fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
471

Ehdokas: Jari Ikänen

Olen Jari Ikänen, energiatekniikan DI, työurani olen tehnyt ydinlaitosturvallisuutta varmistavissa analysointitehtävissä. Omaan vahvan osaamisen energia-asioiden, päästöjen vähentämisen sekä yhteiskunnan kaavoituksen ja kansantaloudellisten rakenneongelmien hahmottamisessa ja ratkaisemisessa.

Korkean työttömyyden sekä kansantalouden ja turvallisuuden romahtamisen todelliset perussyyt: tehottomuutta ja korkeaa kustannustasoa ylläpitävät ei-sosiaaliset kilpailua vääristävät tukiaiset. Kaavoituskeinottelusta johtuva ”tiivistämistarve” kaavoituksessa; seurauksena asumisen kalleus ja asuinympäristön pilaaminen tehokaavoituksella. Liikenneturvallisuuden kehnon tilan johtuminen tutkimustulosten systemaattisesta vääristelystä tilaajille mieluisten tulosten aikaansaamiseksi. Julkisen liikenteen saattamisen tärkeys kustannusvastaavuuden ja päästöverotuksen piiriin, vinoutuneen yhdyskuntarakenteen korjaamiseksi ja päästöjen vähentämiseksi. Oikeudellisen vallan palauttaminen riippumattomaksi poliittisesta vallasta. Rakenteelliset virheet vanhuspalveluiden sekä kaavoituksen päätöksenteossa: tilaajat ja toimittajat sopivat asioista keskenään ilman kansalaisten ja palvelusaajien vaikutusmahdollisuutta edellä mainittujen välisiin sopimuksiin. Tarvittavat itseohjaavat toimenpiteet edellä mainittuihin.

Kansalaisten ostovoiman palauttaminen, valmiiden palveluiden ostamiseksi toisiltamme – sen sijaan että yrittäisimme tehdä kaikki itse, oman työpäivän päälle. Autoilun yliverotuksen poistaminen, tehokkaan päästöveronsa maksamiseen kykenevän liikkumistavan mahdollistamiseksi pienituloisillekin, samoin kuin viihtyisän asuinympäristön valinnan – seurauksena on pienten kuntien kilpailukyvyn ja elinvoiman palautuminen omine työpaikkoineen ja palveluineen. Valinnanvapaus eri palveluiden ja kulutusmuotojen käyttämiselle – kunhan maksaa kustannukset päästöveroineen.

Pureudun valtapuolueiden taustaryhmilleen ohjaamien ei-sosiaalisten tukiaisten purkamiseen, monta miljardia joka vuosi. Sen avulla verotusta voidaan alentaa.

Vahvan talouden palauttaminen lopettamalla erilaiset ei-sosiaaliset, kilpailua ja markkinoita vinouttavat tukiaiset terveen markkinatalouden ja kestävän kehityksen vastaisina. Säästyvillä miljardeilla voidaan alentaa verotusta, yleistä kustannustasoa ja käynnistää kilpailukyvyn paraneminen ja työttömyyden luonnollinen väheneminen. Henkilöautoliikenteen erityisverot riittäisivät jo nykyisellään lopettamaan Suomen energiatuotannon CO2-päästöt moninkertaisesti, jos ne käytettäisiin fossiilisten voimalaitosten korvaamiseen päästöttömillä ydinvoimaloilla – eikä mm. kilpailukyvyttömien energiamuotojen ja liikkumistapojen lisäämiseen. Nykytilanne on esimerkki verovarojen räikeästä väärinkäytöstä. Ulkomaille myydyt kriittiset toimijat kuten sähköverkko, terveydenhuolto jne. lunastettava takaisin, jollei hyvällä niin kansallistamisella. Autoilijoita järjestelmällisesti sakottavien nopeuskameravalvontajärjestelmän lopettaminen, tilalle liian alhaisten nopeusrajoitusten nostaminen ja tallentavat videokamerat onnettomuusherkkiin kohtiin onnettomuussyiden selvittämiseksi, ja liikenneturvallisuuden todellisen parantamisen aloittamiseksi.

Tästä minua ei tunneta: huumorintaju (piilossa insinöörikuoren alla).

Teemat

Kansalaisten mahdollisuuden lisääminen eri alojen todellisten asiantuntijoiden kuulemiseksi ja päätöksentekoon vaikuttamiseksi myös vaalien välisenä aikana 40 %
Riippumaton oikeuslaitos valvomaan poliittisten päätösten oikeudenmukaisuuden, tasapuolisuuden ja läpinäkyvyyden yleisten tavoitteiden toteutumista 30 %
Silmien avaaminen päätöksentekoon pesiytyneen ”poliittisesti järjestäytyneen talousrikollisuuden” toimintatavoista ja vaikutuksesta hyvinvointivaltion rapautumiseen 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.