Viikkokirje 22.10.

Liike Nytin viikkokirje – aina maanantaisin tai JOPA tiistaisin!

Mitä nyt eduskunnassa?
Liike Nytin vaihtoehtobudjetin koostaminen jatkuu. Meillä on rajallinen määrä tekeviä käsipareja, joten pyrimme löytämään kaikkein tärkeimmät teemat Liike Nytille. Pohjaa on myös keväällä äänestetyssä tiekartassa. Se on yhdessä sovittu yhteinen ohjenuoramme. Kiitos kaikille, jotka ovat jo laittaneet sähköpostia vaihtoehtobudjetista!

Tällä viikolla eduskunnalle on luovutettu kolme kansalaisaloitetta. Niissä ehdotetaan verkkokalastuksen kieltämisestä saimaannorpan levinneisyysalueella, avohakkuiden lopettamista valtion mailla ja terapiatakuuta, jolla nopeutettaisiin mielenterveyspalveluihin pääsyä.

Tänään uutisoitiin äänestysikärajasta. Eduskunnassa vain keskusta ja Liike Nyt ovat valmiita laskemaan äänestysikärajaa 18 vuodesta esimerkiksi 16 vuoteen kaikissa kansallisissa vaaleissa.
“Nuoriso on kehittynyt niin paljon, että 16-vuotias voisi jo äänestää. He ovat keskimäärin paljon fiksumpia kuin moni meistä oli sen ikäisenä”, toteaa Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo.

Mitä nyt Liike Nytissä?
Puolueen rekisteröinti on edelleen käynnissä, mutta ratkaisun hetket häämöttävät. Lauantaina 19.10. vietimme kannattajakorttien keräyksessä mukana olleiden aktiivien kanssa yhteisen päivän. Kävimme läpi puolueen perustamiseen liittyviä yksityiskohtia, ideoita ja seuraavia askelia. Puolueesta tulee ennen kaikkea käytännön toimintaa, kuten ehdokkaaksi asettautumista helpottava organisaatio. Sen rinnalle perustetaan erillinen yhdistys Nettiparlamenttia varten.

Mitä nyt Harry Harkimo, Liikkeen kansanedustaja?
“Eduskunnassa käsitellään pelkästään lisäbudjettia tällä viikolla, ensi viikolla eduskunta on syysvapaalla. Veikkaus puhuttaa edelleen – on aivan käsittämätöntä, että peliautomaateista kertyy niin iso kuin 11 miljardin liikevaihto, kuten Yle paljasti. Kun kuuntelee omistajaohjausministeri Sirpa Paateroa, tulee tunne että kenelläkään ei taida olla homma enää hanskassa. Jotain muutoksia on tehtävä Veikkaukseen, sen rahojen jakamiseen ja niiden valvontaan. Seuravaaksi aion tarttua tarkemmin yritystukiin – on onnetonta, että käytämme miljardeja tehottomiin ja haitallisiin tukiin.”

Mitä nyt minulla?
Sana on vapaa! Mitä ajatuksia eduskuntatyö tai vaikka vaihtoehtobudjetti sinussa herättää? Lähetä viestiä sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat