Osallistu tärkeään Nettiparlamentin kyselyyn!

Liike Nytistä tulee pian puolue. Myös kuntavaalit lähestyvät, ja eduskunnassa käsitellään viikoittain kymmeniä asiakokonaisuuksia.

Siksi Liike Nytillä täytyy olla kantoja moniin kysymyksiin. Uudella liikkeellä niitä ei ole juurikaan valmiina – onneksi! Samalla ihmisten pitää kuitenkin ymmärtää mitä kaikkea Liike Nyt edustaa. Tähän suunnittelutyöhön kaipaamme sinun apuasi. 

Mitä viittä poliittista teemaa sinä haluat Liike Nytin ennen kaikkea ajavan – ja mihin suuntaan? Perustele lyhyesti. 

Toimintaamme ohjaavat Liike Nytin kuusi perusperiaatetta  ja eduskuntavaalien tiekartta. Nyt on tuhannen taalan paikkaa vaikuttaa historiallisen tärkeisiin suuntaviivoihin. Lähetä vastauksesi viimeistään perjantaina 1.11. osoitteeseen [email protected]

 • Jos Liike nyt aikoo poliittiseksi puolueeksi… Sillä pitää olla munaa, kuten Trumpilla ja Perussumalaisilla.
  Ei se mene sillä tavalla, että hei tämä on kivaa hippeli hippeli hei. Sitten joitakin äijä jotka on töissä
  valtion konttoreissa ja ovat olevinaan johtajia ja ne ei sitä ole, koska ne ei ole johtajia siellä valtiollakaan.

  On uskallettava haukkua suomea on uskallettava tehdä mitä vain.
  On oltava johtaja joka uskaltaa ja saa mediaa. Mitä sitten pitää olla? Pitää olla Reilusti ja kovasti
  vastaan ja taistella vaikka suomesta euroopan unionin liittovaltiota. On uskallettava sanoa, vaikka,
  että myydään valtion ja kuntain reaaliomaisuus ja yhtiöitetään se kansalla ja sanottava, että
  tehdään teistä jokaisesta sitten sijoittajia ja omistajia … Minä ainakin teksin niin ..
  Älä lässytä ja vikse… Häviäjä vikisee ei johtaja, jota kansa seurausi.. Kuten Mannerheimiä.

  On uskallettava sanoa, että vaikka suomi voittaa jääkiekossa, niin sinä et voita mitään, menetit
  vain rahasi pääsylippuun. On sanottava, että jos halutte rahaa, niin tässä minä olen älä vikise.
  On sanottava, että minä tuon Teille rahaa… Minä hajoitan sosialistisen ja kommunistisen järjestelmän,
  joka rakennettiin Neuvostoliiton alaisuudessa ja on sanottava, että minä tuon Tiitisen listan
  Teille.

  On oltava johtaja jos haluaa johtaa ja voittaa … Siinä Teillä meni kaikki perseelle
  Toivottavasti Hjallis edes lukee tämän, että ei joku ääliö siellä toimistossa poista, kun ei ollut kiva.

 • Kaikki monopolit purettava, myös Alko ja samalla kaikki alkoholi myyntiin vähittäiskauppoihin. Ihmisten kaitseminen on lopetettava.
  2.Yritystuet pois ja puoluetuet ainakin puolitettava. Tuet luovat epätervettä kilpailua.
  Tieverkosto on yhteiskunnan perusta, siksi se pitää pitää kunnossa. Asfalttiteiden muuttaminen hiekkateiksi on lähes rikollista toimintaa.
  Sosiaalituet pinemmäksi, jotta kannustetaan ihmiset tekemään töitä.
  Ihmisten holhoaminen on loputtava, alkoholivero alas että saadaan verorahat itselle eikä baltiaan. Nuuskanmyynti sallituksi, saadaan nekin verot suomeen. Autovero pois, saadaan autokanta uudistettua nopeammin.

 • “Mitä viittä poliittista teemaa sinä haluat Liike Nytin ennen kaikkea ajavan – ja mihin suuntaan? Perustele lyhyesti.”

