Blogi: Vasemmisto juoksuttaa keskustaa kuin kesyä kukkoa

Pidetään huolta kunnasta. Kunta pitää huolta meistä. Yksityisessä päiväkodissa ongelmia. Luvanvaraiseksi ja kielto liikevoiton tavoittelemiseksi. EU:n elpymispaketti on välttämätön paha. Ensimmäinen lause on demarien kuntavaalikampanjasta. Toinen on vasemmistoliiton ministerin Jussi Saramon esitys. Kolmas on eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen tviitti, kun hän kommentoi EU:n elpymispakettia.

Lukekaa lauseet uudelleen. Eivät ne ole vitsejä. Ihan tosissaan ovat. Ja kyllä, vaalit ovat tulossa!

Miten keskusta voi olla vasemmistohallituksessa tässä touhussa mukana? Demarien kuntavaalikampanja lupasi kymmenen hyvää ja yksitoista kaunista. Ei siinä mitään, omaishoitajien huomiointi, lasten harrastukset ja moni muu ovat tärkeitä tavoitteita. Mutta kovin vähän pääministerin puolue huolehtii siitä, miten yritykset saadaan kasvuun ja ihmisille töitä.

Pääministeripuolueen pitää kantaa vastuunsa ja tehdä myös ehdotuksia kuntatalouden parantamiseksi. Ei vain voi jakaa kaikille kaikkea hyvää. Erikoisin oli SDP:n puoluevaltuuston vaatimus kulttuuri- ja tapahtuma-alan tukemiseksi. Eikö valtuusto ymmärrä, että puolue on hallituksessa?

Demarien periaatteiden mukaan aina voi verottaa lisää tai sitten kuitata lisää velkaa.

Koronan takia pitikin ottaa lisää velkaa, mutta koko ajan hallitukselta unohtuu, että otimme jo ennen koronaa lähes kymmenen miljardia syömävelkaa vuodessa. Tällä menolla velkaralli ei lopu edes tällä vuosikymmenellä. Ja ralli päättyy seinään.

Kunta, valtio ja julkinen sektori ovat demareille kaikki kaikessa. Valtio ja kunta pitävät huolta meistä. Siihen se ajatus kiteytyy. Yritysten rooli on heidän mukaansa vain tuottaa kunnille palveluja. Ajatukset kuulostavat kauniilta, mutta ovat oikeasti pelottavan ideologisia. Ei näillä tavoitteilla ole mitään tekemistä vapaan markkinatalouden ja yksilön vapauden kanssa.

Lasten päiväkodit ja vanhusten hoivapalvelut ovat herkkiä paikkoja. Hyvinvointiyhteiskunnan mittarina on kuinka hyvin se huolehtii heistä, jotka vähiten voivat itseään puolustaa. Lapsista ja vanhuksista pitää huolehtia. Vasemmiston ajatus menee niin, että heistä voi huolehtia vain julkisen palvelun kautta. Mihin perustuu käsitys, ettei julkisella puolella voisi olla ongelmia?

Ministeri Saramon lääke on panna yksityiset päiväkodit luvanvaraisiksi ja kieltää tuottamasta voittoa Miten yrittäjäpuolueeksi itseään kutsuva keskusta voi olla mukana tällaisessa?

Kääntyi rivakasti kuin Tytin takki.

Demarien eurooppaministeri Tytti Tuppurainen on tähän asti alleviivannut kuinka ainutkertainen ja tarkkarajainen EU:n elpymispaketti laittaa Suomen viennin ennenkokemattomaan lentoon. Ja kuinka hienosti pääministeri onnistui neuvotteluissa.

Ei tullut ainutkertaista, tarkkarajaista eikä tule lentoa. Päinvastoin suomalaisten yritysten kilpailukyky kärsii verrattuna vaikka Italian ja Espanjan firmoihin. Italia ja Ranska puhuvat jo uudesta velkapaketista, vaikka ensimmäistäkään ei ole vielä päätetty saati saatu euroja jakoon. Tuppurainen heitti pakin päälle, kun tietää mitä sieltä on tulossa ennen kesäkuun kuntavaaleja.

Mutta eivät hän ja hallitus siitä näin helpolla pääse.

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat