Viikkokirje

Liike Nytin viikkokirje, täällä tänään!

Mitä nyt eduskunnassa?
Työ jatkuu – viime viikko oli istuntotaukoa. Huomenna eduskunnan lähetekeskustussa on neljäs lisätalousarvioesitys. Kansalaisaloitteista käsittelyyn tulee torstaina aloite verkkokalastuksen kieltämisestä saimaannorpan levinneisyysalueilla.

Mitä nyt Liike Nytissä?
Kysyimme teiltä viime viikolla millaiset teemat pitäisi nostaa tulevan puolueen asialistalle – eli mitä te haluatte Liike Nytin ajavan. Vastauksia tuli satoja, kiitos siitä! Jatkamme niiden analysointia, mutta jo nyt on selvää mitkä poliittiset teemat ovat meidän ”nyttiläisten” mielestä tärkeitä. Niitä ovat isot asiat: esimerkiksi järkevä ympäristö- ja ilmastonmuutospolitiikka, yrittäjyyden edistäminen ja kestävästi toteutettu kansainvälisyys.

Mitä nyt Liike Nytin eduskuntaryhmä, ryhmän pääsihteeri Karoliina Kähönen – mikä on ylipäänsä eduskuntaryhmä?
”Eduskuntaryhmä on juridinen yksikkö, jonka kautta päätökset ja arkinen eduskuntatyö muodollisesti ja käytännössä hoidetaan. Siihen kuuluvat puolueen kansanedustajat, ryhmän pääsihteeri ja vaihtuvalukuinen työntekijäjoukko. Sen keskeinen tehtävä on muodostaa ryhmän kanta eduskunnassa kulloinkin käsiteltäviin asioihin. Liike Nytin ryhmä on vielä pieni: siihen kuuluu kansanedustaja Harry Harkimo, minä sekä kaksi puolipäiväistä suunnittelijaa. Parhaillaan pyrimme tällä väellä tekemään tiiviin vaihtoehtobudjetin – se on myös tapa osallistua eduskunnan keskusteluun ja ottaa kantaa asioiden tilaan.”

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat