fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
165

Ehdokas: Jussi Vainionperä

Olen virtaa täynnä oleva rauhaton, utelias ja lähes kaikista asioista kiinnostunut ensihoitotyön lehtori Kuopiosta. Kokemusta ja näkemystä minulla riittää laidasta laitaan. Kovissa ja haastavissa tilanteissa kehittyy ja siksi ne sopivat minulle. Tykkään tehdä asioita ihmisten kanssa yhdessä. Kaikista asioista löytyy ja pystyy irrottamaan huumoria. Hauskanpito on ehdoton edellytys elämälle.

Muutokselle maamme toimintatavoissa on tarvetta. Politiikassa päätöksenteko ja vaikuttaminen on siirtynyt liian kauas tavallisen kansan ulottuvista. Päätöksenteko on keskittynyttä ja hyvinkin pienen piirin sisällä tapahtuvaa. Kansan ääni ei edustuksellisessa demokratiassa ole juuri enää esillä. Osallistuminen ja vaikuttaminen koetaan hankalana tai lähes mahdottomana. Muutosta siis tarvitaan. Sitä tavoitellaan ja Liike Nyt suunnitelmat vaikuttavat toimivilta ideoilta muutoksen käynnistämiseksi. Nuorisossa elää meidän kaikkien tulevaisuus. Nuorten osallistaminen, koulutus ja tukeminen kaikin mahdollisin keinoin tulee olla päätöksenteon keskiössä. Nuoret ovat jämäkkä ja tehokasta porukkaa. Vastuutetaan ja tuetaan nuorisoa, luotetaan vahvasti tukien. Siinä avaimet hyvään tulevaisuuteen. Koulu ja koulutus ovat hyvinvointimme perusta. Koulutuksen laatua perusopetuksessa, ammatillisessa koulutuksessa ja korkea-asteella tulee ylläpitää mahdollisimman korkealla. Osaavat ihmiset rakentavat toimivan yhteiskunnan. Mahdollisuus opiskeluun tulisi olla henkilön taustoista riippumatta aina tasapuolinen. Työn tekemisen tulee olla aina kannattavaa. Työ tuottaa aktiivisuutta ja lisää työtä. Kaikkea työn tekemiseen liittyvää byrokratiaa tulee purkaa ja pienten lisätulojen tekemisen tulisi olla aina kannattavaa. Vastikkeetonta taloudellista tukemista ei tule lisätä. Vastikkeeton raha passivoi ja heikentää maamme rakenteita. Yrittämistä ja yritystoimintaa tulee tukea mahdollisimman tehokkaasti ja tasapuolisesti. Yrittäjyys ja yritykset ovat jatkossakin välttämättömyys innovaatioille, työpaikoille ja toimivalle taloudelle. Panostetaan yritysten kehittymiseen ja kasvuun mahdollistamalla riskittömämpi työllistäminen ja tasapuolinen kohteluun markkinoilla mm. kilpailutuksissa. Suomen tulisi myös panostaa kotimaisen yritystoiminnan ja lähipalveluiden tehokkaampaan käyttöön. Tärkeää on myös pien- ja mikroyrittäjien sosiaaliturvan kehittäminen ja paikallisen sopimisen tehostaminen.

Koulun ja koulutuksen tulisi olla taloudellisesti mahdollista kaikille. Varattomuus ei saisi vaikuttaa mahdollisuuksiin opiskella. Opiskeluun tarvittavat materiaalit, opiskelu ja suoraan opintoihin liittyvät kulut tulisi ainakin osittain kompensoida esimerkiksi verotuksessa. Osittainen työn tekeminen opiskelujen ohessa tulisi olla myös kannattavaa ilman vaikutuksia tukiin. Liikkuminen, urheilu ja harrastaminen tulisi mahdollistaa mahdollisimman monelle nuorelle. Liikuntapaikojen maksutonta käyttöä tulisi mielestäni harkita. Kaikkea arki- ja vapaa-ajan liikkumiseen liittyvää tulisi tukea monipuolisesti.

Päätöksiä hyvät ihmiset, päätöksiä. Se mikä ei kehity, mätänee!

Perusopetuksen ja koulutukseen riittävien taloudellisten resurssien ylläpidolla varmistetaan tulevaisuuden osaajien laatu ja pienen maamme kilpailukyky tulevaisuudessa. Tärkein vientituotteemme ja pääomamme on osaaminen. Taloudellisen resurssien kohdentaminen näihin on siten ehdottoman tärkeää. Laadukkaaseen koulutukseen tarvitaan terveitä, toimivia ja aktiivisia opiskelijoita ja oppilaita. Paineet nuorilla opintojen, opiskelun ja yhteiskunnan odotusten taholta ovat kovat. Siksi lasten ja nuorten opiskelun tukemisen tulisi olla jatkuvasti toimintamme keskiössä. Yritystoiminta ja yrittämine pitää nostaa arvoon. Yrittämistä tulee vahvemmin tukea ja helpottaa kaikilla osa-alueilla. Verotusta, palkkaamista ja yrittäjän sosiaaliturvaa tulee kehittää. Samalla kaikkien yritysten tasapuolinen kohtelu valtakunnan tasolla tulee pyrkiä takaamaan.

Tykkään haastaa itseäni äärimmilleen, heittäydyn asioihin ennakkoluulottomasti ja pärjään hyvin hankalissakin tilanteissa. Päämäärätietoisena onnistun ja pärjään maratonilla Savossa tai ultramatkalla Saharassa. Moottoripyöräillä viidakossa, kaukana sivistyksestä, vuorilla, Delhin pölyisessä ruuhkassa sekä Palovalvonta – tai etsintälennolla pienkoneen ohjaimissa. Kohti asetettuja tavoitteita on menty ja mennään jatkossakin, määrätietoisesti.

Teemat

Laadukkaan tasapuolisen koulutuksen, opetuksen ja oppimisen ylläpitäminen sekä mahdollistaminen jatkossakin 50 %
Poliittisen päätöksenteon kehittäminen tehokkaammaksi, avoimeksi ja osallistavammaksi 30 %
Nuorison aktivointi, tukeminen ja osallistaminen yhteiskunnallisiin asioihin ja työelämään kaikin mahdollisin keinoin 20 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.