fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
119

Ehdokas: Heidi Alariesto

Olen Heidi Alariesto, 38-vuotias neljän pojan äiti, 9-vuotta yrittäjänä toiminut idealisti, jonka intohimo on muuttaa yhteiskuntaa ja työllistää nuoria.

Olen tehnyt neljän kesän ajan kesäduuni-kampanjaa, jossa olen haastatellut satoja nuoria eri puolilta Suomea, aina Kontulasta Rovaniemelle saakka. Yhdeksän yrittäjävuoteni aikana, työllistimme 3000 nuorta. Työvoimakoulutusten vetäjänä olen nähnyt, kuinka pitkäaikaistyöttömyys näkyy itsetunnossa, jopa ryhdissä. Olen pystynyt vaikuttamaan nuorten elämään. Haluan olla rakentamassa yhteiskuntaa, jossa ihmiset voisivat vaikuttaa paremmin heitä koskeviin asioihin.

Tilastot kertovat tulevaisuuden työvoimapulasta. Siihen liittyvät päätökset on tehtävä nyt. Tavoitteeni on, että politiikka muuttaa tulevaisuutta, ei vain reagoi menneeseen. Työperäistä maahanmuuttoa on suunniteltava nyt, jotta 10 vuoden päästä emme ole ongelmissa. Koulutuksen on oltava nykyistä ketterämpää ja reagoitava muutokseen. Työelämä muuttuu. Suomalaiset ikääntyvät hurjaa vauhtia. Ei meillä ole varaa keskittyä enää perinteiseen oppositio-hallitus vääntöön vaan on löydettävä uusi toimintamalli, tapa keskustella ja tehdä päätöksiä.

Meän Heidi – No, hitto, miks ei?

Kaksi esimerkkiä ratkaisuista: Ongelma: Moni ysiluokkalaisista tulee työllistymään ammattiin, joita ei vielä ole. Ratkaisu: Perustulon tyyppinen malli, jossa on kuitenkin vahva kannustin itsensä ja osaamisen kehittämiseen. Vapautetaan ihmiset toimeentulostressistä tekemään parhaansa itsensä ja kaikkien hyväksi. Perustulo ei saa olla vastikkeeton, vaan jokaisen on kannettava oma osansa tämän yhteiskunnan rakentamisen eteen. Ongelma: Lapissa aloittavilla yrityksillä on erilaisen lähtökohdat ja yritysneuvonta kunnasta riippuen. Ratkaisu: Viedään kasvupalvelulaki maaliin ja taataan yritykselle riittävä aloitusneuvonta maakunnan voimin.

Rakastan seurata Salmijärven elämää. Kesäisin suppailen järvellä. Talvella hiihtelen latua sen ympäri. Minusta oli hämmästyttävää, kun pakkasten jälkeen järvellä oli jopa 21 pilkkijää ja tein siitä päivityksen Positiivinen Rovaniemi-facebook ryhmään. Joutsenten saapuminen keväällä ja lumen epätasaisuus järvellä ovat asioita, jotka sykähdyttävät minua.

Teemat

Politiikan tehtävä on muuttaa tulevaisuutta 35 %
Nuoret – jotka maksavat meidän eläkkeet 35 %
Työelämä ja yrittäjyys 30 %

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.