fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
185

Ehdokas: Jaana Kaurala

Elinikäisen oppimisen esimerkki: työn ohessa menossa kolmas tutkinto, ihmisiä arvostava, kahden aikuisen pojan äiti, lähtee mukaan muuttamaan politiikkaa.

Teknologia ja robotiikka tulee mahdollistamaan tulevaisuudessa paljon, niin päätöksenteossa ja työelämässä kuin yhteiskunnan kehittymisessä. Tulevaisuuden kilpailukyky varmistetaan osaamisella. Työn tekemisellä on tultava toimeen. Tunnin juna on Varsinais-Suomelle välttämätön työvoiman liikkuvuuden, alueen talouskasvun ja ilmaston näkökulmasta.

Pitkä ura julkishallinnon palveluksessa antaa laajan kokemuksen ja näkemyksen erilaisten päätöksentekoprosessien ongelmista. Päätöksenteko tulee saada sujuvammaksi ja nopeammaksi teknologiaa hyödyntämällä, sekä mahdollistaa kansalaisten osallistuminen heitä koskevaan päätöksentekoon. Vanhoja rakenteita pitää purkaa ja uudenlainen, kokeileva, ketterämpi kulttuuri on otettava mukaan myös yhteiskunnallisiin muutoksiin. Teknologia ja robotiikka eivät tule viemään työpaikkoja, vaan niiden avulla meille tulee jäämään aikaa tehdä tärkeämpiä tehtäviä ja luopua toistuvista, rutiiniluotoisista tehtävistä. Elinikäinen oppiminen on ainoa keino huolehtia osaamisesta ja kilpailukyvyn säilymisestä. Suomessa on maailman paras koulujärjestelmä, josta ei voida tulevaisuudessakaan tinkiä.

Joku ne ihmeetkin tekee.

Tehdään ne päätökset automaattisesti mitä voidaan. Ei käytetä turhia manuaalisia vaiheita päätöksentekoprosessissa, jos se on teknologian avulla mahdollista toteuttaa nopeammin ja sujuvammin- Edellytetään järjestelmätoimittajilta tietojen käytettävyyden mahdollistamista. Jatketaan oppivelvollisuutta koskemaan toiseen asteen koulutusta ja varmistetaan näin kaikille mahdollisuus elinikäisen oppimisen polkuun. Etsitään uusia mahdollisuuksia osallisuuden kasvattamiseen ja luodaan kuuntelemisen kulttuurilla jokaiselle mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin ja erityisesti itseään koskeviin päätöksiin.

Ennen yamk-opintoja ehdin toimia myös vapaaehtoistyössä ryhmänohjaajana kolmen vuoden ajan. Töitä teen suurella tunteella ja intohimolla. Löydän asioista oleellisen ja uskallan puhua ääneen vaikeistakin asioista. Asiat voi riidellä, silti voi arvostaa erilaisia toimijoita. Tehokkuus on vaatimaton sana, eikä taivaskaan ole rajana, kun ryhdyn toimeen. Sydämeltäni olen lavatanssin harrastaja ja ohjaaja. Minut löytää niin tangomarkkinoilta ja tanssilavalta kuin Lapin hiihtoladuilta tai rinteestä. Joskus voit törmätä minuun myös moottoripyörän selässä, muttet koskaan kyydistä.

Teemat

Teknologian hyödyntäminen 30 %
Osaaminen ja kilpailukyky 30 %
Päätöksenteon muuttaminen 40 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.