  Yrittäjyys: Suomalaiset osuuskunnat ja pienyrittäjyys ovat luoneet hyvinvointia Suomeen. Byrokratiaa tulee vähentää ja innovointia lisätä. 
  Ympäristö: Suomen on suhtauduttava vakavasti ilmastonmuutoksen haasteisiin, ja kannettava asiassa poliittista vastuuta. Haitallisista yritystuista on luovuttava. 
  Demokratia: Kolmikannan ja työmarkkinajärjestöjen vaikutusta Suomen talous- ja puoluepolitiikkaan tulee voida arvioida. 
  Vastuullisuus: Sosiaalista vastuuta ilman sosialismia. Mahdollisuuksien tasa-arvo on taattava jokaiselle Suomen kansalaiselle. 
  Vapaus: Kun kantaa vastuuta, on oikeutettu vapauteen. Jokaisella tulee olla oikeus toteuttaa itseään, loukkaamatta muiden itsemääräämisoikeutta. 

 • Valtiossamme markkinoita valtaavat suuret toimijat, kuten ketjut, jotka vievät pieniltä yksityisiltä toimijoilta mahdollisuuden elättää tulevaisuudessaan itseään yksityis- ja pienyrittäjänä. Kaupunkikuvamme on jo nyt suuria ja raskaita, samankaltaisia yrityksiä ja tuotteita kaupunki toisensa jälkeen täynnä eikä erilaisia palveluita tai tuotteita ole kohta mistään saatavilla. Myös kilpailu isoja toimijoita kohtaan on hankalampaa johtuen käytettävästä rahasta. Tämän vuoksi olisi puututtava isojen Oy- ketjujen toimintaan verotuksellisesti jotta ketjujen aluevaltausta saataisiin jarrutettua sekä helpottaa yksityis- ja eteenkin pienyritysten verotusta todella paljon! Verotus ja maksutavat kuten ennakkoverotuksen ja alv.:n maksutavan ovat lainsäädännöllisestlliian kankeita ja ovat tällä hetkellä jopa tappavia pienille yrityksille, palkkausjärjestelmästä puhumattakaan!

 • 1; Jokaisesta pidettävä huolta… Meidän tulee turvata kaikille riittävä koulutus ja siitä ei tule leikata kustannuksia. Myös jokaisen terveydestä ja hyvinvoinnista tulee huolehtia kohtuullisessa ajassa, olipa kyse psyykkisestä tai fyysisestä terveydestä tai hyvinvoinnista. Tarvitsemme kaikkia!
  2; Ilmastonmuutos uhkaa koko planeettamme olemassaoloa… Meidän tulee kaikkien oppia uudenlainen ajattelutapa maapallon pelastamiseksi. Tarvitaan mm. lainsäädäntöä rajoittamaan tai ehkäisemään tuhoavaa toimintaa. Vapaaehtoisuus ei aina toimi.
  3; Yrittäjyys… Yrittäjyyteen pitää kannustaa. Yhteiskunnassa tulisi kaikin puolin helpottaa yrittäjien toimintaedellytyksiä. Yksin yrittäjien sosiaaliturvaa tulee parantaa. Turhanpäiväisiä byrokratioita purkaa ja kilpailutuksia toteuttaa niin, että pienillä yrityksillä olisi paremmat mahdollisuudet pärjätä. Irtisanomisperusteita höllennettävä. Avoimuutta ja paikallista sopimista lisättävä kaikin puolin.
  4; Eurooppalaisuus… Meidän tulisi tehostaa ja edistää eu:n päätöksentekoa. Pakolaispolitiikkaa tulisi järkevöittää ja yhdenmukaistaa. Maahanmuuttajissa olisi valtava potentiaali työvoiman hyödyntämiseen ja osaamiseen.
  5; Yksilön arvostaminen… Meidän tulee kunnioittaa kaikkien ihmisarvoa. Erityisesti lasten ja nuorten suojeleminen on meidän aikuisten tehtävä. Lainsäädännön ohella tulisi vahvemmin olla pehmeämpiä vaihtoehtoja tarjolla, esim. koulukiusaamiseen tulisi puuttua heti sovitelulla ja koulutuksellisella otteella. Syrjäytymisen ehkäisyyn toimivampia keinoja mm. teknologian hyödyntäminen toisi ennakoitavuutta tässä asiassa.

 • Hienoa, että aktiiviset saavat osallistua. Itse juuri väsään omaa listaani 😉 Kuntavaaleja kun mietin, haluaisin/edellytän Liike Nytin omaa nettiäänestysalustaa, joka opetetaan kuntavaaliehdokkaille. Ja missä tilanteissa sitä käytetään.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat