Liike Nyt -eduskuntaryhmä kysyy Nettiparlamentissa

Jos Pekka Haavisto jatkaa ulkoministerinä, tulisiko Liike Nytin osallistua perussuomalaisten suunnittelemaan välikysymykseen Pekka Haaviston asemasta?

Kysely on lähetetty Nettiparlamentin vaikuttajille sähköpostin kautta.

 • En olisi mukana ko. välikysymyksessä.

 • Mielestäni kyllä.

  Miksi pyytää anteeksi, jos ei ole mitään tehnyt? Lasten palautusoperaatio ei ole ollut hallitusohjelman osana.
  Ministeri Haavisto on velvoittanut virkamiestä tutkimaan mahdollisuuksia palautuksiin, josta virkamieheen olisi voinut kohdentua vapausrangaistus! Lasten erottaminen vanhemmistaan ei olisi ollut mahdollista lähtömaan lakien mukaan.

  Vähättelyä ja muunneltua totuutta on saanut kuulla tasavallan presidentti, valiokunta, UM-virkamiehet ja lehdistö.

  Tämänkaltainen ministeri-sooloilu ei voi olla sallittua missään tilanteessa.

 • Milelestäni on syytä osallistua välikysymyksen. Jos ulkoministeri Haavistolla ei ole poliittista rohkeutta avoimesti tehdä päätöstä Al Holin pakolaiskysymyksestä, ei hän voi myöskään vastuuta siirtää virkamiehelle. Ja sen jälkeen siirtää toisiin tehtäviin, jos ei suostu toimimaan lain vastaisesti. Kaikki tieto on syytä kaivaa esiin Haaviston tekemisistä.

 • Kyllä vain,koska sooloilee salaa. Ja hänen puolisonsa voi vaikuttaa hänen mielipiteisiin, että kohta täällä on pataljoona isisin kätyreitä
  Yt. Anneli

 • Käsittääkseni UM:n virkamieskunta pelkää ja on epävarma Pekan linjasta ja tavasta johtaa ministeriötä. Ainakin julkisuudessa saa sellaisen kuvan ettei hänellä ole otetta ja ammattiataitoa ulkominiristeriössä. Kyllä johtajan tulee olla alaistensa arvostama ja luoda hyvää työskentelyhenkeä.

  Ymmärtääkseni kyse ei ole pelkästään konsulipäällikön kohtelusta mutta myös siitä, että Haavisto pantaa UM:n hallintojohtajan nimittämistä. Tehtäväänhän on haastateltu hakijoita jo elokuussa. Lisäksi tuntuu aika roisilta, että PH on itse esittänyt “ettei minkäänlaiselle syrjinnälle, häirinnälle tai kiusaamiselle ei ole ulkoministeriössä tilaa, niin kuin ei millään muullakaan työpaikalla”.

  Jos ministeriöllä ei ole luottamusta ministeriin, niin kyllä Suomen etu on vaihtaa ministeri ministeriön toiminnan sujuvuuden varmistamiseksi. Myös hallituksen velvollisuutena on tehdä ministeriön ohjauksesta ja toiminnasta tarvittavat poliittiset päätökset.

 • Ei pidä, vaikuttaa siltä, että kohu on nostatettu aivan tyhjästä. Se, joka tilanteessa on toiminut kyseenalaisesti, on konsulipäällikkö.

  Menee maine, jos puolue ei itse perehdy asiaan riittävästi ennen kuin ryhtyy dyyttelemään.

 • Liike Nytillä pitää olla oma kanta Suomalaisten lasten kotiuttamiseen ennenkuin voi osallistua Perussuomalaisten välikysymykseen Haaviston toimista. Lapsista on tehty Lastensuojeluilmoitus, Suomea sitoo YK:n Lapsien oikeuksien sopimus ja he kaikki ovat sotalapsia. Hyväksytäänkö me Perussuomalaisten oikeusnäkemys jossa Suomen perustuslaki ei suojaa kaikkia Suomen kansalaisia. Se että varaudutaan kotiuttamiseen osoittaa mielestäni hyvää ennakoivaa johtajuutta Haavistolta ja kaikilta viranomaisilta.

 • Ehdottomasti mukaan välikysymykseen ja painavin kommentein. Tuommoinen haihattelija, kuten Haavisto kuuluisi johonkin muuhun kuin hallitukseen.

 • Haavisto on toiminut lain mukaisesti ja YK:n lasten oikeudet ja lastensuojelulaki ovat olleet merkittävällä tavalla vaikuttamassa toimenpiteiden suunnittelussa, joten Haavisto nauttii lakia noudattavien kansalaisten luottamusta. Haaviston asema on siis vakaa. Liike Nytin ei pidä lähteä mukaan prokaatioihin tai valeuutisten viljelyyn somessa.

  • Ministeri pitäisi avoimesti ja selkeästi kertoa kansalle, mikä hänen oma pyrkimys ja tahto asiassa on, eikä vastata epämääräisesti, joka tuottaa epäluottamusta.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat