Liike Nyt Helsinki perustettu

Liike Nyt Helsinki perustettiin 6.3.2020. Sen puheenjohtaja on Sarian Antila ja varapuheenjohtaja Aarno Lyytinen. Sarian on yksi Liike Nytin perustajista.

Liike Nyt perustettiin, jotta ihmisten olisi helpompaa osallistua päätöksentekoon. Tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikki halukkaat voisivat olla päättämässä yhteisistä asioista. Eduskuntavaalien perusteella Liikkeellä on hyvät mahdollisuudet Helsingin kuntavaaleissa. Olemme ryhtyneet etsimään sekä ehdokkaita että vapaaehtoisia uudistamaan suomalaista päätöksentekoa.

Tule mukaan! Tavoitat Sarianin sähköpostiosoitteesta [email protected]

Liike Nyt Helsinki

 • Pitäisikö tehdä jotain, eikä tuumata?

  Ilmastonmuutos on tosiasia. Sitä ei voi pysäyttää. Muutos on monien eri tekijöiden summa. Meidän, ihmisten aiheuttamaan voimme vaikuttaa. Me, Suomalaiset olemme sen aloittaneet. Ainakin tavoitteita asettamalla, ja muutoksesta puhumalla. Tuntuu jopa siltä, että mikään muu ei ole mitään, kuin ilmaston muutos ja sen torjuminen. Se on meidän, Suomalaisten tehtävä, pelastaa maapallo vieläpä kustannuksellamme. Siltä se monasti kuulostaa. Haastavia tavoitteita. Jaloa toimintaa.
  https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/ilmio/-/artikkeli/962d9aa2-e7e3-4df5-89a2-9f1f653e0d4e/ilmastonmuutos-ilmiona.html

  Jos, ja kun fossiilisen polttoaineen tuottamista ja käyttämistä aiotaan rajoittaa ja lopettaa, niin millä ne korvataan? Työpaikkoja, tuotantolaitoksia pitäisi saada lisää, mutta siitä millä niitä käytetään, niistä ei puhuta mitään. Suunnitellaan, koe tehdään: viljasta, oljista, lumpuista, roskasta jopa lannasta energiaa, polttoainetta ja menovettä. Onnistuu. Mahtavaa. Olemme edelläkävijöitä, maailman pelastajia. Mutta hei! Missä ovat niiden tuotantolaitokset? Jakelu-asemat? Missä autojen ja muiden moottoreiden sekä öljy polttimoiden muunto laitokset? Missä sähkö voimaloiden korvaajat? En ole nähnyt enkä kuullut yhdestäkään. Vai uusitaanko kaikki yhdellä kertaa? Millä syklillä? Kenen kustannuksella? Sen tiedän.

  On tietenkin tuuli-, aurinko- ja aalto voimaa jo olemassa, mutta niiden taloudellinen ja laajamittainen tuottaminen taapertaa vielä lapsen kengissä. Näyttää vielä siltä, ettei siihen suuntaan olla edes valmiita vakavasti panostamaan ja samaan aikaan ainutta, varteen otettavaa tuotanto muotoa suoraan sanottuna vihataan, ja ollaan valmiita ajamaan alas. Tuotanto muotona tarkoitan ydinvoimaa. Suomen hyvinvoinnin turvana on ollut ja on metsä ja puuteollisuus, niiden moninaisissa muodoissa. Nyt vaan näyttää siltä, ettei edes oksaakaan metsästä saa taittaa, ilman kovaa vääntämistä, tuki- ja poliittista lakkoilua. Miksi?

  Meillä on loistavaa raaka ainetta, käsi- ja pienteollisuus tarpeisiin sekä niiden osaamista entuudestaan vielä olemassa. Varsinkin puuteollisuuden piirissä. Mutta tuskin enää kauaa. Se on vaan herätettävä ja siihen on panostettava. Tarkoitan tällä lähinnä huonekalu tuotantoa. Osaaminen puun käytöstä rakennustuotannossa näyttää karanneen jo käsistä. Muutenkin pien- ja keskisuuri teollisuus, sekä yksityisyrittäjyys on ajettu jamaan, jossa niiden on hankala toimia ja työllistää. Se on tehty sokeasti omaan nilkkaan potkimalla, joten työllisyys tilanne on se mitä on. Kurja.

  Vaikuttaa myös siltä, että joka yritykseen on kohta palkattava ensimmäiseksi työ- ja sopimus oikeuden asiantuntija ja sitten vasta varsinaiset työntekijät.
  Niissä, pien- ja keskisuurissa tuotannoissa ja yksityisyrittäjyyksistä ne lisä työpaikat ja verotulot olisi saatavissa, mutta kun sitä ei ymmärretä, niin minkäs teet. Et mitään.

  Tosi asia lienee kuitenkin loppujen lopuksi se, että ihmisen aiheuttama muutos kokonaisuudessa on varsin pieni osa koko ilmasto tapahtumaa. Ainut lienee maatalous, mutta se on suurimmalta osaltaan välttämätön paha. Siinäkin on kyllä parantamisen varaa. Sen, kuten kaiken muun tuotannon koneellistaminen ja automatisoiminen on ajanut meidät siihen jamaan jossa olemme. Nimittäin pulassa.

