fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
174

Ehdokas: Kati Häkkinen

Olen 38-vuotias kahden lapsen äiti, rohkea seikkailija ja yrittäjä Mikkelistä.

Yrittäjyyttä, erityisesti pienyrittäjyyttä, täytyy tukea enemmän. Jopa Thaimaa on yrittäjäystävällisempi maa kuin Suomi. Yrittämisellä pitää pystyä tienaamaan ja yrityksellä pitäisi olla mahdollisuus kasvuun ja työllistää lisää henkilökuntaa. Verot ja byrokratia eivät saa tehdä kasvusta mahdotonta. Pienen maan kuten Suomen, tulee kuulua EU:hun. Mikään valtio tai taho ei pärjää muuttuvassa maailmassa yksin. Suomen tulee jatkaa esimerkillisenä kumppanina ja jäsenenä niin ympäristö kuin kansainvälisissä sopimuksissa, unohtamatta kuitenkaan suomalaisuutta ja kansallista etua.

PK-yrittäjyyteen liittyvää verotusta ja byrokratiaa helpottamalla lisäämme työpaikkoja. Jokaiselle pitäisi löytyä töitä myös maaseudulla, jolloin siellä myös säilyisivät palvelut. Olisi tärkeää ennaltaehkäistä nuorten, erityisesti poikien syrjäytymistä ja siksi näen koulutusjärjestelmän kehittämisen tärkeänä.

Mikään ei tule olemaan kuin ennen, muutos täytyy hyväksyä ja yhteiskunnan tulee muovautua sen mukaan.

Jokaisen täytyy tulla kuulluksi. Päätäjien tulisi kuunnella niitäkin joiden ääni on hiljainen. Heikoin ei saa jäädä koneiston jalkoihin siksi, ettei hänen äänensä kuulu. Ainoastaan kuuntelemalla opimme ja pystymme kehittämään yhteiskuntaa.

Reilut 10 vuotta sitten päädyimme partnerini kanssa vahingossa Khanom -nimiselle paikkakunnalle Thaimaassa. Reggaebaarissa, ex-tempore, eräänä iltana päätimme rakentaa unelmahotellimme. Teimme sen ja tänään hotellimme on kansainvälisesti palkittu ja olemme tehneet Khanomista tunnetun. Kaksi vuotta sitten perustin Thaimaahan FINWA - Finnish Women Abroad, Bangkok -nimisen järjestön. Koen, että olen etuoikeutettu synnyttyäni niin turvalliseen ja mahdollistavaan maahan kuin Suomi ja tehtäväni on tehdä jotain hyvää siellä missä sitä tarvitaan. FINWA toi suomalaiset äitiyspakkaukset Thaimaahan hyväntekeväisyysprojektina. Harrastan Thainyrkkeilyä ja voitin ensimmäisen amatööriotteluni Chaweng Stadiumilla, Thaimaassa kolmannen erän KO:lla. Vastustajallani oli jo yli 50 ottelua takanaan. Olen siis tekijä, en vain puhuja.

Teemat

Yrittäjyys 50 %
EU-myönteisyys 30 %
Yksilönvapaus 20 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.