike Nytille myös kokeilla, ehtivätkö Nettiparlamentin ihmiset perehtyä ja äänestää lyhyellä varoitusajalla.

”Vain vuorokaudessa vastauksia kertyi lähes tuhat. Niissä oli paljon todella mietittyjä ja asiallisia perusteluja. Tämä osoittaa, että ihmisillä on halua ja kykyä ja aikaa vaikuttaa politiikan asialistaan myös vaalien välillä – ja juuri siksi Liike Nyt on perustettu.”

Liike Nytin vaikuttajat perustelivat kantaansa muun muassa näin:

”Välikysymys osuu olennaisiin hallitusohjelman heikkoihin kohtiin. Hallituksen toiminta on omiaan heikentämään valtiontaloutta ja käyttämään mahdollisesti tulevaisuudessa tarvittavan elvytysvaran liian aikaisin.”

”Välikysymyksen sävy on hyökkäävä ja hallituksen tulisi tässä vaiheessa saada vielä luottamusta muulta eduskunnalta. Edellinen hallitus toteutti välikysymyksen vaatimaa tiukkaa linjaa ja heikensivät heikompiosaisten hyvinvointia. Useat selvitykset kertovat ihmisten huonovointisuudesta ja uupumisesta työelämässä. Ilman investointia ihmisten hyvinvointiin ja työkykyä parantavia toimia ei voida odottaa pysyvästi työllisyyttä lisääviä tuloksia.”

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat