fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
268

Ehdokas: Gian-Luca Cioletti

Olen 55-vuotias, lähtöisin Firenzestä ja asunut yli 35 vuotta Suomessa ja n. 20 vuotta olen ollut Suomen kansalainen. Olen työskennellyt sekä pk- että suuryrityksissä ja myös yrittäjänä. Viimeiset 10 vuotta olen työskennellyt tiivisti nuorten yrittäjien kanssa ja nyt vähän yli 2 vuotta toiminut Helsingin kaupungilla, NewCo yrityskeskuksessa yritysneuvojana auttamassa nuoria startup-yrittäjiä.

Haluan erityisesti nostaa esiin neljä asiaa: nuorten asema ylipäätään, nuorten työllisyys ja koulutus sekä yrittäjyys. Uskon vahvasti Suomen koulujärjestelmään ja nuoriin, mutta valitettavasti on vielä paljon tehtävää nuorten sijoittumiseen työelämään koulun jälkeen. Pitäisi mielestäni madaltaa entisestään kynnystä siten että yritykset voisivat palkata nuoria helpommin. Haluan kannustaa nuoria yrittäjyyteen, mutta kulttuuri ja käytäntö on muutettava siten, että Suomessakin uskalletaan yrittää ja sallitaan myös epäonnistumisia. Valtion tukea pitäisi suunnatta entistä tehokkaammin PK- ja mikro-yrityksiin ja myös verotus pitäisi muuttaa PK- ja mikro- yritysten osalta.

Haluaisin, että nuoret pääsisivät mahdollisimman varhaisessa vaiheessa työelämään kiinni ja näin estetään nuorten syrjäytyminen. Meillä on ikäviä esimerkkejä Euroopassa, kuten Espanjassa, Kreikassa ja Italiassa. Vuonna 2017 mm. Kreikassa nuorison työttömyysaste oli 46,6 prosenttia, Espanjassa nuorisotyöttömiä oli 38,6 prosenttia ja Italiassa 37,0 prosenttia. Vastaavat luvut Suomessa alle 25-vuotiaista oli 20,4 prosenttia vailla työtä, kun EU:ssa keskimäärin lukema oli 16,9 prosenttia. Esimerkiksi Saksassa on vain 6,7 prosentin nuorisotyöttömyys, mikä on selvästi EU:ssa matalin luku. Haluaisin, että nuoret voisivat kokeilla yrittäjyyttä ilman epäonnistumisen pelkoa. Haluaisin siksi madaltaa yritysten kynnystä rekrytoida nuoria.

Yksinkertaisesti nuorten asialla!

Ehdotan, että valtion tukirahoja ohjattaisiin enemmän pk- ja mikroyrityksiin kuin suuryrityksiin. Pk- ja mikroyritysten verotusta pitäisi alentaa. Nuorten ohjausta työelämään pitäisi tehostaa. Palkkatuki ohjata yrityksille, jotka palkkaavat nuoria. Pk- ja mikroyritysten säätely ja byrokratia pitäisi yksinkertaistaa.

Harrastan avantouintia ja muutenkin liikunta eri muodoissa. Meditoin melkein päivittäin. Olen verenluovuttaja.

Teemat

Nuorten asema ja työllisyys 50 %
Nuorten koulutus 25 %
Yrittäjyys 25 %

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.