Blogi: Mennään kaikki markkinoille!

Ravintolat ovat kiinni ja samassa kauppakeskuksessa ihmiset tunkevat alennusmyynteihin ja markkinoille. Eihän tässä ole mitään järkeä!

Koko Suomea on juuri yritetty laittaa kiinni ja monet yrittäjät horjuvat konkurssin partaalla. Nyt ei todellakaan ole oikea hetki järjestää Mammuttimarkkinoita tai muita ale-kampanjoita! Kauppiaiden kannattaa nyt katsoa peiliin! Ruokakauppiailla menee nyt hyvin. Ihmisten on pakko syödä, vaikka mitään muuta ei oikein saakaan tehdä. On härskiä käyttää tilannetta hyväkseen. Nyt ei vain ole alennusmyyntien aika!

Hallitus suunnittelee liikkumisrajoituksia ja samaan aikaan ihmiset tunkevat kauppakeskuksiin ja alennusmyynteihin. Ulkona ei saa kävellä ystävänsä kanssa, mutta, kauppakeskukseen saa rynniä muiden mukana alennusmyynteihin. Miten tätä on mietitty? Kannattaisi ottaa mallia Norjasta ja Tanskasta.

Muutenkin rajoitukset ovat liian sekavia. Ihmisten on vaikea ymmärtää ja sitoutua niihin. Miksi minun ulkona liikkumista pitäisi rajoittaa, jos tuhannet rekkakuskit tulevat Virosta ilman pakkotestaamista ja rakennusmiehet kävelevät huolettomasti ruokakauppaan ilman maskeja? Ja Virossa todettiin tänään lähes 2000 tartuntaa. Rajoitusten pitää olla oikeudenmukaisia ja koskea kaikkia.

Tartuntatautilaki kirjoitettiin niin mutkikkaaksi, etteivät edes juristit saa siitä selvää. Ja nyt HUS on todennut, että juuri kuntosaleista on saatu eniten tartuntoja. Käsittämätöntä. Aikuiset porskuttavat, mutta nuoret eivät pääse kouluun ja harrastuksiin. Pelkään pahoin, että maksamme tästä vielä liian kalliin hinnan.

Hallitus keskittää viestintäänsä eikä kerro mitään. Tai jos kertoo, ei vastaa kysymyksiin. Keskitetty viestintä tarkoittaa hajautettua vastuuta. Kuntavaalien siirrosta vastaavat puoluesihteerit ja rajojen vuotamisesta avit jne. Nyt kannattaa katsoa peiliin, ministerit! Ja kantaa vastuu, kun valta on kerran on annettu.

Hallituksen ei pidä ottaa käyttöön liikkumisrajoituksia.

Ensin pitää saada rajavalvonta kuntoon joko testaamalla kaikki maahan saapuvat tai edellyttämällä negatiivista koronatodistusta kuten muissa Pohjoismaissa. Myös maskien käyttöpakko julkisilla paikoilla pitää saada voimaan ennen liikkumisrajoituksia. Maanantaina voimaan tulleet rajoitukset pitää saada kunnolla käytäntöön ja seurata niiden tehoa. Lisäksi liikkumisrajoitusten valvonta suuntaisi viranomaisten resurssia aivan väärään kohteeseen.

Kaikki mahdollinen energia pitäisi laittaa nyt rokotteiden saamiseksi Suomeen ja rokottamiseen.

Jos hallituksen motiivina on liikkumisrajoitusten suunnittelulla antaa suomalaisille vaikuttavaa signaalia, pitää siihen viestiin löytää muita keinoja. Suomalaisten kriisitietoisuus on jo nyt riittävällä tasolla.

  • Hjallis kirjoittaa hyvin.
    Itse olen todella huolissani lasten ja nuorten tilanteesta.
    Ja kuten Hjalliskin pelkää tällä on kauaskantoiset vakavat seuraukset josta tulemme maksamaan isoa laskua … ja pitkään.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat