fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
178

Ehdokas: Jan Nyquist

Olen Jan Nyquist, 56-vuotias ura- ja työhakuvalmentaja, kahden pojan isä. Kutsumukseni on auttaa ihmisiä. Kokemusta on neljästä ammatista ja laajasta harrastushistoriasta.

Vähäosaisten asema Suomessa on yksi suurimmista huolenaiheista ja haluan siihen muutosta. Työttömien konkreettinen auttaminen on ensisijaisen tärkeää. Kentällä olen huomannut esimerkiksi aktiivimallin suuret puutteet ja ongelmat. Aktivointi on hyvä asia, mutta se on tehtävä järkevästi ja inhimillisesti, tässä koen olevani asiantuntija työkokemukseni kautta. Ilmastomuutos vaikuttaa meihin kaikkiin ja erityisesti lapsiin. Päätökset on tehtävä tulevia sukupolvia ajatellen. Lapset eivät itse voi vaikuttaa päätöksentekoon, heillä pitää olla myös luotettavia päättäjiä, jotka ottavat vahvasti tulevaisuuden huomioon. Päätöksenteossa tuon esille erityisesti asiantuntijoiden käytön tärkeyden ja kansalaisten vaikuttamismahdollisuuksien parantamisen. Opetussuunnitelmaan tulisi lisätä muiden kulttuuriaineiden rinnalle myös teatteri ja ilmaisutaito.

Kaikkien tukipalveluiden saatavuutta tulee helpottaa. Oli kyse sitten terveydenhuollosta, mielenterveyspalveluista tai mistä tahansa ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille oleellisesta palvelusta. Oikeanlaista tukea tulisi olla saatavilla ja ihmiset tulisi ohjata heille hyödyllisen palvelun piiriin. Tällä hetkellä nimikkeen ”työtön” alla on sairaseläkkeen tarvitsijoita, elämänhallinnanongelmista kärsiviä tai muusta syystä työkyvyttömiä. Kaikille tulisi turvata perustoimeentulo tilanteesta riippumatta. Jo varhaiskasvatuksesta lähtien tulisi opettaa ilmaisutaitoa. Monella suomalaisella on paljon osaamista, mutta ei taitoa kertoa siitä tai tuoda osaamistaan esille.

Avoimuus, rehellisyys, läpinäkyvyys!

Ihmisten palkkaaminen yrityksiin tulisi olla helpompaa, esimerkiksi työnantajan kuluja kohtuullistamalla. Keikkatöiden vastaanottamista helpottaisi suuresti se, etteivät vaihtelevat tulot aiheuttaisi viivästyksiä esim. työmarkkinatuen maksamiseen. Sillä silloin monet ”kädestä suuhun” elävät henkilöt saattavat joutua todelliseen taloudelliseen ahdinkoon. Maksaville tahoille tulee saada enemmän asiantuntemusta ja henkilökuntaa.

Pelaan Dungeons& Dragons roolipeliä perheen ja ystävien kanssa. Olen perheen paras ompelukoneen käyttäjä.

Teemat

Työttömien auttaminen 50 %
Lapsiperheiden ja nuorten hyvinvoinnin turvaaminen 30 %
Kulttuurin ja harrastusten kehittäminen kaikkien saataville 20 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.