Vaikuttajakirje 5.6.20

Mitä nyt Liike?

Liikkeessä tapahtuu nyt paljon. Liike Nyt perustaa parhaillaan paikallisyhdistyksiä ympäri Suomea ja kokoaa ehdokkaita kuntavaaleihin. Jäseneksi ja kuntavaaliehdokkaaksi hakeminen verkkosivujen kautta on pian mahdollista. Myös Liikkeen Nettiparlamentin uusi käyttöympäristö on pian valmis.

Liike on perustanut paikallisyhdistykset Helsinkiin, Turkuun ja Saloon. Ensi viikolla yhdistykset perustetaan Espooseen, Vantaalle, Ouluun, Haminaan, Kotkaan ja Jyväskylään. Haluatko tulla mukaan toimintaan? Löydät yhteystiedot verkkosivuiltamme.

Myös Liikkeen naisjärjestö on perustettu. Lain mukaan osa puoluetuesta on ohjattava naisille suunnattuun poliittiseen toimintaan ja kaikista tarkoituksenmukaisinta tämä on toteuttaa poliittisen naisjärjestön kautta. Liikkeen Naisten puheenjohtajana toimii Satu Vekama ja varapuheenjohtajana Katri Ajanto. Naisjärjestön viestinnästä vastaa Danita Westphal. Tavoitat naisjärjestön sähköpostiosoitteesta [email protected]

Liike Nyt on julkaissut eettiset sääntönsä. Liikkeessä ei ole tilaa epäasialliselle käytökselle.  Lue lisää täältä.

Liikkeen kannatuksen kasvu tuoreessa Ylen gallupissa oli kova. Tavoitteemme ja potentiaalimme politiikassa ovat kuitenkin paljon korkeammalla.

”Uskon, että äänestäjät kaipaavat puoluetta, joka ymmärtää taloutta niin yrittäjän kuin palkansaajan näkökulmasta. Poteroihin kaivautuneet puolueet eivät enää houkuttele, ja varsinkin tämän nykyisen hallituksen toimissa on näkynyt myös se, ettei sillä ole mitään käsitystä esimerkiksi yritysten liiketoiminnan peruslogiikasta,”  Liike Nytin puheenjohtaja, kansanedustaja Harry Harkimo sanoo.

Mitä nyt eduskunnassa?

”Nyt mitataan hallituksen kyky saada aikaan rohkeita ja isoja toimenpiteitä talouden ja työllisyyden parantamiseksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että suunnitelmat eivät ole riittäviä. Punainen lanka puuttuu ja on paljon mikromanageeraamista.” 

“Tähän on tultava muutos. Ei kriisiaikana näin voida hoitaa asioita. Hallituksella on ollut ylä- ja alamäkeä: Keskustan puheenjohtajan vaihto, Rinteen ero, Haaviston tutkinta, nyt Kulmunin ero. Kriisiaikoina tarvitaan vakautta, eikä voida toimia näin että ovet paukkuu ja rämmitään ongelmasta toiseen,” Harry Harkimo muistuttaa.

”Ensi viikolla keskustellaan taloudesta, kun tiistaina eduskunnassa on valtion vuoden 2020 neljäs lisätalousarvioesitys. Nyt tarvittaisiin käsittämättömän rohkeita talouden stimuloinnin välineitä. Suomesta pitäisi tehdä maailman paras yrittäjyyden ja omistajuuden toimintaympäristö,” Liike Nyt -eduskuntaryhmän pääsihteeri Karoliina Kähönen sanoo.

Mitä nyt minulla?

Sana on vapaa! Mitä ajatuksia eduskuntatyö, viikkokirje tai Liike Nyt sinussa herättää? Lähetä viestiä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai [email protected]

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat