fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
474

Ehdokas: Joni Kariluoto

Olen 29-vuotias taloustieteen opiskelija Espoon Otaniemestä. Aktiivinen opiskelijayhteisötoimija ja intohimoinen internetkulttuurin ymmärtäjä.

Internet muuttaa ja muovaa kulttuuriamme nopeammin kuin mikään muu teknologinen mullistus historiamme aikana ja valtaosa tästä muutoksesta keskittyy ja tapahtuu nuorten kautta. Väitän, että ymmärrys netin kulttuurien ja yhteisöjen, mahdollisuuksien sekä haittojen vaikutuksesta nyky-yhteiskuntaamme on luonut suurimman sukupolvien välisen railon itsenäisyytemme aikana.

Netti saattaa monelle vanhemman sukupolven edustajalle olla vain elämää helpottava työkalu tai jopa vaikeasti omaksuttava ja etäinen ilmiö. Monelle nuorelle netti on kuitenkin paljon enemmän; vertaistuen lähde, huomattava ajanviettotapa, hyväksynnän haun paikka, elinkeino tai ympäristö, jossa netti-identiteetin nimimerkillä on suurempi merkitys kuin reaalimaailman henkilöllä – puhun tässä myös omasta kokemuksesta. Pelimaailmojen yhteisöt saattavat tarjota pakokeinon todellisuudesta ja tarjota merkitystä elämään varsinkin kun oman elämän suunta on hakusessa – tätä syrjäytymistä on ehkäistävä. Suomen päättäjät ovat valtaosin vanhempaa sukupolvea ja myös he ymmärtävät netin mahdollisuudet esimerkiksi yrittäjyyden saralla, mutta valtava aukko ymmärryksessä netin kulttuurisesta vaikutuksesta yhteiskuntaamme ja erityisesti nuoriin, on paikattava. Käytännössä tämä tarkoittaa panostuksia varhais- ja kotikasvatukseen sekä nuorten tukipalveluihin ja mielenterveystyöhön. Lisäksi toisen asteen opiskelun pakollisuutta jokaiselle suomalaiselle on vakavasti harkittava.

Nettikulttuurin asiantuntija.

Ilmastonmuutoksen ehkäiseminen vaatii suuria ponnisteluja ja muutoksia energiantuotannon saralla sekä muutoksia kulutustottumuksissa. Nämä muutokset pitää kuitenkin perustua järkeen ja kohtuullisuuteen – kaikki joutuvat tekemään kompromisseja. Mikään energia- tai sähkötuotantomuoto ei yksinään ole ratkaisu vaan kokonaisvaltaisesti järkevät ratkaisut löytyvät näiden yhdistelmistä kuten bio,- tuuli- ja ydinenergiatuotannon lisäämisestä. Myöskään esimerkiksi ruokailutottumusten muutoksessa ei realistisesti voi olla kyse suomalaisten käännyttämisestä vegaaniruokavalioon vaan ohjaaminen siihen, että yksilö tekee useammin myös terveyden kannalta terveellisempiä valintoja kuten kana-, kala ja jopa hyönteisruokavalintoja.

Suomen yritystukijärjestelmää on uudistettava ja varoja kohdistettava yhä enemmän innovaation ja tutkimuksen kehittämiseen. Suomella on valtava potentiaali toimia suunnannäyttäjänä kestävän teknologian kehityksessä ja yrittäjyys ja sen tukeminen on tässä tavoitteessa avainasemassa.

Teemat

Nuoret ja yksilöstä huolehtiminen 50 %
Talous ja yrittäjyys 25 %
Ilmasto 25 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.