fbpx

Liike Nyt lähtee välikysymykseen Suomen ja Venäjän välisen EU-ulkorajan takia

MEDIATIEDOTE 11.3.2020

Liike Nyt lähtee välikysymykseen Suomen ja Venäjän välisen EU-ulkorajan takia

Liike Nyt liittyy Perussuomalaisten välikysymykseen, koska viimeaikaiset hybridivaikuttamiseen liittyvät tapahtumat EU:n ulkorajoilla ovat muuttaneet poliittista tilannekuvaa. Suomella on nyt aito uhka joutua samanlaiseen tilanteeseen kuin jonka Kreikka on nyt kohdannut. Syynä on itäinen rajamme. Sen vuoksi hallituksella pitäisi olla maahanmuuttoon liittyvissä isoissa ulko- ja turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä selkeämpi linja. Nyt sitä ei ole, ja se on vastuutonta.

Suomen rajat eivät voi olla näin auki. 

Venäjä voi halutessaan ohjata rajan yli turvapaikanhakijoita jopa suuria määriä. Näin on tapahtunut jo aiemminkin vuonna 2016, kun Venäjä järjestelmällisesti ohjasi turvapaikanhakijoita Suomen raja-asemille. Suomella pitää olla valmius vastata tällaiseen Euroopan unionin ulkopuolelta tulevaan hybridivaikuttamiseen. Meidän pitää pystyä sulkemaan rajamme.

Liike Nyt vaatii, että lainsäädäntöä muutetaan, jotta Suomi voi suojata itsensä ja Euroopan unionin samanlaisilta tilanteilta kuin Kreikan rajalla nyt tapahtuu. Pääministeri Marin on julkisuudessa sanonut, että Suomi voi sulkea rajansa, mutta tilanne ei ole niin yksinkertainen. Nykytilanne jättää liikaa harmaata aluetta viranomaispäätöksiin rajojen sulkemisen kohdalla. Tällaiseen epävarmuuteen ei ole varaa. Virkamiesten on voitava tehdä ratkaisu rajan sulkemisesta ilman, että jää epäselvyyttä tuon päätöksen oikeellisuudesta.

“Lisäksi yli tuhat kilometriä pitkää itärajaamme pitää pystyä valvomaan kunnolla. Ennen kuin nämä asiat ovat kunnossa olemme vain onnistuneen diplomatian varassa”, sanoo Liikkeen kansanedustaja Harry Harkimo.

“Yhden kansanedustajan ryhmänä Liike Nyt ei voi tehdä omaa välikysymystä, joten lähdimme mukaan Perussuomalaisten välikysymykseen, vaikka emme kaikilta osin ole yhtä mieltä välikysymyksen yksityiskohdista. Aihe on kuitenkin vakavan keskustelun arvoinen”, Harkimo sanoo.

  • Juuri näin pitää toimia! On oikein lähteä välikysymykseen mukaan👌👌

  • Rajojen sulkemisella on suuri merkitys tässä tilanteessa, kun tilanne on epävakaa ja pakolaisia kehotettu siirtymään Eurooppaan. Mielestäni pakolaiskysymys tulee ratkaista mahdollisimman pian väliaikaisesti ja pitkällä aikavälillä. Syyrian sota on kestänyt 9 vuotta, onko sodan päättymisestä mitään takeita. onko niin, että nämä ihmiset eivät pysty palaamaan kotimaahansa vaikka haluaisivat. mielestäni Turkin tilanne on kestämätön ja vaikeudet hallita on nähty nyt tässä vaiheessa. Tilanteen ratkaisulla on kiire, jotta tilanne ei karkaa käsistä Turkin puolella.
    En näe hyvänä ratkaisuna sijoittaa pakolaisia Turkkiin,sillä Turkki kiristää selvästi EU:ta vaatimalla itselleen etuja ja mahdollisesti EU:N jäsenyyttä. Voidaanko pakolaiskeskuksia, ei telttamajoituksia, perustaa muualle? Paikka,jossa ihmiset voivat elää omatoimisesti niin,että EU tarjoaa sille puitteet. EU ei halua enää lisää pakolaisia, eikä Kreikka, jolla on vuosien kamppailu talousvaikeuksien kanssa, pysty tarjoamaan turvapaikkaa.
    Tilanne on tulenarka ja saattaa olla niin,että pahenee vielä kun Eu laittaa rajansa kiinni. Varasuunnitelma pitäisi löytää pian.

  • Kokoomuksessa otettiin (toivottavasti) järki käteen, eikä enää lähdetty mukaan Persujen masinoimaan maahanmuuttoaiheiseen välikysymykseen.

  • 2016 ulkoministeriöstä johti perussuomalainen ministeri, maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä nykyisen puheenjohtajansa laatimilla sävelillä. Ja aivan nappiin ei mennyt, kuten Harkimokin vaikuttaa toteavan, jos kohta Harkimon linja on epäselvä. Mitkä välikysymyksen kohdat? Mitkä harmaat alueet? Jos silloin eivät saaneet mitään aikaan, mitä tällä välikysymyksellä nämä samat vastuuttomat, kädettömät naamat haluavat saavuttaa? Ei minkäänlaista substanssia – pelkkä keppihevonen pitää persuilua otsikoissa. Vuosien 2015 ja 2016 tilanteistakin kuitenkin selvittiin, vaikka ne nyt Harkimonkin mielessä näyttävät elävän suurina katastrofin vuosina. Eikö aidosti ole mitään tähdellisempää tekemistä kuin peesailla persuja paskantärkeilyssä? Perässähiihdellä kohti mitättömyyttä? Sääli.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.