fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
147

Ehdokas: Juri Nieminen

Olen Juri Nieminen, 42-vuotias neljän lapsen isä ja yksilönvapauden suuri kannattaja.

Korostan erityisesti vapautta, faktoja, vaikuttavuutta ja terveyden edistämistä. Valtion roolia tulee pienentää ja yksilön sekä paikallisen itsehallinnon merkitystä lisätä. Päätökset tulee tehdä lähellä ihmistä. Päätöksenteon tulee pohjautua faktoihin ja tieteeseen, ei poliittiseen eturyhmäajatteluun ja lobbaukseen. Verovarojen käytön tulee pohjautua vaikuttavuuteen. Kaikki tehottomuus on yliverotusta.

Tavoitteenani on byrokratian purkaminen, päätösvallan vieminen lähelle ihmistä ja suoran demokratian edistäminen. Yksilötasolla, perheissä ja paikallisyhteisöissä osataan kohdentaa resurssit tehokkaammin kuin Arkadianmäellä ja tästä on myös tieteellistä näyttöä. Valtion tehtävä on päättää oikeudenmukaiset resurssien jakoperusteet, ei kohdentaa niitä yksityiskohtaisesti. Euro on paras konsultti, kaikessa. Terveyden edistäminen ja terveysliikunta ovat lähellä sydäntäni. Ennaltaehkäisy säästää julkisia menoja. Ensin tulee tarjota aina kevyempää, yksilön omaan aktiivisuuteen kannustavaa ratkaisutapaa. Haluan nostaa tehottomaan verovarojen käyttöön liittyviä epäkohtia esille. Eduskunnan ja ministeriöiden pitää näyttää esimerkkiä. Julkiset varat on kohdennettava ensisijaisesti heikoimmista huolehtimiseen, ei tulonsiirtoihin keskiluokalta keskiluokalle.

Vähemmän valtiota on enemmän ihmistä.

Valtion budjetista siirretään määrärahoja yksilöille ja kunnille. Valtio luopuu kokonaan sellaisista toiminnoista, jotka eivät ole yleiseurooppalaisesti valtion tehtäviä. Valtionhallintoa voidaan keventää, koska byrokratia vähenee päätösvallan ja resurssien hajauttamisen myötä. Kunnat hoitavat työllisyyden, sosiaalityön ja ikääntyneiden palvelut sekä kaiken muun sellaisen, missä läheisyys parantaa palvelua. Valtiolle jätetään vain keskityttyjä toimintoja, kuten esimerkiksi maanpuolustus, poliisi ja ulkopolitiikka. Yksilötasolle viedään kaikki sellainen, missä yksilö tai perhe haluaa itse päättää resurssien kohdentamisesta, kuten perhevapaat ja sosiaaliturva. Esimerkkinä sosiaaliturvan voi maksaa yhtenä rahana, jolloin yksilö voi vapaasti päättää rahan kohdentamisen omien painotustensa mukaan, samoin kuin palkansaaja. Yksilöt ja perheet osaavat päättää itse paremmin kuin valtio.

Olen toiminut vapaaehtoistyössä useissa yhdistyksissä koko aikuisikäni, viimeisimpänä Asikkalan Raikkaan ja Lahden seudun Yleisurheilun puheenjohtajana sekä Päijät-Hämeen liikunnan ja urheilun hallituksen jäsenenä. Valmennan lapsia yleisurheilussa. Talkoita olen tehnyt aikuisiälläni useiden kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Teemat

Terveyden edistäminen (ennalta ehkäisy) 0 %
Vaikuttavuus (julkisten varojen käytössä) 0 %
Vapaus (päätösvalta lähellä yksilöä: yksilö, perhe, kaupunginosa, kunta, suora demokratia) 50 %

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.