fbpx

Adressi: Kaadetaan hallituksen järjetön maakunta- ja sote-uudistus!

Uudistus ei ole vastaus jälleen kerran esille nousseisiin vanhusten hoivan vakaviin puutteisiin ja ongelmiin. Yksityiset yritykset rahastavat ikäihmisten hoidolla ja työtä tekeviä käsipareja on aivan liian vähän. Hoitotyötä tekevät ihmiset. Eivät robotit tai järjestelmät. Hallituksen sote-uudistus avaa yksityiselle sektorille yhä laajemmat markkinat sosiaali- ja terveyspalveluissa ja siirtää vastuuta yhä enemmän omavalvonnan piiriin, joka on nykyiselläänkin pahasti pettänyt. Liike Nyt haluaa kaikin keinoin estää keväällä eduskunnan päätettäväksi tulevien sote-lakien etenemisen. Allekirjoita adressi ja estä kalliin ja haitallisen sote-uudistuksen toteutuminen!

Hallituksen kaavailema maakunta- ja sote-uudistus on niellyt Liike Nytin selvitysten mukaan jo 1-2 miljardia veroeuroa, mikä vastaa 30 000 – 60 000 sairaanhoitajan vuosipalkkaa. Hyötyjen on arveltu jäävän olemattomiksi, mutta kustannusten tiedetään nousevan vielä miljardeja, jos uudistus menee läpi eduskunnassa. Hallitus on tuomassa sote-lait kevään aikana eduskunnan päätettäväksi.

”Uudistuksen hidasta etenemistä seurattuani en ole lainkaan vakuuttunut, että uudistuksella todella tavoitellaan sitä, mikä on suomalaiselle parasta – vaan sitä, mikä on isoille markkinavoimille ja hallinnolle parasta.”

Kansanedustaja, entinen puhemies Maria Lohela

Liike Nyt järjesti kesäkuussa yli 10 000 vaikuttajalleen äänestyksen hallituksen sote-esityksestä. Vaikuttajista 4089 äänesti hallituksen sote-esitystä vastaan ja 561 hallituksen sote-esityksen puolesta. Äänestystuloksen velvoittamana Liike Nyt valmisteli yhdessä asiantuntijoiden kanssa oman sote-mallin, jonka Liikkeen vaikuttajat hyväksyivät 91 % enemmistöllä.

”Maakunta- ja soteuudistuksessa on kyse kokoomuksen ja keskustan lehmänkaupoista eikä sillä ole mitään tekemistä ihmisten edun kanssa. Esityksen kustannukset ovat jo nyt kasvaneet häpeällisen suuriksi ja tulevasta ei edes tiedetä. Kun miettii, mitä niillä miljardeilla olisi voitu tehdä lasten ja nuorten hyväksi, tulee surullinen olo. Nämä ihmiset eivät joudu edes vastuuseen haaskatuista verorahoista”

Kansanedustaja Hjallis Harkimo

Liike Nyt on tänään 30.1.2019 tehnyt adressin hallituksen järjettömän sote- ja maakuntauudistuksen kaatamiseksi. Liike Nyt esittää ratkaisuksi omaa sote-malliaan, jossa terveyskeskukset liitetään nykyisiin sairaanhoitopiireihin, sosiaalitoimi jää kunnille ja lääkärikäynnin Kela-korvausta nostetaan merkittävästi. Uudistuksen myöhemmässä vaiheessa sairaanhoitopiirien valtuusto valitaan vaaleilla ja sairaanhoitopiireille myönnetään verotusoikeus.

Kyllä! Haluan olla osa muutosta ja allekirjoittaa adressin hallituksen järjettömän maakunta- ja soteuudistuksen kaatamiseksi!

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.