fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
473

Ehdokas: Jukka Karhu

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Jäin viime vuonna eläkkeelle poliisityöstä, josta minulla tuli 37 vuoden ura. Olen 59-vuotias espoolainen ja jatkan työuraani vielä pienyrittäjänä tietotekniikan alalla.

Keskeisten yhteiskunnallisten toimijoiden, kuntien ja valtion, tulee pystyä hoitamaan yhteiskunnallisia perustehtäviä, joita ovat Suomessa asuvien turvallisuuden, hyvinvoinnin ja huolenpidon sekä koulutuksen takaaminen. Suomen sisäiset turvallisuusolosuhteet eivät oikeutta poliisien määrän vähentämiseen. Suomalainen poliisi on ylityöllistetty ja henkilökuntaa on liian vähän. Poliisien määrän tulee vastata lähivaltioiden määriä ja Suomessa tulee palkata poliiseja ja tehdä poliittisia päätöksiä toiminnasta. Poliisimäärän ongelmaa ei voi ratkaista tempuilla, joissa siirretään poliiseja tehtävistä toiseen. Politiikan päätöksenteon tulee olla nykyaikaista ja osallistavaa.

Poliisin tulee olla paikalla silloin kun tarvitaan rikostutkintaa ja ennaltaehkäisevää valvontaa, ei pelkästään hälytystehtävien hoitamista. Poliisille tulee noin miljoona hälytystehtävää, joista se pystyy hoitamaan vain noin 900 000. Rikoslakirikoksia ilmoitetaan noin 400 000, joista pimeinä tulleista rikoslakirikoksista voidaan selvittää vain joka viides. Poliisin tulee olla ihmisten arjessa läsnä, ei vain hädän hetkellä. Lasten kiusaaminen on nykyisin ongelma, jota hoidetaan huonosti. Kiusaamista on koulussa, mutta sitä on myös pihoilla sekä sosiaalisessa mediassa. Kouluaikana ja -alueella kiusaaminen kuuluu koululle, mutta muualla, erityisesti somessa, tapahtuvassa kiusaamisessa olemme aika aseettomia. Tähän on tultava muutos. Turvallisuus on kaikenlaista turvallisuuden tunnetta ja hyväosaisuutta estävien haittojen poistamista.

Jokamiehenoikeuksia ovat myös taloudellinen, henkinen ja fyysinen turvallisuus.

Poliisien määrän tulee vastata naapurimaiden määrää, joten meille tulee palkata lisää hyviä suomalaisia poliiseja. Poliisikoulutus kestää noin kolme vuotta, joten päätöksillä on jo kiire. Kiusaamisten ehkäisemiseen sekä uhrien ja kiusaajien auttamiseen tulee luoda toimiva toimintamalli ja -rakenteet, on kyseessä sitten lapset tai aikuiset. Suomalaista demokratiaa tulee kehittää nykyaikaisen digitalisaation mahdollistamilla tavoilla; nettiäänestyksillä, live-keskusteluilla, edustajien tapaamisilla ja muilla digitaalisten innovaatioiden etsinnällä. Suomi on kuitenkin iso ja harvaanasuttu maa, jossa yksityisautoja tarvitaan jatkossakin. Yritysautojen hankkimisen kautta saatava uusien vähäpäästöisten autojen siirtymä myöhemmin yksityisautokantaan, on parempi ja nopeampi vaihtoehto kuin rangaista rahallisesti vanhojen runsaspäästöisten autojen yksityisomistajia.

Olen koko ikäni ollut aktiivinen osallistumaan ja kantamaan vastuuta. Nuorena partiossa ja nuorisopolitiikassa, aikuisena taloyhtiön hallituksissa ja ammattiyhdistysliikkeessä. Niiden lisäksi vanhempana aikuisopiskelussa, jossa opiskelin itselleni laajempaa tietoteknistä osaamista sekä nyt eläköitymiseni jälkeen opiskelin yksityisen turva-alan lakiperusteisia vaatimuksia. Harrastan valokuvailua, kuntoilua, tietokoneilua sekä matkailua mm. moottoripyörällä.

Teemat

Turvallisuus ja huolenpito 60 %
Demokratian kehittäminen 20 %
Ilmastonmuutos 20 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.