fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
163

Ehdokas: Anita Korhonen

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Savolainen ”viäräleuka” mutta silti suoraselkäinen heikompien puolustaja, rehellisyyden ja periksiantamattomuuden perikuva. Suurin saavutukseni on kaksi kultaista lasta.

Lööpit vanhusten kaltoinkohtelusta pitää olla historiaa! Myös oikeusasiamiehen tarkastusraporttien mukaan vanhusten laitoshoidossa on paljon petrattavaa ja puutteita tulee jatkuvasti ilmi mm. ravinnon, hygienian, ulkoilun ja kuntoutuksen osalta. Vanhusten perusoikeuksia poljetaan hoitolaitoksissa ilman vaadittavaa säädöspohjaa; tuoliin sitomiset, sängynlaitojen nosto ja ovien lukitseminen yöksi. Nämä kuuluvat jokaiselle perusoikeuteen eli henkilökohtaiseen vapauteen. Vanhusten lääkitsemistä käytetään paikkaamaan henkilöstövajetta, mikä on mielestäni järkyttävää! En ymmärrä kuinka eläkeläisemme nähdään pelkkänä kustannuseränä. Jokaiselle pitäisi taata riittävä, automaattinen perustoimeentulo. Se on vähintä mitä voimme tehdä ja mitä olemme heille velkaa. Eläkeläisillemme työnteko ei ole enää vaihtoehto, se pitää muistaa! Villin nettikaupan jatkumona yhä nuoremmat lapset tutustuvat huumausaineisiin. Turvallisuusviranomaisten resursseja on jatkuvasti pienennetty, jolloin he joutuvat priorisoimaan tehtäviään. Esimerkiksi huumausainevalvonta, maahantuonti ja maan sisäisesti liikkuvan huumausaineen kontrollointi on haastavaa vähillä resursseilla. Lisäksi ympäristömme turvallisuus heikkenee jatkuvasti. Aikuisopiskelijoiden opiskelu työelämän ja perheen keskellä on itsessään jo tarpeeksi rankkaa; siihen päälle ei tarvita lisähuolta toimeentulosta. Kun haluamme nostaa väestömme koulutustasoa, on muistettava myös se potentiaali mikä omassa ”varttuneessa” väestössämme piilee.

Toivoisin, että jokainen ihminen voisi hyvillä mielin jättää omaisensa hoitoon joko hetkeksi tai loppuelämäksi. Nykyään moni sinnittelee omaishoitajana voimiensa äärirajoilla, koska ei uskalla edes luvallisia vapaapäiviään pitää, sillä se merkitsisi omaisen vientiä hoitolaitokseen. Liian monen kauhukertomuksen mukaan omaiset joutuvat elvyttämään hoidosta palaavaa ”huumattua ja viikon huonosti syönyttä” vanhusta. Toimeentulotukien anominen viranomaisilta tarkoittaa henkilön kaikkien taloudellisten tietojen luovutusta hakemusta varten. Tämä on ristiriidassa yksityisyydensuojan kanssa ja on alentavaa. Toivoisin, että perustoimeentulo hoidetaan niin ettei ihmisiä juoksuteta luukulta toiselle vaan eläkkeiden minimitaso olisi sellaisenaan riittävä.

Vanhusten kaltoinkohtelun on loputtava!

Perusluonteeltani olen heikompien puolustaja. Toivon kattavaa valvontaa vanhusten hoitolaitoksiin ja vähintään vanhusasiainvaltuutetun toimen perustamista. Lisäksi kansaneläkkeen indeksijäädytykset pitäisi lopettaa ja pienimmät eläkkeet nostaa siedettävälle tasolle, jolloin toimeentulotukien hakubyrokratia vähenisi sekä pienituloisilta eläkeläisiltä että viranomaisilta. Tällä keinoin jo pelkästään lukemattomien tukihakemusten käsittelyyn kuluvat resurssit voisi säästää muuhun toimintaan. Meidän on suojeltava etenkin lapsiamme ja heidän elinpiiriinsä eivät kuulu huumausaineet, raiskaukset eivätkä kouluampumiset. Pelkästään suorien yritystukien määrällä pystyttäisiin kattamaan kaikkien kolmen PTR-viranomaisen kulut lähes kokonaan. Lisäksi puoluetuet joutaisivat parempaan käyttöön. Aikuiskoulutustuki pitäisi saattaa takaisin samalle tasolle mitä se oli ennen kiky-kirvestä. Liike Nyt ajaa useita asioita, jotka parantavat yrittäjien asemaa ja lisäksi ilmastonmuutoksen torjuminen on tärkeä agenda. Näistä päätetään lopullisesti tiekartassa ja tulen Liikkeen mukana seisomaan niiden takana.

Iso osa elämääni ovat omat hevoset. Niiden ohella vapaa-aikani kuluu uidessa ja opiskellessa oikeustieteitä; tavoitteenani on OTM. Tässä vanhoilla päivilläni vielä suoritin judossa 3. kuyn.

Teemat

Vanhusten kohtelu laitoksissa 50 %
Pieneläkeläisten perustoimeentulo 30 %
Ympäristön turvallisuus 20 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.