Liike Nyt rekisteröitiin puolueeksi tänään

Liike Nyt rekisteröitiin puolueeksi tänään torstaina 14.11.2019. Kiitos jokaiselle tähän matkaan osallistuneelle! Jatkoa seuraa.

Aiomme rakentaa siltoja ja uudistaa politiikan tekemisen tapoja. Sen teemme kehittämällä erityisesti kansalaisten poliittista osallistumista. Nettiparlamentin avulla määritellään Liikkeen suuntaa ja sen poliittisia kantoja.

“Niin kuin kaikki ovat huomanneet, politiikasta on tullut yhä vaihtoehdottomampaa. Olet joko puolella tai vastaan. Se turhauttaa minua ja monia Liikkeen kannattajia. Uskomme, että Suomessa on tilaa ja tänne suorastaan tarvitaan toimijoita, joilla on mahdollisuuksia rakentaa siltoja ja katsoa rauhassa asioiden eri puolia – harvaan asiaan on yhtä ehdotonta totuutta”, yksi Liike Nytin perustajista, kansanedustaja Harry Harkimo sanoo.

“Juuri siksi päätösten pitää perustua mahdollisimman pitkälle asiantuntijuuteen ja tutkittuun tietoon.”

Liike Nyt oli saada jo viime eduskuntavaaleissa – toimiessaan vielä valitsijayhdistysten kautta – läpi kolme kansanedustajaa. Se jäi muutaman sadan äänen päähän.

“Nyt olemme samalla viivalla puolueiden kanssa, kun ääniä lasketaan. On selvää, että tulemme menestymään niin kunnallisvaaleissa kuin seuraavissa eduskuntavaaleissa edellisiä vaaleja paremmin”, Harkimo sanoo.

Liike Nyt pyysi lokakuun lopussa Nettiparlamentilta näkemyksiä siitä, mitä politiikan osa-alueita tulevan puolueen halutaan painottavan. Viisi eniten kannatusta saanutta teemaa olivat yrittäjyys, talous, ympäristöpolitiikka, maahanmuuttokysymykset ja sosiaali- ja terveyspolitiikka, erityisesti vanhusten hoito. Liike Nytin yksityiskohtaisten ohjelmien rakentaminen jatkuu yhdessä Nettiparlamentin kanssa. Sisältötyötä ja muuta Liike Nytin toimintaa ohjaavat kuusi perusperiaatetta, jotka ovat:

  1. Jokaisesta on pidettävä huolta
  2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut
  3. Ilmastonmuutos on totta, ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla
  4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa
  5. Eurooppamyönteisyys
  6. Yksilön arvostaminen

Ohjelmatyön lisäksi Liikkeen toiminta jatkuu ja syvenee piiri- ja paikallisjärjestöjen perustamisella sekä puolueen muun toiminnan käynnistämisellä. Kerromme yksityiskohdista tulevissa uutiskirjeissämme. Jos haluat jo nyt ilmoittautua mukaan toimintaan, lähetä viesti osoitteeseen [email protected] tai ota yhteyttä alueesi yhteyshenkilöön. Heidän yhteystietonsa löytyvät verkkosivuiltamme www.liikenyt.fi.
Ole se muutos, jonka haluat nähdä!

  • Liittoutuminen rauhaan ja tasapainoon pyrkivien kanssa.

  • Kannatan näitä periaatteita. Toivottavasti markkinaehtoisuus ja sen merkityksen korostaminen ei mene liiallisuuksiin ja että heikommista huolehtiminen näkyy myös käytännössä.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat