fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
187

Ehdokas: Lasse Nikkanen

Katso ehdokkaan esittelyvideo alta:

Olen Keskipohjanmaalla syntynyt 33-vuotias diplomi-insinööri Turusta. Muutin reilu 10 vuotta sitten Turkuun opiskelemaan ja kaupungista on muodostunut minulle uusi koti.

Tärkeimpänä aiheena koen vihreän teknologian kehittämisen ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Vihreän teknologian kehittäminen takaisi suomalaisille yrityksille merkittäviä mahdollisuuksia. Vastustan myös luonnonvarojen, eli vesistöjen, metsien ja mineraaliesiintymien myymistä ulkomaalaisille yhtiöille. Luonnonvarojemme arvo kasvaa jatkuvasti ja niiden tulisi olla perintö seuraaville sukupolville. Vastustan sähköverkon ja muun yhteishyödyllisen infrastruktuurin yksityistämistä. Sydäntäni lähellä olevia asioita ovat työllisyys, koulutus ja harrastusmahdollisuudet, joiden korkea taso on taattava. Yksityisyrittämistä on helpotettava. Yksityisyrittäjän poikana olen nähnyt miten hankalaa yrittäminen voi välillä Suomessa olla.

Olen ollut pitkään tyytymätön kankeaan poliittiseen päätöksentekoon, jota ohjaa puoluepolitiikka ja jossa ei välttämättä seurata kansalaisten tai asiantuntijoiden mielipiteitä. Mielestäni politiikassa tärkeintä on tehdä aina paras mahdollinen, saatavissa olevaan tietoon perustuva päätös. Haluan että kansalaisilla olisi suora tapa vaikuttaa päätöksentekoon. Haluan, että ihmiset pitävät poliittista päätöksentekoa rehellisenä eikä vaikutusvaltaisten ihmisten valtapelinä. Sitoudun noudattamaan Liike Nytin lupausta äänestäjien tahdon esille tuomiseksi. Näin päätöksenteko saadaan läpinäkyvämmäksi.

Äänestä itsesi päättäjäksi.

Meidän on kuunneltava asiantuntijoiden mielipiteitä siitä, miten ilmastonmuutosta voidaan torjua. Jopa Suomen kokoinen maa voi innovatiivisella ajattelulla vaikuttaa koko maapalloa koskevaan ongelmaan. Teknologiselle tutkimukselle korkeakouluissa on taattava tarvittavat resurssit. Monet vihreät ratkaisut eivät vielä ole taloudellisesti kannattavia, mikä saattaa vähentää yritysten halua ratkaista näitä ongelmia. Lyhyen tähtäimen voittojen tavoittelu, harkitsematta pitkän tähtäimen vaikutuksia, on lopetettava. Varsinais-Suomesta on tehtävä yrityksille entistä vetovoimaisempi ympäristö, jotta vastavalmistuneille olisi enemmän työllisyysmahdollisuuksia. Ahkeran opiskelijan on saatava osallistua työelämään ilman turhia sanktioita. Yrityksen perustaminen Suomessa on tehtävä houkuttelevammaksi kuin naapurimaissamme.

Kävin ruotsinkielisen lukion Kokkolassa ja kirjoitin molemmat kotimaiset äidinkielinä. Englanti on työkieleni ja koen että kielitaito on rikkaus. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus valita itselleen tärkeimmät kielet joita opiskella. Lukion jälkeen lähdin valmiusjoukkoihin Porin prikaatiin asevelvollisuuttani suorittamaan, josta kotiuduin reservin vänrikkinä. Armeijan jälkeen muutin Turun ylioppilaskylään opintojen pariin. Tein diplomityöni Wärtsilälle ja työskentelen siellä edelleen. Pelaan jalkapalloa Länsi-Suomen Nelosessa ja talvisin futsalia kolmos divarissa. Yritän myös golffata ja frisbee golffata, kun niille jää aikaa. Frisbee golf on yksi hienoimmista asioista, mitä Suomen nuorten hyvinvoinnille on viime vuosina tapahtunut. Pidän myös lumilautailusta mutta se on jäänyt viime vuosina melko vähälle. Liikunta on minulle hyvin tärkeää. Haluan pitää huolen, että myös tulevaisuudessa liikuntamahdollisuudet ovat hyvällä tasolla ja ne ovat jokaisen saavutettavissa. Syksyisin pyrin sienestämään niin paljon kuin mahdollista ja jokamiehenoikeus on äärimmäisen tärkeä asia minulle. Lievästi viherpunavärisokeana en pysty marjoja kovin tehokkaasti poimimaan joten jätän sen homman muille.

Teemat

Uusi tapa tehdä päätöksiä 40 %
Ilmastonmuutoksen torjuminen 30 %
Suomen kilpailukyky 30 %

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.