< Näytä kaikki ehdokkaat

Ehdokas: Maarit Peltomaa

Olen Maarit Peltomaa, 54- vuotias, näyttelijä, opettaja vuorovaikutus- ja esiintymisvalmentaja.

Haluan nostaa kampanjassani esiin vanhusten hoivan, koulutuskysymykset, kulttuuripalvelut, yrittäjyyden ja ilmastonmuutoksen.

Autan vanhuksia/ikäihmisiä ja hoitohenkilökuntaa saamaan palvelutaloissa parannettavia asioita esiin Senioriliikkeemme kautta medioissa sekä omassa lehdessämme. Olen mukana tekemässä/viemässä eteenpäin taidelähtöisiä projekteja, joihin kuuluu psykofyysinen kuntoutus. Luon ja linkitän eri osaajia keskenään. Osallistan kulttuurialan osaajia vanhushoivaan. Osallistan kaupunkilaisia yhteiseen tekemiseen ja ideoimiseen taidelähtöisiin projekteihin liittyen. Yritän saada startup-yrittäjiä kertomaan omaa tarinaansa. Tapaan työnantajia lukiolaisten kanssa. Kerron omalla esimerkilläni arjen valintojen merkityksestä ilmastonmuutokseen lehdissä ja medioissa. Vien kouluihin ja kulttuurilaitoksiin ehdotuksia yhteisistä projekteista. Puhun Suomen henkisen hyvinvoinnin merikityksestä mediassa, yliopistoissa ja korkeakouluissa laadukkaan koulutuksen ylläpitämiseksi. Kuuntelen opiskelijoita ja vien heidän asiaansa eteenpäin.

Aktiivisempaa ja tehokkaampaa vuorovaikutusta kansalaisten ja poliittisten päättäjien välillä.

Lisää vaihtoehtoisia hoitomuotoja ja henkilökuntaa vanhuspalveluihin lääkityksen sijaan. Näkyvyyttä vanhusasioiden ongelmiin ja niiden ratkaisemiseen. Hoitoalan koulutukseen lisää oppilaspaikkoja, pääsykoekriteerit tarkistettava ja palkkojen tarkistus. Laadukas suomalainen koulutusjärjestelmä pidetään yllä riittävällä määrällä opettajia. Tutkijoiden työurat Suomessa pitää varmistaa pidemmillä työsopimuksilla ja riittävällä palkkauksella. Työelämän vaatimukset pitää huomioida opetussuunnitelmissa ja koulutusaloissa. Ketteryyttä pääsykoemalleihin, jotta lukiosta päästään nopeammin opintoihin kiinni. Opintotukijärjestelmä päivitettävä riittävälle tasolle. Kulttuurialojen koulutus on pidettävä yllä, jotta kaupungit elää ja voi hyvin. Koulutuksen ja työnanatatahon kohtaamisia. Tehokkaampaa opinto-ohjausta lukioihin. Ilmastonmuutos pitää saada osaksi jokaisen ihmisen arkisia valintoja ja kulutustottumuksia.

Harrastan monia liikuntamuotoja, pidän luonnossa olemisesta, matkustamisesta. Olen näytellyt monissa Tv-elokuvissa, -sarjoissa ja mainoksissa. Olen ollut monissa luottamustehtävissä.

Teemat

Vanhusten hoiva 40 %
Kulttuuriyrittäjyys 30 %
Koulutus 30 %

Ota yhteyttä ja löydä minut verkosta!

Haluatko jakaa tämän sivun?

Viimeisimmät artikkelit

Viimeisimmät kommentit

Arkistot

Kategoriat

Pysy kuulolla

Olemme aktiivisia monessa kanavassa, tule seuraamme ja jatka keskustelua omissa kanavissasi kanssamme.