fbpx
< Näytä kaikki ehdokkaat
118

Ehdokas: Maarit Markkula

Olen 55-vuotias perheenäiti ja virkanainen Satakunnasta. Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi ja opettaja. Elämänikäinen opiskeluni jatkuu ja se tuo minulle jatkuvasti lisää uusia osaamisalueita.

Liityin Liike Nytiin, jotta voin ajaa lainvalmistelun avaamista ja etenkin sitä, että puolueet eivät saa ihmisiltä 4 vuoden peruuttamatonta oikeutusta useinmiten ajaakseen vain omaa etuaan. Liike Nytissä on toisin ja koen, että voin olla satakuntalaisten avuksi juuri täällä. Minulle on tärkeää yhteiskunnallisen jatkuvan kasvavan eriarvoisuuden vähentäminen – niin elinkaaren alkupäässä koulutuksessa kuin loppupään terveydenhoidossa ja hyvinvoinnin takaamisessa. Kaikilla tulee olla mahdollisuus toisen asteen koulutukseen. Koulutus ei saa olla kiinni perheen varallisuudesta. Opetuksen laatukin on viime vuosina heikentynyt. Tästä kertoo entistä enemmän kouluissa tarvittava erityisopetus. Itseopiskelu voi täydentää oppimisympäristöjä, mutta se ei voi muodostaa pääosaa oppimisesta, koska se ei sovellu kaikille.

Yksityisautoilua ei voi verottaa kohtuuttomasti alueilla, joissa julkinen liikenne ei ole toimivaa ja riittävää kuten suuressa osassa Satakuntaa. Yhteiskunnan tulee panostaa ympäristöystävällisimpien energiaratkaisujen, esimerkiksi ydinvoiman, kehittämiseen ja tehostamiseen. Korkeakoulujen tutkimus- ja kehittämistyötä tulee tukea ponnekkaammin, koska sieltä useimmat uudet innovaatiot lähtevät. Kun esillä on taloudellisesti ja järkevästi saavutettavia vaihtoehtoja, ihmiset kyllä vaihtavat niihin ja samalla hoituu moni muukin asia kuin itsestään.

Vaikuta- älä Ylläty.

Yhteiskunnan tulee omistaa ja hallita sähkö-, vesi-, maantie- ja raideverkostot. Samaan kategoriaan kuuluvat luonnonvarat. Verorahojamme tulee käyttää vaikuttavuus- ja kustannustehokkuusmittauksissa seurattavien sosiaali- ja terveyspalvelujen tulosten mukaan, teki itse työn mikä tahansa organisaatio. Samalla voisi todeta, että maksuttoman perusterveydenhuollon saavutettavuutta on parannettava oleellisesti, jotta kalliita erikoissairaanhoidon kuluja saataisiin laskettua.

Koulutettuna maatilan sivutoimisena emäntänä ja virkamiehenä minulle on kehittynyt laaja kokemus yrittäjyydestä, ympäristöstämme, yhteiskunnasta ja yhteisten asioiden hoitamisesta – joten olen Sinullekin oikea valinta.

Teemat

Asumisen ja elämisen mahdollisuudet turvattava myös pienissä kunnissa ja kaupungeissa 40 %
Lasten, nuorten ja ikäihmisten eriarvoisuuden vähentäminen 30 %
Innovaatioita, teknologiaa ja koulutusta hyödyntämällä luodaan hyviä vaihtoehtoja käyttöömme kohti parempaa yhteiskuntaa 30 %

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.