  Vaikuttaa jopa siltä, että ne maat, jotka aiheuttavat kasvihuonepäästöjä eniten, viittaavat kintaalla koko asialle. Heille, me ilmaston muutoksen asiantuntija- ja toimija maat emme edes uskalla hiiskua asiasta sanaakaan, saati sitten alkaa vaatimaan myös heiltä tekoja. Vai ovatko he jo ymmärtäneet ja hyväksyneet sen asian ennen meitä, että:
  Syynä ilmaston muutokseen on pääsiassa luonnollinen: Nyt eletään jääkausien välistä lauhaa välikautta, eli interglasiaalia.

  Edellinen jääkausi, joka oli Veiksel-jääkausi 11 500–115 000 vuotta sitten: https://fi.wikipedia.org/wiki/J%C3%A4%C3%A4kausi Siitä maapallo ei ole vielä kokonaan toipunut, mannerjäätiköt sulavat, maankuori joka on kuin syntyvän lapsen pää, kohoaa ja mannerlaatat asettuu paikoilleen. Sen, ja jäätiköiden sulamisen yhteisvaikutus nostaa meriveden pintaa jolloin moni alue jää veden alle. Yksi manner / saari (Atlantis) on jo ilmeisesti kadonnut https://fi.wikipedia.org/wiki/Atlantis
  Tyynellä valtamerellä on seuraavaksi katoamassa Fidzi saarilta yksi: https://www.maailma.net/uutiset/ilmastonmuutos-on-tata-paivaa-fidzissa-veden-alle-jaa-jopa-hautausmaa
  Tyynellä valtamerellä on toinenkin saari jäämässä veden alle. Saari, jolla Yhdysvallat teki aikoinaan atomipommi kokeita. Samaiselle saarelle on kuulema haudattuna ydinkokeissa käytettyä materiaalia. Samaa kohtaloa, meren armoille jäämistä on ennustettu myös osalle: Venetsiaa, Lontoota ja New Yorkia sekä muutamia muita, matalalla olevia merenranta kaupunkeja. Perämerestä on tulossa iso järvi. Merenkurkun noustessa tulee siitä maayhteys olemaan Ruotsiin. https://www.apu.fi/artikkelit/ripeasti-kohoava-maa

  Työpaikkoja niiden suojelemiseksi tai osittaiseksi evakointiin, ja uusien rakentamiseksi tulee riittämään. Se on ainut positiivinen asia, jos sanontaa voi asian vakavuuden vuoksi edes uskaltaa käyttää.

  Joukko ampumisia tapahtuu joka puolella läntistä puoliskoa. Niitä tapahtuu jo niin usein, että niihin on leipääntynyt, turtunut. Ne ei tunnu edes uutisilta enää. Ikävää.
  Itäisestä puoliskosta ei liene tietoa, ilmeisesti niistä ei kerrota, tai niistä ei saa kertoa.

  Nälkä, työttömyys ja niistä johtuvat ihmisten taloudelliset eriarvoisuudet, sekä vakaumuksellinen suvaitsemattomuus ruokkivat muutoinkin heikommissa asemissa olevia ihmisiä ja ryhmiä. He alkavat liikehtiä, mikä taasen antaa valtaa pitäville muka oikeutuksen vastaiskuun. Mitä he eivät tuhoa asein, sen he ajavat maanpakoon toisten valtioiden ongelmiksi.

  Maastopalot riehuivat usealla mantereella tuhoisasti viime vuonna. Afrikan sarvessa tuhoa tekee nyt valtavat heinäsirkkaparvet. Koronavirus tekee tuhoa lähes joka maassa ja maanosassa.

  Geologit ja historijoitsijat ovat tutkimuksissaan tulleet siihen tulokseen, että aiemmat sivilisaatiot ovat tuhoutuneet myös pandemiaan, moraalisesti rappeutumalla ja sotimalla.

  Ministerien avustajien lukumäärää on monet arvostelleet kärkevästi. Itse en näe siinä juuri sanomista. Ei ihminen, nuorikin vielä, vaikka olisi kuinka lukeneita, kuten nykyiset ministerit ovat, niin eivät he voi kaikkia asioita hallita heti. Siihen ei pysty edes vanhemmat ja kokeneemmat. Nyt, kun heillä on useita eri alojen asiantuntijoita avustajina, on meidän lupa odottaa, että heillä on hyvät ja huolella valmistellut taustatiedot käytettävissä päätöksien tekoon. Ottamalla useita eri alojen asiantuntijoita avukseen he viestittävät, että he haluavat paneutua asioihin vakavasti ja samalla myöntävät rohkeasti oman tiedollisen vajavaisuuden, eivätkä lähde yksin tekemään tärkeitä ja kalliita päätöksiä vaillinaisilla taustatiedoilla.

  Minne menet maailma? Lienee aiheellista kysyä.

  Älä kuitenkaan mene Mariaanien hautaan 10 928 metrin syvyyteen, tai mene vaan, siellä sinua tervehtii jo muovisia karkkipapereita ja muovipussi. Omiasi ovat. Sinulle tulee heti kotoinen olo.

  Ilta Sanomat: 6.3.2020:
  ¨ILTA-SANOMAT kertoi viime toukokuussa sukeltaja Victor Vescovosta, joka saavutti sukellusveneellään Mariaanien haudan pohjan 10 928 metrin syvyydessä.
Lue lisää: Victor, 53, teki syvyyssukelluksen uuden ennätyksen – Mariaanien haudassa miestä kohtasi surullinen näky. Pohjalla Vescovo kohtasi surullisen näyn: muovisia karkkipapereita ja muovipussi olivat päätyneet haudan pohjalle. Aikaisemmin myös robottisukellusveneet ovat havainneet muovia Mariaanien haudasta¨.

  Pentti Hokkanen. [email protected] https://www.penanbloki.com/

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat