fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
190

Ehdokas: Kyösti Tuominen

Olen 38-vuotias perhekeskeinen nuorimies Turusta. Kotona on vaimo ja kaksi alakouluikäistä lasta. Vapaa-ajalla heilutan tukkaa hevin tahtiin.

Minulle tärkeitä asioita ovat mm. tavallisten lapsiperheiden arkiset huolet. Nyt on uutisoitu paljon ns. Y-sukupolven köyhtymisestä, ja siitä etteivät 30-40-vuotiaat uskalla perustaa perhettä, koska omakin toimeentulo on epävarmalla pohjalla. Pätkätyöt ja nollatuntisopimukset ovat arkipäivää monella alalla. Tähän olisi mahdollista vaikuttaa ja perheiden asemaa helpottaa. Ei voi olla niin, että tavallisen työssäkäyvän tulotaso ei riitä normaaliin asumiseen ja elämiseen tai perheen perustamiseen. Lisäksi koen, että lapset ja nuoret eivät saa olla vain kuluerä, vaan koulutukseen ja harrastusten tukemiseen sijoitetut rahat ovat investointi tulevaisuuteen. Maksuttoman koulutuksen turvaaminen kaikille myös tulevaisuudessa on elintärkeää. Vähävaraisuus ei saa olla este esim. lukiokoulutukselle. EU:ssa Suomen pitää tiukemmin puolustaa omia intressejään ja liittoutua samanmielisten maiden kanssa. Pitää olla valmius kompromisseihin, mutta itselle tärkeissä asioissa ei pidä antaa periksi liian helposti. Ilmastonmuutoksen torjunnassa ei saa käydä niin, että lasku maksatetaan tavallisten palkansaajien selkänahasta (esim. lentovero tai lihavero).

Haluaisin olla mukana kehittämässä verotusta ja tukijärjestelmiä oikeudenmukaisempaan ja virtaviivaisempaan suuntaan. Lapsilisän ostovoima on romahtanut 2000-luvulla. Se on nostettava takaisin sille tasolle, että se kattaa suuremman osan lapsiperheen kasvavista kuluista. Opiskelijoiden tulorajat on tarkistettava tasolle, joka mahdollistaa järkevän työssäkäynnin opiskelujen ohella, ilman pelkoa Kelan takaisinperinnästä. Toisen asteen opiskelupaikkojen kuluja on korvattava enemmän yhteiskunnan varoista. Lukion ja ammattikoulun on oltava pääpiirteissään maksutonta opiskelijoille, mukaan lukien oppimateriaalit. Kuntien valtionosuuksiin pitää korvamerkitä osuuksia, jotka on käytettävä lasten ja nuorten hyväksi (iltapäivätoiminta, kerho- ja harrastetilat). Autoilun verotus pitää remontoida, ja ilmastonmuutosta torjuessa ei pidä unohtaa sitä Suomea, jossa julkinen liikenne ei toimi tehokkaasti. Olisiko mahdollista huojentaa autoilun verotusta niille, jotka asuvat julkisen liikenteen ulottumattomissa? Autoveron poistaminen palvelee niitä, joilla on varaa ostaa uusi auto, ajoneuvoveron kiristykset kurittavat taas eniten niitä, joilla ei ole varaa uusia autoaan.

Fiksusti ja oikeudenmukaisesti, minä en hevillä häviä!

Uusien teknologioiden käyttöönotolla voidaan tehostaa ja nopeuttaa turhaa byrokratiaa. Tuet on saatava yhdelle luukulle ja selkeästi haettaviksi. Tukia on mahdollisuuksien mukaan paketoitava kokonaisuuksiksi, jotta hakijalle on selvää mihin hän on oikeutettu, mihin ei. Suomen pitää olla tulevaisuudessa houkutteleva paikka tulla opiskelemaan ja myös jäädä tänne tekemään töitä valmistumisen jälkeen. Asumisen ja elämisen kustannukset, palkkataso ja verotus ovat avainasemassa, kun ulkomaalainen osaaja päättää jääkö tänne. Yritystuet pitää kohdentaa niille innovaatio- ja kasvuyrityksille, jotka todella tarvitsevat tukea. Ei niille yrityksille, jotka pärjäävät jo nyt täysin ilman yhteiskunnan tukia. Yritystukien remontti, johon nykyinen hallitus ei pystynyt, pitää toteuttaa uskottavassa muodossa. Suomessa pitää ottaa käyttöön henkilökohtainen konkurssi. Se olisi viimeinen vaihtoehto, mutta moni yrittäjä voisi päästä epäonnistumisen jälkeen siten jaloilleen ja jälleen tuottavaksi osaksi yhteiskuntaa. Ikuinen velkavankeus ei palvele ketään eikä kannusta mihinkään.

Harrastan rooli- ja lautapelejä. Olen pelannut roolipelejä jo 90-luvun alusta asti ja toiminut pääsääntöisesti pelinjohtajana. Tälläkin hetkellä minulla on aktiivinen ryhmä pelaajia Turussa ja pelaamme maailman suosituinta roolipeliä Dungeons and Dragonsia. Järjestämme myös kaverien kesken lautapeli-iltoja, joissa pelaamme lähinnä englanninkielisiä aikuisempaan makuun olevia lautapelejä. Raskas musiikki on myös lähellä sydäntä ja käyn keikoilla kun vain pystyn.

Teemat

Lapsiperheet 40 %
Opiskelijat, lapset ja nuoret 30 %
Verotus ja tulonsiirrot 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.