fbpx

Tasan vuosi kuntavaaleihin!

Vuoden päästä sunnuntaina 18.4. käydään Suomessa kuntavaalit. Ne ovat Liike Nytin ensimmäiset puolueena. Tulevat kuntavaalit ovat Liikkeen tulevaisuuden kannalta siis erittäin merkityksellinen virstanpylväs. Seuraavan vuoden aikana puolueessa tulee tapahtumaan paljon asioita, joilla luodaan hyvät edellytykset vaalimenestykselle.

Liikkeen puolueorganisaation tarkoituksena on olla rakenteeltaan mahdollisimman kevyt. Valtakunnallisen puolueorganisaation rakennus on käynnissä ja perustamme tulevina kuukausina paikallisyhdistyksiä ympäri Suomea. Liikkeen toiminta tapahtuu pääsääntöisesti paikallisyhdistyksissä, joiden tehtäviin kuuluu kuntavaaliehdokkaiden asettaminen sekä heidän tukemisensa kampanjoissa.

Vaaleissa onnistumisessa ratkaisevin asia on tietysti hyvät ehdokkaat. Olemme saaneet jo paljon kyselyitä ehdokkuudesta kiinnostuneilta ympäri Suomea. Voinkin luottavaisin mielin sanoa, että Liikkeellä tulee olemaan todella hyviä ehdokkaita! Ehdokkaiden haku avataan lähikuukausina. Siitä sekä tarkemmista ehdokaskriteereistä kerrotaan tarkemmin erikseen. Ehdokkaiden ei tarvitse olla puolueen jäseniä, mutta heidän tulee allekirjoittaa Liikkeen toimintaperiaate ja kuusi perusperiaatetta. Ehdokkaalla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta politiikasta. Puolue tarjoaa ehdokkaille monipuolista koulutusta.

Politiikan joukkoistaminen edistämällä vuorovaikutusta ja luomalla kansalaisille paremmat mahdollisuudet osallistua politiikkaan on Liikkeen perusidea. Otamme pian käyttöön uuden teknologisen ratkaisun, jonka avulla vuorovaikutuksesta ja osallistumisesta politiikkaan paikallis- ja valtakunnan tasolla tulee rakentavampaa ja sujuvampaa. Uusi järjestelmä tekee Liikkeen Nettiparlamentista huomattavasti toimivamman. Liikkeen idea toimiikin erityisen hyvin kuntatasolla. Kunnallispolitiikassa ratkotaan ihmisten arkeen läheisesti liittyviä asioita, joten vuorovaikutus kuntalaisten kanssa ja heidän näkemystensä ja toiveidensa ottaminen huomioon päätöksenteossa on keskeistä.

Puolue on koonnut kuntavaalistrategiaryhmän, jossa on vaalikampanjoista kokemusta omaavia puolueen aktiiveja. Ryhmässä mm. suunnitellaan ehdokkaille ja paikallisyhdistyksille tarjottavaa koulutusta. Puolue tekee valtakunnallisen kuntavaaliohjelman ja tukee paikallisyhdistyksiä niiden omien ohjelmien laatimisessa. Puolueohjelma valmistuu syksyyn mennessä.

Tavoitteemme kuntavaaleissa on kunnianhimoinen, mutta olen vakuuttunut, että se on saavutettavissa. Henkilökohtainen tavoitteeni on 5 % valtakunnallinen kannatus ja saada Liikkeen edustajia valtuustoihin ympäri Suomea. Teemme hartiavoimin töitä tavoitteen saavuttamiseksi ja arvostamme paljon Liikkeen aktiivien panosta, jota ilman näin kunnianhimoisia tavoitteita ei voisi asettaa. Liike ja politiikan uudistaminen on yhteinen asiamme. Se vie meidät kohti vaalivoittoa.

Lisätietoja:

Juhani Klemetti, puoluesihteeri
[email protected]
+358 40 634 6804

Kirjoittanut Liike Nyt

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.