Tasan vuosi kuntavaaleihin!

Vuoden päästä sunnuntaina 18.4. käydään Suomessa kuntavaalit. Vaalit tulevat olemaan Liike Nytin ensimmäiset puolueena. Tulevat kuntavaalit ovat Liikkeen tulevaisuuden kannalta siis erittäin merkityksellinen virstanpylväs. Seuraavan vuoden aikana puolueessa tulee tapahtumaan paljon asioita, joilla luodaan hyvät edellytykset vaalimenestykselle.

Liikkeen puolueorganisaation päätarkoituksena on olla rakenteeltaan mahdollisimman kevyt kampanjaorganisaatio. Valtakunnallisen puolueorganisaation rakennus on käynnissä ja tulemme tulevina kuukausina perustamaan paikallisyhdistyksiä ympäri Suomea. Liikkeen toiminta tapahtuu pääsääntöisesti paikallisyhdistyksissä, joiden tehtäviin kuuluu myös kuntavaaliehdokkaiden asettaminen, sekä heidän tukeminen kampanjoissa.

Vaaleissa onnistumisessa ratkaisevin asia on tietysti hyvät ehdokkaat. Olemme saaneet jo paljon kyselyitä ehdokkuudesta kiinnostuneilta ympäri Suomea. Voinkin luottavaisin mielin sanoa, että Liikkeellä tulee olemaan todella hyviä ehdokkaita! Ehdokkaiden haku avataan lähikuukausina. Siitä sekä tarkemmista ehdokaskriteereistä tullaan tiedottamaan erikseen. Ehdokkaiden ei tarvitse olla puolueen jäseniä, mutta heidän tulee allekirjoittaa Liikkeen kuusi perusperiaatetta ja toimintaperiaate. Ehdokkaalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta politiikasta. Puolue tarjoaa ehdokkaille monipuolista koulutusta.

Politiikan joukkoistaminen edistämällä vuorovaikutusta ja luomalla kansalaisille paremmat mahdollisuudet osallistua politiikkaan on Liikkeen perusidea. Otamme pian käyttöön uuden teknologisen ratkaisun, jonka avulla vuorovaikutuksesta ja osallistumisesta politiikkaan paikallis- ja valtakunnan tasolla tulee rakentavampaa ja sujuvampaa. Uusi järjestelmä tekee Liikkeen Nettiparlamentista huomattavasti toimivamman. Liikkeen idea toimiikin erityisen hyvin kuntatasolla. Kunnallispolitiikassa ratkotaan ihmisten arkeen läheisesti liittyviä asioita, joten vuorovaikutus kuntalaisten kanssa, ja heidän näkemystensä ja toiveidensa ottaminen huomioon päätöksenteossa on erityisen merkityksellistä.

Puolueessa on alettu valmistautua vaaleihin kokoamalla kuntavaalistrategiaryhmä, joka koostuu vaalikampanjoista kokemusta omaavista puolueen aktiiveista. Ryhmässä mm. suunnitellaan ehdokkaille ja paikallisyhdistyksille tarjottavaa koulutusta. Puolue tulee myös tekemään valtakunnallisen kuntavaaliohjelman ja tuemme paikallisyhdistyksiä heidän omien ohjelmien tekemisessä. Lisäksi, tulemme tekemään puolueohjelman, jonka on tarkoitus valmistua syksyyn mennessä.

Tavoitteemme kuntavaaleissa on kunnianhimoinen, mutta puoluesihteerinä olen vakuuttunut, että se on saavutettavissa. Henkilökohtainen tavoitteeni on 5% valtakunnallinen kannatus ja saada Liikkeen edustajia valtuustoihin ympäri Suomea. Tulemme tekemään hartiavoimin töitä tavoitteen saavuttamiseksi ja arvostamme paljon Liikkeen aktiivien panosta, jota ilman näin kunnianhimoisia tavoitteita ei voisi asettaa. Liike ja politiikan uudistaminen on meidän yhteinen asia, ja se vie meidät kohti vaalivoittoa.

Lisätietoja: Juhani Klemetti, puoluesihteeri, [email protected], +358406346804

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat