fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
245

Ehdokas: Juhani Lunden

Olen Juhani Lundén, 56-vuotias, naimisissa ja kolmen lapsen isä, maanviljelijä ja mehiläishoitaja.

Demokratialla ja markkinataloudella on ongelmansa. Jos emme pidä varaamme, Kiina vie työmme, tuottaa kaikki tavaramme ja saamillaan tuloillaan ostaa kaiken, minkä rahapulassamme laitamme myyntiin. Kreikassa Kiina omistaa sataman, Saksassa lentokentän. Kohta Suomen Lapin? Olemmeko hampaattomia, kun diktatuuri on jyräämässä hyväuskoisen demokratian? Epäyhtenäinen ja riitelevä Eurooppa on Venäjän etu ja se käyttää kaikki keinot tämän hajaannuksen edistämiseksi. Tämä kehitys ei ole meille eduksi. Euroopan on kuitenkin vähennettävä byrokratiaa ja turhaa säätelyä, jotta kansalaisten luottamus palautuu. Pohjoismaiden yhteistyötä pitää kehittää. On myös väärin, jos demokratiamme säännöt pakottavat antamaan vanhuksiemme hoidon yhtiölle, jolla ei ole velvoitetta edes verojen maksuun Suomeen. Kilpailutuksella emme voi taata hyvinvointia. Laadun ja yhteiskuntavastuun on oltava mukana julkisten hankintojen kilpailutuksen kriteereinä.

Kannatan sotemallia, jossa ei ole tarpeetonta maakuntatason hallintoa. Kannatan myös sellaista sosiaaliturvan mallia, jossa erilaiset tukimuodot ovat samansuuruisia euromääräisesti ja hakijan ei tarvitse juosta luukulta toiselle ja miettiä onko sairaus, työttömyys, vähävaraisuus vai joku näiden yhdistelmä tuen saannin peruste. Päätöksen tuen perusteesta tekisi Kela. Tuen maksajalle pitäisi myös laittaa velvoite tuen saajan tilanteen seurannasta, ihmisen kokonaistilanne ja sen paraneminen pitää saada paremmin maksavan viranomaisen hallintaan.

Ilmastonmuutos Nyt

Koko maailmankatsomuksemme perustuu valheelle ikuisesta kasvusta. Meidän on pakko alkaa ajattelemaan uudella tavalla. Ikuista kasvua ei ole olemassakaan, se on illuusio. Lentomatkustamiselle pitää asettaa vero. ”Älä osta mitään” -päivä voisi saada valtiovallan kannustuksena liputuspäivän aseman.

Harrastan dna -sukututkimusta, laulan Ruoveden Mieskuorossa ja soitan saksofonia molemmissa Mäntän soittokunnissa, niin Tehtaan kuin Työväen. Sivutoiminen ornitologi.

Teemat

Ilmastonmuutos 35 %
Eriarvoistumisen ehkäiseminen 35 %
Kriisivalmiuden parantaminen 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.